ΠΑΛΗ

Παγκόσμιο πάλης: Χάλκινη η Πρεβολαράκη στα 53κ. της ελευθέρας πάλης

Παγκόσμιο πάλης: Χάλκινη η Πρεβολαράκη στα 53κ. της ελευθέρας πάλης

Η Μαρία Πρεβολαράκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 53κ. της ελευθέρας πάλης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Για μία ακόμα φορά η Μαρία Πρεβολαράκη ανέβηκε στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης αφού κατέκτησε το χάλκινο της κατηγορίας των 53κ. της ελευθέρας πάλης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η "Κυρία" της ελληνικής πάλης ξεκίνησε την πορεία της από την φάση των "16" με μία εντυπωσιακή και άνετη νίκη απέναντι στην Ισπανίδα Ρουέδα Φλόρες, ενώ συνέχισε επικρατώντας της Κουβανής Λάουρα Ερίν Άβιλα με 7-5 σε ένα παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις.

Η Πρεβολαράκη με αυτό τον τρόπο μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων και αγωνίστηκε στον ημιτελικό απέναντι στην Ντόμινικ Ολίβια Πάρις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ημιτελικός εξελίχθηκε σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Η Αμερικανή προηγήθηκε 2-0 αρχικά και 3-0 στη συνέχεια μετά από ποινή που δέχθηκε η Μαρία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μείωσε σε 3-1 με τον ίδιο τρόπο και προσπάθησε να πάρει τους πόντους που χρειαζόταν για να ισοφαρίσει και να προκριθεί στον τελικό, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η Γκουζμάν Γιέπεζ μπήκε δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 4-0. Σε εκείνο το σημείο η Μαρία Πρεβολαράκη έκανε την καθοριστική όπως αποδείχτηκε κίνηση για την εξέλιξη του αγώνα.

Η αθλήτρια από το Εκουαδόρ προσπάθησε με τρίτη επίθεση να πάρει κι άλλους πόντους, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια όχι μόνο ξέφυγε από τη λαβή της αλλά κατάφερε εκείνη να την κλειδώσει στη δική της τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα με τεχνική υπεροχή.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο της Μαρίας Πρεβολαράκη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από εκείνα του 2012 (Καναδάς) και του 2017 (Γαλλία). Το πρώτο χάλκινο ήταν στην κατηγορία των 55κ., ενώ εκείνο στο Παρίσι και τώρα αυτό στο Βελιγράδι είναι στην κατηγορία των 53 κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ