ΠΑΛΗ

Δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων πάλης

Ο Βασίλης Μπούκης στα 70 κιλά και ο Βασίλης Μπατάλας στα 88 κιλά της ελληνορωμαϊκής κατάφεραν να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου προσθέτοντας ακόμα δύο μετάλλια για τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων πάλης.
Ο Βασίλης Μπούκης στα 70 κιλά και ο Βασίλης Μπατάλας στα 88 κιλά της ελληνορωμαϊκής κατάφεραν να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου προσθέτοντας ακόμα δύο μετάλλια για τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων πάλης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΗΣ

Ο Βασίλης Μπούκης στα 70 κιλά και ο Βασίλης Μπατάλας στα 88 κιλά της ελληνορωμαϊκής κατάφεραν να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου προσθέτοντας ακόμα δύο μετάλλια για τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων πάλης.

Με δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η 5η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι. Ο Βασίλης Μπούκης στα 70 κιλά και ο Βασίλης Μπατάλας στα 88 κιλά της ελληνορωμαϊκής κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών σε μία ημέρα με πολλούς αμφίρροπους και γεμάτους συγκινήσεις αγώνες.

Ο Βασίλης Μπούκης στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο έδειξε την ανωτερότητά του και κέρδισε εύκολα με τεχνική υπεροχή τον Καλμούρζα Τζιλντουμπάεφ από το Κιργιστάν. Νωρίτερα, επικράτησε του Ναριμάν Καϊρμάνοφ από το Καζακστάν με 5-3 και πέρασε στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε με 5-0 από τον Γάλλο Τζαμέλ Αϊναουί.

«Θεωρούσα τελικό το παιχνίδι με τον Γάλλο. Τα έδωσα όλα και τελικά πήρα το χάλκινο. Τώρα θα προετοιμαστώ για την διοργάνωση του 2023 που θα γίνει και πάλι στην Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Μπούκης.

Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο χάρισε στα ελληνικά χρώματα ο Βασίλης Μπατάλας στα 88 κιλά. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτηση και νίκησε εύκολα με τεχνική υπεροχή τον Καζάκο Μαχμούντ Ορμάν.

Στον πρώτο του αγώνα ο Βασίλης Μπατάλας πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο στα ημιτελικά, καθώς στον γύρο των «8» επικράτησε με πτώση του Βούλγαρου Γκεόργκι Τάσεφ. Στον ημιτελικό ηττήθηκε με 5-2 από τον Οκτάβιους Τρέιβον Μπέλαμι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο με την ποινή στον Έλληνα αθλητή, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά.

«Εύκολος δεν είναι κανένας αγώνας. Είχα την πικρία που δεν κατάφερα στο τελευταίο δευτερόλεπτο να προκριθώ στον τελικό, αλλά πήρα το μετάλλιο. Είχα φοβερή υποστήριξη από όλους τους Έλληνες και τους αφιερώνω το μετάλλιο, όπως και στον δάσκαλό μου που έφυγε πριν από λίγους μήνες».

Στο πρωινό πρόγραμμα, στα 88 κιλά, ο Βασίλης Σπανουδάκης στον προημιτελικό έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ρώσο Φεντόρ Μπουρμίστροφ. Ο Έλληνας παλαιστής προηγήθηκε με 2-0 στα σημεία, αλλά τελικά ο Μπουρμίστροφ έκανε την ανατροπή για να πάρει την νίκη με 3-2.

Τέλος, στον β’ όμιλο των 100 κιλών στον πρώτο αγώνα του ο Αλέξανδρος Μανάφας ηττήθηκε με πτώση από τον Νορβηγό Τομ Λιόσαακ, ενώ στον δεύτερο αγώνα έχασε με τεχνική υπεροχή από τον Ρώσο Βασίλι Ιούβκιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ