ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλα του γάμου δύσκολα και η Μπασκόνια γκαστρωμένη

Ο Παπαπέτρου με την μπάλα στα χέρια στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια
Ο Παπαπέτρου με την μπάλα στα χέρια EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την έκτη ήττα του στα τελευταία επτά ματς και ο Βασίλης Σκουντής επισημαίνει τα οφθαλμοφανή και διατυπώνει κιόλας μια απορία.

Είναι που είναι εκ γενετής σκυθρωπός ο Οντεντ Κάτας, χθες απόγινε!

Ούτε κι αυτή η μια και μοναδική έκφραση την οποία παρουσιάζει στη φάτσα του δεν μπορούσε να καμουφλάρει τα συναισθήματα του για την απόδοση του Παναθηναϊκού που παίζει να είναι η χειρότερη της εφετινής σεζόν…

Κακή. Κάκιστη…

Πιο απογοητευτική ακόμη κι από την ίδια την… απογοήτευση από την οποία κυριεύεται μια ομάδα η οποία είχε καλομάθει στην ευημερία και μένει εκτός νυμφώνος για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια (2010).

Είναι πολλά τα έντεκα χρόνια της ανελλιπούς και αδιάλειπτης παρουσίας του στα play offs, διάβολε…

Μα είναι πολλά και ακόμη περισσότερα τα πράγματα που πρέπει να διορθώσει όχι σε αυτή καθ’ εαυτήν την απόδοση του, αλλά στη διαχείριση των καταστάσεων και στην εν γένει συμπεριφορά του.

Πιο απογοητευτικός κι από την απογοήτευση, πιο θλιβερός κι από τη θλίψη παρουσιάσθηκε απόψε ο Παναθηναϊκός που κινδυνεύει να γράψει τον επίλογο αυτής της μαρτυρικής σεζόν με μια νίκη στα τελευταία δέκα ματς!

Ο… ΥΠΕΡΙΣΙΒΗΡΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ

Προς το παρόν το κοντέρ γράφει 1-6 και ακολουθούν η μεθαυριανή δοκιμασία στο ΟΑΚΑ με την Αρμάνι Μιλάνο και ο… υπερσιβηρικός με τα ταξίδια στο Κάουνας, στην Αγία Πετρούπολη και στη Μόσχα!

Δικαίωμα του, γούστο του και καμποϊλίκι του είναι του Κάτας να έχει όποια έκφραση θέλει, δεν θα με βάλει κιόλας δραγάτη στη φάτσα του!

Δικαίωμα του είναι επίσης και ποια στρατηγική θα εφαρμόζει, απλώς έχω την εντύπωση ότι η εμμονή του με τα ψηλά σχήματα και τις αλλαγές στα σκριν δεν έχει πλέον πέραση…

Μετά, λοιπόν, τον Τζόρνταν Λόιντ (Ερυθρός Αστέρας) και τον Βασίλιε Μίτσιτς (Εφές), απόψε το κακό τρίτωσε και αυτή η τακτική ξεπαστρεύτηκε και μαγαρίστηκε όχι από έναν γκαρντ ή ένα δυαροτρίαρο, αλλά από έναν κατά συνθήκην σέντερ!

Τον Ακίλε Πολονάρα, εννοώ, που -λες και το έκανε επίτηδες- αντέστρεψε την ελληνική μυθολογία…

Achille είναι η ιταλική εκδοχή του Αχιλλέως μόνο που ο λεγάμενος δεν κτυπήθηκε ο ίδιος, αλλά λάβωσε ελόγου του την αχίλλειο πτέρνα του Παναθηναϊκού και του κατάφερε θανάσιμα κτυπήματα, ματσάροντας το ταυτόχρονο κρεσέντο του Ντίνου Μήτογλου ο οποίος με φρενήρη ρυθμό σκόραρε 18 πόντους σε 17 λεπτά!

Ο Ιταλός φόργουορντ, που είναι μακράν ο πιο βελτιωμένος παίκτης στην εφετινή Ευρωλίγκα, αγωνιζόμενος επί πολύ ως ψεύτικο πεντάρι σημάδεψε την εγγενή αδυναμία του Γιώργου Παπαγιάννη να βγει και να αναχαιτίσει το περιφερειακό σουτ, μπουμπούνισε 5/5 απανωτά τρίποντα (προτού χάσει ένα και μοναδικό) και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να επιβεβαιώσει το νόημα μιας παροιμίας…

ΚΑΙ Η ΝΥΦΗ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ

Με το συμπάθιο κιόλας για το αγοραίο ύφος μου, αλλά έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος!

Μιας και το ΄φερε η κουβέντα στις παροιμίες με τις νύφες, το ύφος του αγώνα επιβεβαίωσε και άλλη μια από δαύτες…

Όλα, λέει, του γάμου δύσκολα κι η νύφη γκαστρωμένη!

Το εννοώ αυτό, διότι σαν να μην έφταναν η απογοήτευση του Παναθηναϊκού (που μοιάζει να του βγαίνει σε άχθος, βασανιστήριο και αγγαρεία) και η δεδομένη υπεροχή της Μπασκόνια σε κλάση και ποιότητα, απόψε συνέβαινε και κάτι άλλο που δικαιολογεί τα περί κύησης…

Το υψηλό κίνητρο των πρωταθλητών Ισπανίας, εννοώ, το οποίο δεν αποδείχθηκε κιόλας ανεμογκάστρι, καθόσον την ώρα που λιάνιζαν τον Παναθηναϊκό, τους ερχόντουσαν τα ευχάριστα καθέκαστα από Μαδρίτη και Αγία Πετρούπολη μεριά.

Όλα αυτά ωστόσο δεν συνιστούν κανενός είδους άλλοθι, ούτε δικαιολογούν στο ελάχιστο την κάκιστη εικόνα των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης στο δεύτερο ημίχρονο…

ADIOS AMIGOS

Μέχρι εκείνη τη στιγμή έμπαζε η άμυνα τους, αλλά τουλάχιστον δούλευε η επίθεση τους και κουτσοκατάφερναν να διατηρούν την επαφή με το σκορ, αλλά αίφνης βρέθηκαν από το -3 (41-44 με το μοναδικό καλάθι του ωσεί παρόντος Ιωάννη Παπαπέτρου) στο -16 (51-67) και adios amigos!

Η λυπητερή στη λήξη του αγώνα «φωνάζει» για τις κακοτεχνίες και τις.. αμαρτίες τόσο στην άμυνα όπου έφαγε 14/20 τρίποντα, όσο και στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού, ακόμη και σε εκείνα που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική: οι διεκδικούμενες μπάλες, η ανισορροπία στο transition game, οι κακές επιλογές στα σουτ, κάποιες από αυτές μάλιστα ενείχαν ατομισμό και εγωισμό!

Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει υιοθετήσει ως θέσφατον τα switches είναι πλέον τόσο προβλέψιμο και αναμενόμενο, όσο το ότι ο ήλιος θα βγει από την Ανατολή!

Ο κάθε Ράντονιτς, ο κάθε Αταμάν, ο κάθε Ιβάνοβιτς το έχει διαβάσει, το περιμένει, έχει προετοιμασθεί για να το αντιμετωπίσει και να βαρέσει στο ψαχνό, ο καθείς με τον δικό του τρόπο…

ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ

Ο Κάτας έχει τουλάχιστον δυο άλλοθι: αφενός δεν έφτιαξε αυτός την ομάδα, αλλά τη βρήκε και μάλιστα χωρίς πόιντ γκαρντ υψηλού επιπέδου και αφετέρου του λείπει ο καλύτερος και πιο ποιοτικός παίκτης της, ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Και ο Σέρβος δεν είναι κλασικός άσος, αλλά διάβολε, μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά πολύ καλύτερα απ’ ό,τι δεν την κάνει ο Μακ!

Ο Χεζόνια πάλι είναι από ανέκδοτο: το επισήμανα και τις προάλλες εδώ και πριν απέκτορα φωνήσαι, επιβεβαιώθηκε και απόψε αυτό που έλεγε το 1994 ο συχωρεμένος ο Μάκλης Δενδρινός βλέποντας τον Σον Κεμπ…

Πρόβατο ελευθέρας βοσκής!

Φουριάρικο, κατά πώς λέμε και στην Κρήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο πώς λειτουργεί μέσα στο γήπεδο, στο πόσο αποτελεσματικός μπορεί να είναι σε σταθερή βάση (και όχι με… διαλείψεις) και στο πόσο δένει με τους συμπαίκτες του.

Είμαι στ’ αλήθεια πολύ περίεργος να διαπιστώσω πότε, πώς και εάν και κατά πόσον θα «παντρευτεί» με τον Νέντοβιτς…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ