ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Πεδουλάκης σε ρόλο Ρόκι

Ο Πεδουλάκης σε ρόλο Ρόκι
EUROKINISSI

Η χιονοστιβάδα δεν έπεσε εν αιθρία στον Παναθηναϊκό και ο Βασίλης Σκουντής προσπαθεί να βάλει τα κομμάτια στο παζλ των εξελίξεων.

Ο συχωρεμένος ο Νίκος Βαφάκης που διετέλεσε παράγων στο Παγκράτι και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ είχε πει πριν από καμιά τριανταριά χρόνια μια ατάκα που παραμένει πάντοτε επίκαιρη.

Ο χαμένος, λέει, είναι χειρότερος από τον γ@@@@ο!

Και δη ο χαμένος των ντέρμπι των αιωνίων, απλώς με τις απροσδόκητες και συνταρακτικές εξελίξεις που ακολούθησαν, η ατάκα του Βαφάκη έχει και μια άλλη βερσιόν.

Χειρότερος και από τον χαμένο είναι ο απολυμένος! Από το βράδυ της Δευτέρας αναζητώντας έναν μίτο της Αριάδνης μέσα στον πράσινο λαβύρινθο, άκουσα από κάμποσα μέλη της ομάδας την ίδια λέξη.

Η γκλάσνοστ του Γκορμπατσόφ και η ανασυγκρότηση

Αν ήμασταν στη Σοβιετική Ένωση της εποχής Γκορμπατσόφ (1985-1991) θα γινόταν κουβέντα για την περεστρόικα, μαζί με τη γκλάσνοστ! Στα ελληνικά λέγεται ανασυγκρότηση.

Προϊούσης της ημέρας, αποδείχθηκε ότι κανείς δεν είχε ιδέα και δεν διανοούνταν πόσο βίαιη, πόσο οριζόντια και πόσο σοκαριστική και περιδεής θα ήταν αυτή η ανασυγκρότηση!

Στέκομαι λίγο στον χαρακτηρισμό της ως οριζόντιας διότι τέτοια είναι και όσο κι αν προσπαθώ να ανακαλέσω ανάλογες εκκαθαρίσεις και ομαδικές "σφαγές", δεν μπορώ να θυμηθώ καμία τόσο εκτεταμένη και πολυδιάστατη που μάλιστα συμβαίνει μεσούσης της σεζόν.

Οι προγραφές του Σύλλα

Μπροστά τους τύφλα να’ χουν οι διαβόητες προγραφές του Σύλλα στην αρχαία Ρώμη!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι δεν ανακατεύεται πια με την ομάδα και τα κοινά του μπάσκετ, αλλά πριτς! Παραμένει μεγαλομέτοχος, ιδιοκτήτης και αφεντικό της ΚΑΕ και από τη στιγμή που δεν βρήκε πωλητή ή επενδυτή συνεχίζει να κάνει το κουμάντο.

Τόσο απλά!

Επίσης από τη στιγμή που ένιωσε ότι θίγονται τα αισθήματα του και η... τσέπη του αποφάσισε να πάρει την εξουσία στα χέρια του και γαία πυρί μειχθήτω!

Στο πλαίσιο αυτής της δραστικής και δραματικής παρέμβασης, καρατομήθηκαν 4+1 στελέχη που βρίσκονταν σε τέσσερα διαφορετικά μετερίζια: ένας προπονητής (Δημήτρης Πρίφτης), ένας τεχνικός διευθυντής (Νίκος Παππάς), δυο γενικοί διευθυντές (Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης) και ένας πρόεδρος (Παναγιώτης Τριαντόπουλος).

Η τρύπα και η δυσμενής μετάθεση

Ο Τριαντόπουλος παραιτήθηκε, αποκαλύπτοντας κιόλας ότι επί των ημερών του προκλήθηκε μια τρύπα 3.000.000 ευρώ, την οποία βούλωσε ο Γιαννακόπουλος.

Ο Αλβέρτης δέχθηκε πρόταση δυσμενούς μετάθεσης: επαύθη ως γενικός διευθυντής και δέχθηκε πρόταση να αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού, που ως έκφραση μοιάζει κομματάκι ντεμοντέ και έχω να την ακούσω από την εποχή του συχωρεμένου του Σάββα Θεοδωρίδη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Δεν ξέρω εάν θα μείνει, απ’ ό,τι ψυχανεμίζομαι θα αποχωρήσει κι ελόγου του, αλλά αυτό θα το κρίνει και θα το πει ο ίδιος.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι οι ταμπέλες, αλλά αυτό το πρωτοφανές πογκρόμ στο οποίο επιδόθηκε και μάλιστα ακαριαία ο Γιαννακόπουλος. Βασικά το θέμα είναι οι επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι κοσμογονικές και σαρωτικές εκκαθαρίσεις τόσο στο αγωνιστικό σκέλος, όσο και στην εν γένει λειτουργία της εταιρίας.

Ο Αργύρης σε ρόλο... Ρόκι!

Την ώρα λοιπόν που από τη μια πόρτα έβγαινε όλος ο αυτός ο συρφετός, από την άλλη έμπαινε ο συνήθης ύποπτος: ο Αργύρης Πεδουλάκης που επιστρέφει για πέμπτη φορά στους κόλπους της ομάδας της καρδιάς του, όπως λέει και το κλισέ!

Επανακάμπτει για πέμπτη φορά με τρίτη διαφορετική ιδιότητα: μια φορά παίκτης, τρεις προπονητής και τώρα τεχνικός διευθυντής.

Με τέτοιο sequel σε λίγο θα ξεπεράσει και τον (κινηματογραφικό) Ρόκι!

Ο 58χρονος προπονητής δέχθηκε πρόταση να πιάσει ο ίδιος το τιμόνι της ομάδας, αλλά αρνήθηκε και αν από χθες το απόγευμα σήκωσε τα μανίκια και βουρ στον πατσά!

Τι μπορεί να πράξει σε αυτή τη φάση ο Πεδουλάκης;

Σε πρώτο πλάνο ο Βόβορας

Πρώτα απ’ όλα να βρει τον καινούργιο προπονητή που μπορεί κιόλας να είναι παλιός: ο Γιώργος Bόβορας, πρώην συνεργάτης του, φίλος του, κουμπάρος και πιστικός του, ο οποίος γνωρίζει το περιβάλλον από την πολύχρονη θητεία του στον πράσινο οργανισμό τόσο ως assistant coach (επί ημερών Πεδουλάκη, Αλβέρτη, Πασκουάλ, Πιτίνο), όσο και ως head coach την περυσινή σεζόν και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2021, όταν πλήρωσε το μάρμαρο της ήττας στο Λαύριο.

Με τη λογική ότι «αυτόν ξέρω, αυτόν εμπιστεύομαι» ο Πεδουλάκης μίλησε ήδη με τον Βόβορα, που ούτως ή άλλως δηλώνει «στρατιώτης του Παναθηναϊκού» και συν τοις άλλοις είναι ελεύθερος μετά την αποχώρηση του από την ουγγρική Ντέμπρετσεν.

Για την προθυμία και την επιθυμία του να επιστρέψει, ασφαλώς δεν τίθεται ζήτημα.

"Να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται"

Στην παρούσα φάση και μετά τη χιονοστιβάδα των εξελίξεων, σε ό,τι αφορά το θέμα του προπονητή, ο Παναθηναϊκός προφανώς αναζητεί έναν Έλληνα και γνώστη της πραγματικότητας και του περιβάλλοντος, οπότε ο Βόβορας κολλάει γάντι στην περίσταση.

Δεδομένου ότι η ομάδα βρίσκεται εν πλω και προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται (όπως λέει και το τραγούδι του Τσακνή και των Κατσιμιχαίων), ο Πεδουλάκης έχει ως πρώτο μέλημα του την ηρεμία, την αναδίπλωση και την όποια αντεπίθεση είναι εφικτή.

Τα υπόλοιπα, όπως συνηθίζω να γράφω σε τέτοιες περιπτώσεις, θα τα βρει η υπηρεσία!

Το έκτακτο Facebook Live του SPORT24 για την αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ