ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ας κρατάμε μικρό Καλάθη

Ας κρατάμε μικρό Καλάθη
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Βασίλης Σκουντής κάνει μια πρώτη απογραφή... 

Πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν μέσα στην καλή χαρά, που ωστόσο μετά από δυο μήνες μάς βγήκε ξινή! Αντί λοιπόν να πλέκουμε κοφίνια αισιοδοξίας, ας κρατάμε μικρό καλάθι, απλώς δεν ξέρω εάν σε αυτό θα μπει ο λεγάμενος!

Στην κυριολεξία ο λεγάμενος, τον Καλάθη εννοώ!

Το εάν ο Νικ θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο της Εθνικής και θα δηλώσει διαθεσιμότητα ενόψει της εκ προοιμίου ζόρικης επιχείρησης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως διευκρινισθεί αύριο...

Αύριο (Τρίτη), λοιπόν, η ατζέντα περιλαμβάνει ένα ραντεβού των τεχνικών και διοικητικών ιθυνόντων της Εθνικής ομάδας στα γραφεία της ΕΟΚ, ωστόσο η επιφύλαξη του «ίσως» έχει το υπόβαθρο της...

Το πρόβλημα στον ώμο και η εξαφάνιση του 2013

Ο Καλάθης που προέρχεται από τις comme ci comme ca σεζόν με την Μπαρτσελόνα και τη Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τον ώμο του και συν τοις άλλοις δεν τα πάει καλά με την επικοινωνία!

Όπως μού έλεγε και κάποιος από τα ενδότερα της Εθνικής πριν από λίγη ώρα, «Υπάρχει ένα συννεφάκι γύρω από τον Νικ»...

Τούτου δοθέντος. κτυπώ ξύλο ώστε να μην επαναληφθεί η Ιστορία του 2013, όταν ο τότε μάνατζερ της Εθνικής, Νίκος Φιλίππου τον αναζητούσε νυχθημερόν per mare, per terram, αλλά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Τότε ο Νικ, ο οποίος ετοιμαζόταν να μετακομίσει από το Κρασνοντάρ στο Μέμφις, δεν απάντησε σε καμιά τηλεφωνική κλήση, εκ των υστέρων δικαιολογήθηκε ότι είχε χάσει το κινητό του και να πώς «το χάσαμε το κορμί πατριώτη», όπως έλεγε και μια διαφήμιση!

Το γόνατο του Γιάννη και ο ώμος του Ιωάννη

Το κορμί κινδυνεύουμε να το ξαναχάσουμε τώρα, που το χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λόγω της δεδομένης απουσίας του έτερου Καππαδόκη της περιφερειακής γραμμής της Εθνικής, Κώστα Σλούκα, χώρια που όσο περνούν οι μέρες καθίσταται ακόμη πιο... χλωμή η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αυτή τη στιγμή η μοναδική σίγουρη και επιβεβαιωμένη απουσία αφορά τον Σλούκα, ενώ την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Ιτούδης κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα για άλλους τρεις παίκτες: τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος υποβλήθηκε σε καθαρισμό χόνδρου στο γόνατο, τον Κώστα Αντετοκούνμπο που ακολούθησε την ίδια διαδικασία στον μηνίσκο και τον Καλάθη.

Τα αδέρφια δεν τα βλέπω να δίνουν «παρών», μακάρι να βγω ψεύτης!

Στον αντίποδα θα είναι διαθέσιμος ο Ιωάννης Παπαπέτρου, απλώς λόγω του προβλήματος στον ώμο του ο επανακάμψας στον Παναθηναϊκό φόργουορντ ενδέχεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας με μια καθυστέρηση.

Η επιλογή του Γουόκαπ

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ερρίφθη ο κύβος στην επιλογή του νατουραλιζέ παίκτη, με τον Ιτούδη να προκρίνει τον Τόμς Γουόκαπ έναντι του Τάιλερ Ντόρσι.

Αυτή η επιλογή διαβάζεται και αλλιώς: καλύτερα άμυνα και οργάνωση (δεδομένης και του ελλείμματος που προκαλεί στη δημιουργία η απουσία του Σλούκα) παρά σκοράρισμα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...

Στη λίστα επιλογής του Ιτούδη θα συμπεριληφθούν 17-18 παίκτες συμπεριλαμβανομένων του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και κάποιων πιτσιρικάδων που θα προσκληθούν για να παίξουν βοηθητικούς ρόλους στην προετοιμασία, όπως είχε συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής έχει ορισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα (24 Ιουλίου) και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα φιλικά ματς με τη Σλοβενία (2 Αυγούστου στη Λιουμπλιάνα, 5 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ), τους δυο αγώνες του Τουρνουά Ακρόπολις (8 Αυγούστου με τη Σερβία, 10 Αυγούστου με την Ιταλία) και άλλους δυο στο Αμπου Ντάμπι (18 Αυγούστου με τις ΗΠΑ, 19 Αυγούστου με τη Γερμανία).

Το περυσινό ξεκαβαλίκεμα και το déjà vu από τη Βικτόρια

Πέρυσι τέτοια εποχή όντως ήμασταν μέσα στην καλή χαρά, αυτοχαρακτηριζόμασταν ή δεχόμασταν τον χαρακτηρισμό μας ως φαβορί και κάναμε όνειρα που δυστυχώς διαψεύσθηκαν με την ήττα από τη Γερμανία στον προημιτελικό του EuroBasket…

Ξεκαβαλικέψαμε ξαφνικά και απότομα εκείνο το βράδυ και μετά από έναν χρόνο, θέλοντας και μη το παίρνουμε αλλιώς!

Τι μου θυμίζει η τωρινή ατμόσφαιρα;

Μα τι άλλο από την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Εθνική πριν από δυο χρόνια, όταν πήγε αποδεκατισμένη στη Βικτόρια για να παίξει τα ρέστα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά...

Και τότε οι απουσίες ήταν πολλές και βαριές , καθόσον ο Ρικ Πιτίνο δεν είχε στη διάθεση του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον Κώστα Παπανικολάου και βεβαίως τον Βασίλη Σπανούλη!

Σε πείσμα των προβλημάτων τότε η ελληνική ομάδα έριξε στο κανναβάτσο τους γηπεδούχους Καναδούς και τους Τούρκους, αλλά στον τελικό έπεσε βαρύς ο πέλεκυς από τους Τσέχους σκορ 97-72.

Το πάλεψε ο Ρικ, το πάλεψαν οι παίκτες προεξάρχοντος του Γιώργου Παπαγιάννη, αλλά οι απουσίες αποδείχθηκαν αξεπέραστες...

Ψυχή βαθιά!

Κάποια στιγμή στον υπέρ πάντων αγώνα με την Τσεχία η Εθνική κυνηγούσε την ανατροπή με μια πεντάδα που απάρτιζαν ο Δημητρης Κατσίβελης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο Λίνος Χρυσικόπουλος και ο Βασίλης Καββαδάς, που όντως έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν...

Απλώς σε τέτοιες περιπτώσεις αυτά που έχεις είναι λιγότερα από αυτά που δεν έχεις.

ΥΓ: Καλή καρδιά και ψυχή βαθιά, μαθες: θα το παλέψουμε και τώρα, έστω κι αν ο Ιτούδης χρειαστεί να κάνει αλχημείες, να παραστήσει τον φακίρη και να βαφτίζει το κρέας ψάρι και τούμπαλιν!

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ