OPINIONS

Η Dream-team της Αγγλίας!

p116 and 177 mock up  / for sport
p116 and 177 mock up / for sport P116 AND 177 MOCK UP / FOR SPORT

Την ώρα που στην Ελλάδα είμαστε με το… κασετόφωνο στο χέρι, η Daily Mail έβγαλε την κορυφαία μεικτή ομάδα Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (ενόψει προημιτελικού FA Cup). Ας μιλήσουμε λίγο και για μπάλα, πείτε προτάσεις-ενστάσεις…

Ο παλιός κεντρικός αμυντικός των "κανονιέρηδων" Μάρτιν Κίον και ο άλλοτε στόπερ των "κόκκινων διαβόλων" Γκάρι Πάλιστερ προσπάθησαν να βρουν τους καλύτερους από την κοινή παρουσία των Βενγκέρ και Φέργκιουσον στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με την "χρυσή ενδεκάδα" (11+1 για την ακρίβεια...) να προκαλεί δέος σε οποιονδήποτε αντίπαλο!

Ιδού η ετυμηγορία τους -μεσω της ιστοσελίδας της Daily Mail- για την καλύτερη ενδεκάδα:

Η Dream-team της Αγγλίας!
© ALAN WALTER

Μάρτιν Κίον & Γκάρι Πάλιστερ επιλέγουν τους κορυφαίους

Η Dream-team της Αγγλίας!

Τερματοφύλακας: Πίτερ Σμάιχελ

Το σχόλιο του Πάλιστερ: Είναι σύγκρουση μεταξύ του Ντέιβιντ Σίμαν και του Πίτερ Σμάιχελ. Ο Ένβιν φαν ντερ Σαρ είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στον Σμάιχελ από τότε που έφυγε αλλά ο Πίτερ ήταν ο κορυφαίος στον κόσμο όταν ήταν στη Γιουνάιτεντ.

Η Dream-team της Αγγλίας!

Δεξί μπακ: Γκάρι Νέβιλ

Το σχόλιο του Πάλιστερ: Η θέση του δεξιού μπακ δεν ήταν η φυσική του θέση, περισσότερο ήταν κεντρικός αμυντικός. Συνήθιζε να μένει πίσω έχοντας δουλέψει με τον Μπέκαμ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Ο Γκάρι θα παραδεχόταν ότι δεν ήταν ο πιο προικισμένος από τεχνική κατάρτιση από τους νεαρούς που ξεπετάχτηκαν, αλλά κοιτάξτε πόσοι πολλοί Άγγλοι τεχνικοί τον επέλεξαν.

Η Dream-team της Αγγλίας!
© PA

Αριστερό μπακ: Άσλι Κόουλ

Το σχόλιο του Κίον: Θα έμπαινε κατευθείαν στην ομάδα της Μπαρτσελόνα, βγαίνοντας νικητή από το συναγωνισμό με τους Ερίκ Αμπιντάλ, Μάξγουελ και Αντριάνο για τη θέση του αριστερού μπακ.

Η Dream-team της Αγγλίας!

Κεντρικοί αμυντικοί: Τόνι Άνταμς & Γιαπ Σταμ

Το σχόλιο του Πάλιστερ: Ο Τόνι Άνταμς ήταν ο καλύτερος στόπερ στην εποχή μας, τρομερός αμυντικός και ηγέτης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αμφιβολία για αυτό.

Το σχόλιο του Κίον: Αυτός που με εντυπωσίασε περισσότερο από τη Γιουνάιτεντ ήταν ο Γιαπ Σταμ. Ήρθε όταν είχαμε κάνει το νταμπλ το 1998 και έκανε τεράστια διαφορά.

Η Dream-team της Αγγλίας!
© GETTY IMAGES

Αριστερός ακραίος μέσος: Ράιαν Γκιγκς

Το σχόλιο του Κίον: Ο Ράιαν Γκιγκς πρέπει να βρίσκεται στην ομάδα. Η Άρσεναλ είχε τον Ρομπέρτ Πιρέρ που ήταν φανταστικός, λες και μιλούσε στη μπάλα. Και ο ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ είχε μία εκπληκτική ικανότητα να τρυπώνει στην περιοχή. Εάν όμως ψάχνεις ποιότητα για πολλά χρόνια, τότε θα πεις τον Γκιγκς.

Ακόμα και όταν τον παρακολουθούσα στο πρόσφατο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, δεν μπορούσα να πιστέψω πώς έκανε μερικές μπαλιές. Γνωρίζω καλά τον Γκιγκς αφού ήμουν ένας από τους παίκτες ανάμεσα στους οποίους χόρεψε πριν σκοράρει εκείνο το γκολ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (σ.σ είναι τη σεζόν 1998-99 που έκανε το τρεμπ η Γιουνάιτεντ).

Η Dream-team της Αγγλίας!

Δεξιός ακραίος μέσος: Κριστιάνο Ρονάλντο

Το σχόλιο του Κίον: Είναι ανάμεσα σε Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ως αμυντικοί, δεν θα μας άρεσε ο Ρονάλντο να τρέχει στην πλευρά του με τέτοια δαιμονιώδη ταχύτητα.

Το σχόλιο του Πάλιστερ: Για μένα δεν μπορείς να αγνοήσεις τα τέρματα που σημείωσε ο Ρονάλντο, 42 μέσα σε μία μόνο σεζόν. Ο Μπεκς είχε ακόμα και διαφορετικό τρόπο να εκτελεί τα κόρνερ, κάτι που με τρέλαινε. Όμως δεν είχε το απρόβλεπτο του Ρονάλντο.

Η Dream-team της Αγγλίας!

Κεντρικοί μέσοι: Ρόι Κιν & Πατρίκ Βιεϊρά

Το σχόλιο του Κίον: Θα έβαζα τον Ρόι Κιν δίπλα στον Πατρίκ Βιεϊρά. Ο λόγος που δεν θα επέλεγα τον Σκόουλς είναι ότι έπαιξε τις πρώτες του σεζόν ως επιθετικός και δεν ήταν καλύτερος από τους άλλους δύο εκείνη την εποχή.

Το σχόλιο του Πάλιστερ: Ο Μπράιαν Ρόμπσον είναι ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχω συνεργαστεί, αν και έφτασε στην κορυφή της απόδοσής του πριν έρθει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτός και ο Κιν έκαναν το παιχνίδι να φαίνεται πολύ εύκολο και είχε απίστευτη ενέργεια στο γήπεδο. Ο Ρόμπσον ήταν τεράστιος αλλά νομίζω ότι πρέπει να τον αφήσουμε εκτός επειδή δεν ήταν στη Γιουνάιτεντ την εποχή του Βενγκέρ στην Άρσεναλ.

Η Dream-team της Αγγλίας!
© REUTERS
Η Dream-team της Αγγλίας!
© REUTERS
GERMANY - APRIL 09:  FUSSBALL: CHAMPIONS LEAGUE/DORTMUND - MANCHESTER UNITED 1:0 am 9.4.97, Eric CANTONA  (Photo by Bongarts/Getty Images)
GERMANY - APRIL 09: FUSSBALL: CHAMPIONS LEAGUE/DORTMUND - MANCHESTER UNITED 1:0 am 9.4.97, Eric CANTONA (Photo by Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Επιθετικοί: Τιερί Ανρί & Ντένις Μπέργκαμπ ή Ερίκ Καντονά

Το σχόλιο του Πάλιστερ: Ο Τιερί Ανρί πρέπει 100% να συμπεριληφθεί. Και ο Καντονά αφού ήταν η φαντασία της Γιουνάιτεντ. Ήμασταν μία καλή ομάδα όταν ήρθε από τη Λιντς αλλά ήταν σαν να προσθέσαμε έναν εξαιρετικό οδηγό μονοθεσίου σε ένα καλό αμάξι. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο επαγγελματίας ήταν.

Το σχόλιο του Κίον: Σίγουρα είναι μέσα ο Ανρί και δίπλα του ο Ερίκ Κανοντά αλλά νομίζω ότι ο Ντένις Μπέργκαμπ ήταν καλύτερος παίκτης. Έπαιξα κόντρα στον Καντονά μερικές φορές και τον μάρκαρα σε ματς της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ. Αν και θεωρώ ότι ήταν καταλύτης για τις επιτυχίες της Γιουνάιτεντ, πιστεύω ότι ήταν καλύτερος ο Ντένις. Προσπάθησε να τον μαρκάρεις -και το έκανα με τη φανέλα της Αγγλίας-ήταν εφιάλτης. Είχε όλη την δημιουργικότητα του Καντονά και ήταν γρήγορος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ