ΑΕΚ

Το μυαλό και το έργο του Μελισσανίδη ταξιδεύουν πολύ πιο μακριά από κάθε Πινέδα και Γκαρσία

Το μυαλό και το έργο του Μελισσανίδη ταξιδεύουν πολύ πιο μακριά από κάθε Πινέδα και Γκαρσία
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ημέρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποκάλυψε ακόμα ένα προσωπικό όραμά του για την ΑΕΚ που τον καθιστά μοναδικό στο είδος του σε όλη την ιστορία, όλων των προέδρων, όλων των ομάδων.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κυκλοφορήσει σενάρια πολλά. Κάποια ίσως με μικρή ή και μεγάλη δόση αλήθειας, άλλα σημαντικά μακριά από την πραγματικότητα. Αν τα βάλεις όλα κάτω χρονολογικά, τότε πηγαίνοντας προς τα πίσω δύο με τρεις εβδομάδες, ανακαλύπτεις πόσο εύκολο είναι να διακινηθούν ιστορίες που είναι μεν σαγηνευτικές αλλά όχι και τόσο συμβατές με το εφικτό ή το υλοποιήσιμο.

Όπως για παράδειγμα ότι η ΑΕΚ έχει ήδη συμφωνήσει με τη Θέλτα για τον Πινέδα στα 7-8 εκατομμύρια ευρώ. Όπως ότι μπήκε σφήνα στην υπόθεση Μπακαμπού και έβαλε τον πρώτο σκόρερ της Stoiximan Super League σε μεγάλο δίλημμα. Όπως ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τον Άρη για να αποκτήσει τον Πάλμα αντί 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και τον Φαν Βερτ δανεικό.

Μπορώ να αραδιάσω ακόμα 4-5 τέτοια, κάποια εκ των οποίων πιθανόν και να έχουν μερική ή και ολόκληρη δόση αλήθειας. Ίσως μάλιστα κάποια από αυτά, οι οπαδοί της ΑΕΚ να ήλπιζαν ότι θα ακούσουν τη συγκεκριμένη μέρα από τα χείλη του Δημήτρη Μελισσανίδη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όμως εκείνος τους προσγείωσε σε μία τόσο μαγική πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με δημοσιογράφους, επιμένοντας στο αληθινά ενδιαφέρον, στο ουσιώδες νόημα όσων πράττει όλα αυτά τα χρόνια που ηγείται της ομάδας. Τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα και οι μεταγραφές είναι σίγουρα αυτά που πάντοτε θα κλέβουν την παράσταση και θα δίνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε κάθε κουβέντα.

Όμως ο Μελισσανίδης προτιμά να μιλά για τα έργα του και όχι για κάποιες χαρές που σίγουρα είναι πολύ σημαντικές και απαραίτητες για τις μεγάλες ομάδες, αλλά δεν γίνεται και να επιτυγχάνονται κάθε χρόνο. Σημασία έχει τι μένει πίσω, δημιουργώντας την προοπτική για το μπροστά. Σε αυτό το κομμάτι, ουδείς στην Ελλάδα μπορεί να συναγωνιστεί όσα καταφέρνει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ.

Αναμφίβολα, θα υπήρχε μεγαλύτερος ενθουσιασμός αν είχε ανακοινώσει τρεις μεταγραφάρες. Το βλέπεις ακόμα και στο διαδίκτυο, σχεδόν ολούθε, ότι μετά με την παρουσίαση ενός τόσο σπουδαίου έργου που είναι ήδη σε εξέλιξη στα Σπάτα, υπάρχουν τόσοι και τόσοι άνθρωποι που ρωτούν για το αν θα γίνουν υπερβάσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπάρχουν όλες οι ημέρες του κόσμου για να συμβεί αυτό κι όμως συναντάς μπροστά σου ακόμα και σε μία τέτοια που η κουβέντα θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετική για όσα αυτός ο άνθρωπος σκέφτεται και φτιάχνει για την ΑΕΚ. Αύριο ας μιλήσουμε πάλι για μεταγραφές, δε χάθηκε ο κόσμος...

Προφανώς και δεν κακίζω κανέναν, δεν πρέπει να υπάρχει -έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον- κάποιος που να μην εμπνέεται από ή να μην αναγνωρίζει όσα ο Μελισσανίδης έχει ονειρευτεί, μηχανευτεί και υλοποιήσει για τις γενιές οπαδών της ΑΕΚ που είναι ακόμα στα μικράτα τους αλλά και για εκείνους που ακόμα δεν έχουν γεννηθεί. Αυτό είναι το νόημα της σημερινής αποκάλυψής του για όσα οραματίζεται ξανά, τα οποία και προφανώς του δίνουν διαρκώς κίνητρο και περισσότερη ζωή για να συνεχίζει δημιουργώντας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όσο για τα σενάρια κι αυτά που στην πραγματικότητα γίνεται να συμβούν, η απάντηση στο ερώτημα για τον Ορμπελίν Πινέδα έδωσε όλη την ουσία. Η ζωή θα συνεχιστεί με ή χωρίς εκείνον στο απευκταίο σενάριο της επιστροφής του στην Ισπανία, άλλωστε δεν είναι στο χέρι της ΑΕΚ ακόμα κι αν υπερβεί το ταβάνι της εμφανίζοντας στο τραπέζι χρήματα που θα συνιστούν τη διάλυση του προσωπικού της ρεκόρ για την αγορά ενός παίκτη.

Η ουσία είναι ότι αυτός ο άνθρωπος όχι απλώς επέστρεψε την κανονικότητα στην ΑΕΚ αλλά μαζί κι όλα τα εχέγγυα για να ονειρεύεται, να ελπίζει, να νικά και να υπάρχει ούσα ισχυρή. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να έχει δημιουργήσει τέτοια προοπτική για έναν σύλλογο, όποιος και αν είναι αυτός. Σπουδαίοι έχουν υπάρξει πολλοί, σε όλες τις ομάδες, όμως σε αυτό το κομμάτι, ο Μελισσανίδης είναι ένας και μοναδικός σε όλη την ιστορία του εγχώριου ποδοσφαίρου.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ OPAP ARENA STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ