ΑΕΚ

Στο Ατρόμητος - ΑΕΚ θα έπαιζαν τελικά δύο φιλοξενούμενοι

Στο Ατρόμητος - ΑΕΚ θα έπαιζαν τελικά δύο φιλοξενούμενοι
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξάγει τα συμπεράσματα της δικαστικής απόφασης για τη διεξαγωγή του αγώνα του Ατρόμητου με την ΑΕΚ που οδηγούν σε ανυπόστατες θεωρίες δημοτικής ευθύνης.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή για τη διεξαγωγή του αγώνα που ματαιώθηκε στο Περιστέρι, απέναντι στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο, μας έκανε σοφούς για το εξής: εκείνο το απόγευμα, στην έδρα του δεύτερου με τα κοντά δοκάρια, εμφανίστηκαν δύο ομάδες για να παίξουν σε ξένο χώρο. Δεν υπήρχε γηπεδούχος, μόνο δύο φιλοξενούμενοι, σε ουδέτερο γήπεδο.

Καταρρίφθηκε όλη η ρητορική περί μεζούρας, υποχώρησης του εδάφους, τσιμεντωμένων δοκαριών που δεν γινόταν να βγουν και να ξαναμπούν. Την παραμικρή υπαιτιότητα δεν είχε για όλα αυτά ο Ατρόμητος, παρά οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Κοινώς, θα πρέπει να λογοδοτήσει ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης γι΄αυτές τις ατέλειες, όχι ο πρόεδρος Σπανός, όχι η γηπεδούχος ομάδα. Περαστικοί ήταν από εκεί και είπαν να μπουν να παίξουν.

Αν αύριο γίνει αντίστοιχο στην OPAP Arena, αν τα δοκάρια της είναι χαμηλά και δεν υπάρχει τρόπος αντικατάστασης, τότε θα πρέπει να την πληρώσει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, διότι σε εκείνην ανήκει το γήπεδο. Να τιμωρηθούν η ξιφασκία, η πυγμαχία, το πόλο, η ποδηλασία και όποιο άλλο άθλημα συντηρεί η «μάνα ΑΕΚ», αρκεί να αθωωθεί η ποδοσφαιρική, να βγει λάδι η ΠΑΕ.

Το έριξαν, ασφαλώς, στον Μανούχο. Σωστά τα έπραξε όλα τελικά, δικαίως μέτρησε με τη μεζούρα, ορθώς διαπίστωσε την αντικανονικότητα, καλώς δεν έδωσε εντολή να διεξαχθεί το παιχνίδι.

Έλα, όμως, που ξέχασε να αναφέρει στο φύλλο αγώνα ότι υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, από τη στιγμή που αυτό σκάφτηκε το γήπεδο με φτυάρια και αυτοσχέδιες 'ματσακονιές'. Ήταν η τέλεια αφορμή για να στηθεί το θέατρο μιας παράλογης και άκρως αντι-ποδοσφαιρικής απόφασης.

Διότι, ναι πράγματι, τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται μέσα στα γήπεδα. Αρκεί αυτός που φιλοξενεί, να φροντίζει για όλα τα μέτρα κανονικότητας. Αλλά, είπαμε, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι αυτές που δεν είχαν πράξει τα δέοντα. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι ευθύνονται που δεν είχαν τσεκάρει αν τα δοκάρια είναι στις σωστές αποστάσεις.

Να φτάσει μέχρι το CAS αν χρειαστεί

Το είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο. Να συντάσσεσαι με τη βασική ιδέα ότι όλοι οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται και να χάνονται εντός των γραμμών, αρκεί να να συντάσσονται με αυτή και όλοι άλλοι. Στο εγχώριο ποδόσφαιρο, σε αυτό που ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι άλλου με όποιον εξωαγωνιστικό τρόπο μπορεί να φανταστεί, δε γίνεται να είσαι το κορόιδο της υπόθεσης.

Ο δικαστής αποδέχτηκε ως φυσιολογικό γεγονός να είναι πακτωμένες με τσιμέντο οι εστίες, αν και είναι αντίθετο με τις προβλέψεις των κανονισμών. Μετά, το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Για να καλύψει τον Ατρόμητο ως προς την υπαιτιότητά και σε αυτό, είπε ότι επειδή είναι τσιμεντωμένες δεν έχει σημασία που δεν υπήρχαν διαθέσιμες εφεδρικές, επειδή δεν θα μπορούσαν να τις βγάλουν. Απίθανο σκεπτικό, προφανώς εντελώς κόντρα στη σωστή εφαρμογή των κανονισμών.

Να σημειώσω επιπροσθέτως εδώ, ότι όλες οι διαδικασίες για την αδειοδότηση μιας ΠΑΕ γίνονται στην αρχή κάθε σεζόν. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι επειδή αδειοδοτήθηκε κάποιος, κάποτε, αυτομάτως αποκλείεται η πιθανότητα να γίνουν παρεμβάσεις οι οποίες είναι αντίθετες στους όρους της αδειοδότησης. Επίσης, για να μην τρελαθούμε κιόλας, δεν ήταν ο Δήμος Περιστερίου αυτός που αδειοδοτήθηκε, αλλά η ΠΑΕ Ατρόμητος.

Απαγορεύεται να είσαι ο καρπαζοεισπράκτορας των ανομιών που εις βάρος σου συντελούνται. Μακάρι να μπορούσε η ΑΕΚ να γυρίσει το χρόνο πίσω και να κάνει ένσταση κατά των αθεώρητων δελτίων του ΠΑΟΚ. Διότι, πολύ απλά, αυτή θα ήταν η τακτική που θα ακολουθούσαν όλοι οι άλλοι, μηδενός εξαιρουμένου

Αν λοιπόν υπάρξει δικαστική ήττα και σε δεύτερο βαθμό, το σωστό θα είναι να προσφύγει η Ένωση στο CAS. Κι εκείνα να δούμε αν θα γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί περί έλλειψης ευθυνών του γηπεδούχου για το δικό του γήπεδο και τα σκαψίματά του μέσα σε αυτό. Αλλά ας περιμένουμε την έφεση πρώτα, ένα-ένα τα βήματα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ