ΑΕΚ

Το ανεπανάληπτο σόου της ΑΕΚ: Σιγά μην κλάψουν, σιγά μη φοβηθούν

Το ανεπανάληπτο σόου της ΑΕΚ: Σιγά μην κλάψουν, σιγά μη φοβηθούν
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το ανεπανάληπτο show της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, ακόμα κι αν αυτό έπρεπε από ανάγκη να βγει μέσα από ανασταλτικό ποδόσφαιρο.

Στο γήπεδο όπου το 2017 ξεκίνησε ένας εφιάλτης για εκείνη απέναντι στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ήρθε να επιβεβαιώσει την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο για φέτος.

Με έναν τελικό που θα μνημονεύεται για δεκαετίες καθώς η ομάδα βρέθηκε να παίζει με δέκα ποδοσφαιριστές από το έκτο λεπτό. Και όχι απλώς δεν έσκυψε το κεφάλι για να δεχτεί τη μοίρα της, αλλά σήκωσε ψηλά το σπαθί της για να ισοπεδώσει το κάστρο του αντιπάλου της.

Θα ήταν πάρα πολύ οδυνηρό για την ΑΕΚ να υποστεί τέταρτη συνεχόμενη ήττα σε τελικό Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ ακόμα και στη χρονιά που έχει κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Ακόμα και στη σεζόν που το κατάφερε με τέσσερις διεκδικητές σχεδόν έως το τέλος και όχι απέναντι σε έναν και μόνο αντίπαλο όπως κάποιες φορές συμβαίνει, αν και πάλι με όχι ιδιαίτερη συνέπεια.

Ο Αλμέιδα άφηνε την εντύπωση ότι έχει αφηνιάσει

Ο Ματίας Αλμέιδα το σκέφτηκε πάρα πολύ αυτό και όταν ήρθε η στιγμή το έβαλε πολύ βαθιά στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Βγαίνοντας από το πούλμαν της ομάδας όταν αυτό έφτασε έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, έδινε την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφηνιάσει, ο οποίος εμφανιζόταν στο χώρο αυτό έχοντας προηγουμένως δεχθεί κάποιο μεγάλο στραπάτσο κι έψαχνε τον τρόπο για εκδίκηση.

Λες και δεν ήταν αυτός ο πρωταθλητής, λες και δεν ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε οδηγήσει την ΑΕΚ σε ένα από τα πιο παλικαρίσια πρωταθλήματα της ιστορίας της. Κι όμως εκείνη τη στιγμή, πράγματι δεν ήταν αυτός...

Ήταν ο Ματίας Αλμέιδα που ένιωθε ξανά ποδοσφαιριστής και θα ήθελε να μπει μέσα στο γήπεδο για να δείξει σε όλους πως είναι να νικάς τον ΠΑΟΚ. Το μάτι του γυάλιζε και το ύφος του θύμιζε αγριεμένο λιοντάρι. Κι αυτό πέρασε στα αποδυτήρια με την ομιλία του λίγο πριν από τον αγώνα.

Όσοι λοιπόν βγήκαν να παίξουν δεν ήταν δυνατόν να χάσουν την πίστη τους από την αποβολή του Ρότα. Σιγά μην κλάψουν, σιγά μη φοβηθούν. Συνέβη αυτό που συνέβη κι εκείνοι έβαλαν στο μυαλό του αντιπάλου ότι αυτός είναι που παίζει με παίκτη λιγότερο. Δεν άφησαν σημείο του γηπέδου που να μην το πατήσουν, δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να σκεφτεί ακόμα και στις στιγμές που θεωρούσε ότι έχει το πάνω χέρι, πως πραγματικά είχε τη δυνατότητα να γίνει το αφεντικό του ματς.

Η ΑΕΚ απέδειξε ότι φέτος είναι Simply the best

Την ημέρα του θανάτου της Tina Turner, η ΑΕΚ απέδειξε ότι τουλάχιστον για φέτος είναι simply the best. Μία ομάδα με τρομερή ικανότητα στο να περνά στον αντίπαλο το μήνυμα ότι εκείνη θα γίνει το αφεντικό του ματς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μία ομάδα που δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος της, ακόμα και στις στιγμές που μέσα στη σεζόν κάποιες αναποδιές και ατυχίες έμοιαζαν πολλές και μαζεμένες για να τη λυγίσουν. Όμως όταν ένας Σαμουράι περνάει τη φιλοσοφία του σε όλους τους άλλους, τότε 11 Σαμουράι μέσα στο γήπεδο είναι αδύνατον να νικηθούν. Μπορεί να συμβεί περιστασιακά κάποιες φορές, ίσα-ίσα για να ενισχύεται η αυτοκυριαρχία.

Η σεζόν έκλεισε με μαγικό τρόπο για την ΑΕΚ και το κυριότερο όλων είναι ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Ξεκίνησε να χτίζει το μέλλον της με έναν προπονητή που στην πρώτη σεζόν του την οδήγησε στο νταμπλ.

Οι βάσεις για κατακτήσει περισσότερους τίτλους έχουν μπει, η επόμενη πίστα είναι να γίνουν σωστά βήματα προς την πρόοδο και στην Ευρώπη. Με αυτόν τον άνθρωπο στον πάγκο της είναι δεδομένο πως τίποτα πλέον δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη. Ο Αλμέιδα είναι το Α και το Ω αυτής της ΑΕΚ, αυτός που θα την οδηγήσει στις πιο χρυσές στιγμές της ιστορίας της.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ