ΑΕΚ

Οι κομάντος του Αλμέιδα πέρασαν πάνω και από την καλύτερη ομάδα που πάτησε στην OPAP Arena

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το νέο μικρό θαύμα της ΑΕΚ η οποία φαινόταν τελειωμένη στα σχοινιά αλλά στο τέλος πήρε μία επική πρόκριση.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε, η ΑΕΚ βρίσκεται εκεί που ήθελε να είναι μέσα από μία άγριας ποδοσφαιρικής ομορφιάς και προσέγγισης διαδικασία η οποία επί της ουσίας σκέπασε για λίγο το βαρύ πένθος από το θάνατο του Μιχάλη και πλημμύρισε τη ματωμένη Νέα Φιλαδέλφεια με δάκρυα χαράς. Ήταν ένα μεγάλο βάρος αυτό που κουβαλούσε η ομάδα, το οποίο θα επέφερε επιπρόσθετη φόρτιση στον οργανισμό σε περίπτωση που η ομάδα δεν τα είχε καταφέρει.

Το κάρμα την ωθεί μεταξύ των κορυφαίων

Τέλος καλό, όλα καλά και μάλιστα με τρόπο καλώς εννοούμενης σεναριακής διαστροφής. Στο 90', όλοι μετρούσαν αντίστροφα για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ και τη χαμένη ευκαιρία να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τους ομίλους του Champions League. Στο 98', το εις βάρος της 0-2 είχε γίνει 2-2, με ήρωα της τελευταίας στιγμής και σκόρερ του buzzer beater, τον άνθρωπο που στο Ζάγκρεμπ, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της πρώτης αναμέτρησης, είχε νικηθεί δύο φορές εξ επαφής από τον τρομερό τερματοφύλακα της Ντινάμο, Λιβάκοβιτς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτή τη φορά, ο Βίντα παίρνοντας το ριμπάουντ από το χαμένο πέναλτι του Γκαρσία νίκησε σε σχεδόν νεκρό χρόνο πια τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα και έστειλε την ΑΕΚ δύο αναμετρήσεις πριν από την επιστροφή της στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πέντε χρόνια μετά από την προηγούμενη φορά. Έχει δρόμο μπροστά της ακόμα η Ένωση, έναν δύσκολο αντίπαλο όπως η Αντβέρπ, όμως μετά το χθεσινό παιχνίδι και όπως αυτό ολοκληρώθηκε, το κάρμα μοιάζει να την ωθεί προκειμένου να πάρει μία θέση μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Δεν πατάει φρένο, δεν επαναπαύεται

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε μία πολύ καλά συγκροτημένη ομάδα, με ποδοσφαιριστές που έχουν εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες, πολύ ταλέντο και κυρίως ένα παλικάρι κάτω από τα γκολπόστ τους το οποίο είναι φτιαγμένο για να εξελιχθεί σε έναν από τους top class γκολκίπερς της Ηπείρου. Αυτός ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημά της καθώς για 90 λεπτά φαινόταν σχεδόν αδύνατο να τον νικήσει, μέχρι που βρήκε τον τρόπο ο Αραούχο να περάσει την μπάλα από διάφορα σώματα και να δώσει στην ΑΕΚ το φιλί της ζωής, κρατώντας την μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στα χασομέρια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και το μεγάλο μυστικό: η παρέα που ο Ματίας Αλμέιδα έχει δημιουργήσει δεν πατάει φρένο, δεν επαναπαύεται. Δεν ήθελε παρά δευτερόλεπτα για να τελειώσει το παιχνίδι, όμως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έψαχναν να βρουν τις ανάσες τους και να ηρεμήσουν γνωρίζοντας ότι με το τέρμα του Αργεντινού θα είχαν άλλα 30 λεπτά μπροστά τους για να πάρουν αυτό που ήθελαν, τουναντίον επιχείρησαν να ακυρώσουν αυτή τη συνθήκη. Σφυροκόπησαν μέχρις εσχάτων την εστία των Κροατών που ήπιαν θάλασσα στο φινάλε και τελικά μέσω του VAR ήρθαν το πέναλτι και η συνέχεια που όλοι γνωρίζετε.

Έχει πάρα πολλά πράγματα ο Αλμέιδα να μελετήσει, υπήρξαν στιγμές που η ΑΕΚ όπως και στο πρώτο παιχνίδι παρουσίαζε αμυντική αδράνεια η οποία επέτρεπε στους πολύ έξυπνους και καλά καταρτισμένους παίκτες της Ντινάμο να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, όμως ο χρόνος δεν περισσεύει για πολλές νουθεσίες παρά εκ του αντιθέτου πιέζει για την ετοιμότητα που πρέπει η ομάδα να δείξει την ερχόμενη Τρίτη, στην Αμβέρσα. Το ταξίδι έχει και συνέχεια, η ΑΕΚ ήδη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League όμως θέλει και μπορεί το ακόμα περισσότερο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ