ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα οδήγησε την ΑΕΚ στη γραμμή που χωρίζει την απογείωση από τη χαρμολύπη

Ο Αλμέιδα οδήγησε την ΑΕΚ στη γραμμή που χωρίζει την απογείωση από τη χαρμολύπη
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την τελική ευθεία στην προσπάθειά της ΑΕΚ να κατακτήσει υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα έναν ή και δύο τίτλους εφόσον μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση.

Μετά από χρόνια η ΑΕΚ κάνει Πάσχα ούσα αληθινή διεκδικήτρια τίτλων. Και των δύο εγχώριων μάλιστα, καθώς είναι η μοναδική που έχει πιθανότητες να κατακτήσει το νταμπλ, εκτός εάν ο ΠΑΟΚ κάνει κάτι συνταρακτικό και τόσο πολύ δύσκολο λόγω της βαθμολογικής κατάστασης που έχει περιέλθει στο πρωτάθλημα.

Ο Ματίας Αλμέιδα την οδήγησε σε ένα σημείο όπου άπαντες πλέον έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις από εκείνη. Έρχονται οι μέρες που θα κρίνουν αν θα υπάρξει ολοκλήρωση σε μία διαδικασία που το περασμένο καλοκαίρι είχε ξεκινήσει με τον πήχη αρκετά χαμηλότερα.

Χτίζοντας από την αρχή μία καινούργια ομάδα κι ενώ είχε παραλάβει ένα πολυεπίπεδο χάος, ο Αλμέιδα έπρεπε να προβεί σε πολυεπίπεδες τομές, οι οποίες ξεπερνούσαν τις λογικές απαιτήσεις για οποιονδήποτε προπονητή, δηλαδή τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ και την ανταπόκρισή του στις απαιτήσεις της ομάδας για βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αργεντινός θα έπρεπε να φροντίσει για την αλλαγή πορείας του club μέσα από τη δική του φιλοσοφία, την οποία όπως και να το κάνουμε δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ένας οργανισμός από τη μία ημέρα στην άλλη, όποια και αν είναι αυτή. Ωστόσο τα κατάφερε και από αυτή τη δύσκολη αποστολή ξεκίνησε η συνολική αλλαγή της ΑΕΚ.

Όλοι στάθηκαν στο πλευρό του με αφοσίωση και σήμερα η Ένωση βρίσκεται σε έναν δρόμο που λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει μόλις μερικούς μήνες πριν.

Η αξία των αποτελεσμάτων

Τώρα όμως ήρθε η περίοδος που μόνο τα αποτελέσματα μετρούν. Ο προπονητής αναγνωρίζεται για όλα όσα κατάφερε και για το γεγονός ότι κατέστησε την ΑΕΚ ανταγωνιστική και διεκδικήτρια των τίτλων, άλλωστε όταν ξεκινούσε την πορεία του στην Ένωσή αυτό που επισήμανα ήταν ότι θα αποτελούσε επιτυχία για την ομάδα το να βρίσκεται στον πάγκο της ύστερα από έξι μήνες.

Συνήθως οι προπονητές της ΑΕΚ είχαν απαξιωθεί κατά το Νοέμβριο μήνα. Ποιος όμως μπορεί τώρα να παραγνωρίσει ότι αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να πανηγυρίσει έναν η δύο τίτλους στο τέλος της σεζόν, θα υπάρξει απογοήτευση και στεναχώρια;

Προφανώς και η μεγαλύτερη εικόνα δεν αλλάζει, βλέποντας το δάσος και όχι το δέντρο ο Αλμέιδα έχει επιτύχει απόλυτα στο έργο του μέχρι σήμερα. Επιτυχημένος θα πρέπει να θεωρείται ακόμα και αν στο τέλος της σεζόν η ΑΕΚ δεν έχει κατακτήσει τίποτα.

Μ' εκείνον θα πορευτεί στην προσπάθεια να κατακτήσει τίτλους τα επόμενα χρόνια και να επιστρέψει στην Ευρώπη με τρόπο αξιοπρεπή και επιθυμία για σημαντικές πορείες και εκεί.

Είναι όμως που όταν φτάνεις τόσο κοντά στο να κρατήσεις τρόπαια στα χέρια σου, η τελευταία γεύση κάνει τη διαφορά. Και παρόλο που αυτό είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών άρα και μεγαλύτερη η δυσκολία για την ΑΕΚ να στεφθεί πρωταθλήτρια απέναντι σε ακόμα τρεις διεκδικητές, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους άλλους.

Τώρα είναι τα ζόρικα κι εδώ θα πρέπει να μιλήσουν οι ζόρικοι...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ