ΑΕΚ

Κοιτάζουν τους εαυτούς τους στους καθρέφτες;

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ απογοητευμένος με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ απογοητευμένος με τη φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πολυεπίπεδη ανημποριά της ΑΕΚ σε ποδοσφαιρικό και οργανωτικό επίπεδο.

Έρχεται και η στιγμή που χάνεις τα λόγια σου. Αλήθεια τι άλλο μπορεί κάποιος να γράψει για αυτή την ΑΕΚ που δεν το έχει καταθέσει ήδη; Πόσες λέξεις και προτάσεις να βρεις ακόμα για να αποδώσεις το πολυεπίπεδο χάλι που επικρατεί; Ένα πράγμα μόνο με κάνει να αναρωτιέμαι. Όλοι αυτοί που συνεργάστηκαν για να φτάσει η ομάδα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αλήθεια κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ; Κοιτάζουν στον καθρέφτη και βλέπουν πρόσωπα τα οποία είναι ικανοποιημένα από αυτό που παρουσιάζουν;

Είναι μία πολύ ωραία ντρίμπλα η δήθεν παραίτηση όλων όσοι ενεπλάκησαν για τη δημιουργία αυτού του συνονθύλευματος που κατά εξακολούθηση προκαλεί ολοένα και περισσότερη θλίψη. Τάχα μου λέει, όλοι όσοι έλαβαν τις αποφάσεις για τις επιλογές στο ρόστερ αλλά και των προπονητών που έως σήμερα έχουν καθίσει στον πάγκο της ομάδας, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην ευχέρεια του Δημήτρη Μελισσανίδη. Κοροιδευόμαστε;

Όταν έχεις αποτύχει τόσο οικτρά, απλά σηκώνεσαι και φεύγεις. Αναλαμβάνεις την ευθύνη και αποχωρείς. Εδώ συμβαίνει το εξής μαγικό: όλοι αυτοί που, υπό τη σκέπη του μεγαλομετόχου της ομάδας, έχουν δημιουργήσει τη χειρότερη ΑΕΚ που έχουμε δει ποτέ επί διοίκησης του συγκεκριμένου παράγοντα, σχεδιάζουν και την ομάδα της επόμενης περιόδου. Απίστευτο πραγματικά

Πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να καταφέρει να βγει Ευρώπη

Αυτοί δηλαδή που έφεραν για σέντερ μπακ τον Τζαβέλλα και τον Βράνιες, παντρεύοντας τους και θεωρώντας ότι έχουν κάνει εξαιρετική επιλογή, είναι οι ίδιοι που τώρα συνομιλούν με παίκτες και προπονητές. Κάποιος, μέσα στην πίκρα γι' αυτό που η ομάδα του παρουσιάζει, θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί ότι η αποτυχία είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένη και για του χρόνου.

Είχα γράψει και σε παλαιότερο άρθρο ότι η ΑΕΚ δεν αξίζει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και προφανώς επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχει δικαιοσύνη, είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να τα καταφέρει. Μετά από τέσσερις αποτυχίες σε ισάριθμα ματς στα playoffs, πώς αλήθεια μπορείς να πιστεύεις ότι αυτό το σκορποχώρι θα γίνει ομάδα για να κερδίσει βαθμούς σε παιχνίδια τα οποία ξεκάθαρα δεν έχει τον τρόπο για να τα κουμαντάρει.

Με παίκτες που δεν συνεννοούνται μεταξύ τους, με ένα υπηρεσιακό προπονητή να βουλιάζει και αυτός στην κινούμενη άμμο των αποδυτηρίων, με μία διοίκηση που κοιτάζει την επόμενη μέρα της ομάδας έχοντας την ίδια σύνθεση στελεχών που έχουν τόσο παταγωδώς αποτύχει.

Ακόμα και ο Σάντος θα βάλτωνε σε μια τέτοια ΑΕΚ

Πού πηγαίνει η αλήθεια αυτή η ΑΕΚ; Το γήπεδο είναι ένας δρόμος και σίγουρα θα δώσει δυναμική αλλά δεν φτάνει από μόνο του για να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Είναι τόσο δηλητηριασμένος αυτός ο οργανισμός που ακόμα κι ένας προπονητής επιπέδου του Φερνάντο Σάντος να αναλάμβανε τις ποδοσφαιρικές τύχες του, θα βάλτωνε μέσα στην ανημποριά των ανθρώπων που έχουν επιλεγεί για να κατέχουν καίρια πόστα.

Όπως αγωνιστικά βάλτωσε σήμερα ο Κριχόβιακ. Αποκτήθηκε ένας παίκτης που κοστίζει περίπου 60.000 ευρώ το παιχνίδι, για να λένε κάποιοι τι ωραία που ενήργησε ο Μελισσανίδης ώστε να σωθεί η σεζόν, αλλά επί της ουσίας μπήκε απλά μία μερίδα από σαντιγί πάνω σε μία τούρτα που αντί για ζάχαρη έχει αλάτι. Και έτσι μέσα σε αυτό το ανισόρροπο ποδοσφαιρικό δημιούργημα φάνηκε και αυτός πολύ λιγότερος από ό,τι που πραγματικά είναι.

Θα είναι κακό για την ΑΕΚ να μείνει εκτός Ευρώπης, από την άλλη όμως θα είναι και απολύτως δίκαιο. Έχει για τον εαυτό της την εντύπωση ότι κάτι σπουδαίο υπάρχει στα αποδυτήρια της ενώ στην πραγματικότητα οι μισοί από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε αυτά δεν μπορούν να σταθούν σε ομάδα που λέει ότι θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Κι όσοι είναι πραγματικά ικανοί και έχουν τις δυνατότητες για να το καταφέρουν, απλώς βαλτώνουν σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό βούρκο που έχει δημιουργηθεί.

Κι όμως στην ΑΕΚ θεωρούν ότι τα κάνουν όλα καλά και συνεχίζουν με την ίδια παρέα. Κάπως έτσι, το τελικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι αυτοί που εργάζονται καθημερινά για να την βελτιώσουν αλλά είναι πολύ κατώτεροι των απαιτήσεων, θεωρούν ότι βρίσκονται σε μία επαρχιακή ομάδα πού δίνει τον αγώνα της για να κάνει την έκπληξη και να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ