ΑΕΚ

Κάνε ένα θαύμα -αλά Γκαρσία- (τ)Ζίνι

Κάνε ένα θαύμα -αλά Γκαρσία- (τ)Ζίνι
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ετοιμότητα και τη γενικότερη θαυμάσια εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ και τον Ζίνι που πατάει στα χνάρια του Γκαρσία.

Κανένα φιλικό απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, είτε αυτή είναι ήδη δουλεμένη, είτε ψάχνει τον τρόπο να εντάξει στο δυναμικό της με τον σωστό τρόπο τα νέα αποκτήματά της, μπορεί να είναι απόλυτο δείγμα γραφής για έναν προπονητή. Παρόλα αυτά, όσα η από πέρυσι εξαιρετικά δουλεμένη ΑΕΚ παρουσίασε στον αγώνα κόντρα στη Σαχτάρ, αν μη τι άλλο πείθουν ότι από τη δική της πλευρά είναι απόλυτα έτοιμη γι' αυτό που σε περίπου έναν μήνα θα βρει μπροστά της.

Πέρα από το ευρύ σκορ κοντά στους Ουκρανούς και το γεγονός ότι η Ένωση είχε τουλάχιστον 8-9 ακόμα ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα -πέντε εκ των οποίων σπαταλημένες από τον Τσούμπερ-, το σύνολο που παρουσιάζει ο Ματίας Αλμέιδα δεν το έπιασε απλά ακριβώς από εκεί που το άφησε πέρυσι, αλλά άρχισε ήδη να το εξελίσσει.

Η τρομερή ομοιογένεια, οι ακόμα πιο συχνές και πιο ποιοτικές συνεργασίες, πάντα απόλυτα εναρμονισμένες με τις βασικές αρχές της πίεσης και της έντασης, παραμένουν ξεκάθαρα και ακόμα περισσότερο έντονα χαρακτηριστικά της ομάδας, ενώ ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα του Ιούλη και σε στάδιο προετοιμασίας, το οποίο συνεπάγεται πολύ σημαντική καταπόνηση για τους ποδοσφαιριστές.

Έτσι ακριβώς πιστοποιείται με τον πλέον σαφή τρόπο το δίκαιο της επιθυμίας του προπονητή να παραμείνουν στην ομάδα όλοι όσοι την οδήγησαν στην κατάκτηση του νταμπλ. Με αυτούς θα επιχειρήσει να βάλει την ομάδα στους ομίλους του Champions League και από τώρα αρχίζει να πείθει ότι θα έχει σημαντικές πιθανότητες να το καταφέρει, όποιοι και αν είναι οι αντίπαλοί της.

Όλα αυτά τόσο αρμονικά δομημένα από την ομάδα που ισοπέδωσε χθες την πρωταθλήτρια Ουκρανίας -με τις οποίες ελλείψεις και αλλαγές στο ρόστερ των ταλαιπωρημένων ψυχικά από τον πόλεμο παικτών της-, κι ενώ απουσίαζαν οι Γκατσίνοβιτς, Πινέδα Μάνταλος, Αραούχο, Πισάρο και ο επόμενος στόπερ που σύντομα αναμένεται να προστεθεί στο ρόστερ.

Ο Γκαρσία και ο μικρός "κλώνος" του

Η συνοχή είναι τόσο χαρακτηριστική και οι αρχές τόσο καλά παγιωμένες, ώστε εκείνοι που θα έρθουν για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο σε ποιότητα και ποσότητα αυτό το εξαιρετικό ποδοσφαιρικό ποίημα που έχει δημιουργήσει και έχει ντύσει στα κιτρινόμαυρα ο Ματίας Αλμέιδα, θα εγκλιματιστούν γρήγορα και εύκολα.

Είναι και ο Λιβάι Γκαρσία, βέβαια, που μοιάζει έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Όχι ακόμα μεταγραφικό, αλλά σε πρώτη φάση ευρωπαϊκό με τη φανέλα της ΑΕΚ και με τη φόρα για περισσότερα τέρματα από ότι πέρυσι, στην πρώτη ''καθαρή'' σεζόν της καριέρας του ως φορ περιοχής. Άλλωστε το έχει προβλέψει και ο Αλμέιδα ότι η δεύτερη χρονιά του στη θέση, θα είναι καλύτερη από την πρώτη.

Όσο για τον Ζίνι... Περίπου ένα τρίμηνο πριν, έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη στις προπονήσεις και στα παιχνίδια της ΑΕΚ Β, δείχνοντας δυσκολία στο σκοράρισμα λόγω -κυρίως- στοιχειωδών λαθών την ώρα της εκτέλεσης, όπως κακής τοποθέτησης, λανθασμένης στάση σώματος, άκυρου timing στο άλμα, κακών τελειωμάτων σε απλές φάσεις.

Καμία ανησυχία για τον Αλμέιδα... Από τις πρώτες προπονήσεις διέκρινε ότι η εξέλιξή του θα είναι ραγδαία εφόσον καθοδηγηθεί σωστά και ακολουθήσει τις εντολές με ευλαβική αφοσίωση και συνεχή δουλειά. Όπως δηλαδή ο Γκαρσία. Τα πρώτα αποτελέσματα της προς το καλύτερο αλλαγής του Αγκολέζου, είναι ήδη εμφανή. Και όσο σκοράρει, τόσο θα παίρνει τα πάνω του.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ