ΑΕΚ

Και τώρα τα ντέρμπι που τόσο αρέσουν στην ΑΕΚ

Και τώρα τα ντέρμπι που τόσο αρέσουν στην ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για αυτά που η ΑΕΚ είχε καταφέρει στον πρώτο γύρο και καλείται να επαναλάβει απέναντι στους μεγάλους.

Έκανε τα πράγματα απλά αυτή τη φορά η ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο, μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματός της. Περισσότερο επειδή βρήκε το τρίτο γκολ, γιατί αν κάποια στιγμή δεχόταν τη μείωση του σκορ, ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί μετά με αυτή την ξαφνική αβεβαιότητα που δεν την είχε πέρυσι.

Αυτό είναι τη αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο πρόβλημά της. Είχε όμως όλες τις απαντήσεις ο Στάνκοβιτς στις τέσσερις περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει για να μην επιτρέψει στον Βόλο να πιστέψει σε κάτι περισσότερο από την ήττα του. Έλλειψε πολύ ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ και καλό θα είναι να έχει μία καλύτερη κάλυψη για το υπόλοιπο της σεζόν, αν και αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Μπορεί κάλλιστα να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο ή Ένωση για τους βαθμούς που πέταξε σε παιχνίδια που ήταν δικά της αλλά κατάφερε να αφήσει βαθμούς πίσω της, πρέπει ωστόσο να θυμηθεί ξανά τι έκανες στα ντέρμπι διότι αυτή είναι η ώρα που πλησιάζει.

Είναι η σειρά αγώνων που αρέσουν στην ΑΕΚ

Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά την ήττα στη Λαμία, θα παίζει τα ρέστα του για το πρωτάθλημα. Αν η ΑΕΚ περάσει η νικηφόρα από το Καραϊσκάκης, με την εικόνα που έχουν οι ερυθρόλευκοι γενικά, θεωρώ ότι θα τους έχει πετάξει εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Όμως το βασικό ζητούμενο δεν είναι αυτό, αλλά το πώς θα καταφέρει να μην βρεθεί εκείνη στην ίδια θέση που βρίσκεται τώρα αυτός.

Είναι η σειρά των αγώνων που αρέσουν σε αυτή την ομάδα, με την υποσημείωση ωστόσο ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει διαφορετικούς αντιπάλους από αυτούς που είχε βρει απέναντί της στον πρώτο γύρο. Ο Ολυμπιακός και τότε ψαχνόταν αλλά και τώρα ψάχνεται με άλλον προπονητή, ο Παναθηναϊκός έκανε το απρόσμενο με την έλευση του Τερίμ και την εντελώς αναπάντεχη από αποπομπή του Γιοβάνοβιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μεταλλαχθεί στην ομάδα που αρέσει περισσότερο από όλες με την απόδοση της, από τότε που ηττήθηκε από την Ένωση κι εντεύθεν.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική που παραμένει ίδια και απαράλλακτη

Επί της ουσίας, σε αυτή τη διαδικασία των ντέρμπι που ξεκινάει για όλους, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει η ίδια και απαράλλακτη. Αυτό σημαίνει ότι όλοι ξέρουν το παιχνίδι της, δεν συνεπάγεται ωστόσο απαραίτητα ότι μπορούν να το αντιμετωπίσουν κιόλας. Έχει το μειονέκτημα πώς είναι η ομάδα που αποτελεί περισσότερο ανοιχτό βιβλίο από κάθε άλλη στα επερχόμενα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και το πλεονέκτημα ότι είναι η νταμπλούχος Ελλάδας και πως εδώ και ενάμιση χρόνο δουλεύει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, με τον ίδιο προπονητή.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι φάνηκε να φεύγει από αυτό το παιχνίδι με το Βόλο μην έχοντας απώλειες, με παίκτες κομβικούς να βρίσκουν σιγά-σιγά τους εαυτούς τους. Να χτυπήσω ξύλο κιόλας γιατί με τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι απολύτως απαραίτητο σε αυτή τη δύσκολη στροφή να έχει ΑΕΚ τα βαριά χαρτιά της υγιή και σε εγρήγορση, να μην αντιμετωπίσει άλλους τραυματισμούς και να απολαύσει την κανονικότητα ενός βασικού σχήματος που θα έχει συνέχεια ώστε να αποκτήσει ρυθμό.

Αλλαγές σίγουρα θα υπάρξουν από αγώνα σε αγώνα, τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και υψηλής απαίτησης, αλλά ήρθε ο καιρός να δώσουν όλοι το κάτι παραπάνω μέσα από σωστή διαχείριση στην καθημερινότητα της ομάδας. Ίσως αυτή να είναι η περίοδος που η ΑΕΚ υπολόγιζε ότι θα φορτσάρει για να δείξει στους άλλους διεκδικητές ότι στο τέλος, από εκείνη θα εξαρτηθεί το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Δείτε την Game Night

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ