ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πρέπει να δει αυτήν την ήττα για καλό της

Η ΑΕΚ πρέπει να δει αυτήν την ήττα για καλό της
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αναγκαιότητα να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την ήττα στην έδρα της για πρώτη φορά ως γεγονός θα τη βοηθήσει στη συνέχεια.

Όπως το πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet ανάμεσά τους δεν ήταν για 3-0 υπέρ της ΑΕΚ, ομοίως αυτό για το πρωτάθλημα δεν ήταν για 1-3 υπέρ του Ολυμπιακού. Το σημαντικό της ιστορίας είναι το εξής: οι ερυθρόλευκοι μετά την ήττα τους στον ημιτελικό της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης πήραν το μάθημά τους, έτσι και η ΑΕΚ τώρα πρέπει να πάρει το δικό της.

Όχι ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σε κάποια τρομερή κατάσταση για να φτάσει στο σημείο να επικρατήσει της Ένωσης στο γήπεδο της και να την αναγκάσει στην πρώτη ήττα της σε αυτό, αλλά είχε ένα σχέδιο που κάπου τον οδήγησε.

Αντιθέτως η ΑΕΚ όταν δέχτηκε το πρώτο γκολ, φάνηκε να έχει ένα σχέδιο που την ώθησε στην ήττα: βιασύνης και χαμένου ελέγχου. Είναι η πρώτη φορά που είδα την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να ακροβατεί μεταξύ της ικανότητάς της και συνεχόμενων σφαλμάτων που είχαν ως σκοπό να την αμφισβητήσουν.

Αυτό που της συνέβη, ωστόσο, είναι κάτι το οποίο της δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Τα παιχνίδια τα οποία δεν μπορείς να τα κερδίζεις, καλό θα είναι να μην τα χάνεις. Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα βγήκε από το μυαλό της με το κατά λάθος πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο σφάλμα του Μουκουντί, την έβαλε σε μία κατάσταση πρεμούρας ασυνήθιστης σε σχέση με όσα αυτή η ομάδα μας έχει δείξει έως σήμερα.

Ο λόγος είναι προφανής: οι ποδοσφαιριστές πίστευαν ότι έχουν τον αντίπαλο, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου τους έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχουν το γκολ. Όταν αυτό ήρθε από την άλλη πλευρά όμως, έχασαν εντελώς τον προσανατολισμό τους.

Κάπως έτσι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή που έκανε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Δεν μπόρεσε επίσης να πετάξει εκτός διεκδίκησης τον Ολυμπιακό, αν και το γεγονός ότι αυτός παραμένει εντός της μάχης του τίτλου, είναι ένα γεγονός που όποιος το δει θετικά, θα συμπεράνει ότι λειτουργεί υπέρ της ομάδας η οποία είναι καλύτερη στο γήπεδο. Τέτοιος αντίπαλος πρέπει να είναι ανταγωνιστικός έστω και αν αυτό συμβαίνει μέσα από μία κακή συγκυρία.

Επειδή είναι μία στιγμή δύσκολη για την ομάδα, για εκείνη προέχει να κοιτάξει τι έχει χτίσει πίσω της και να μην σταθεί στο μεμονωμένο γεγονός ότι ηττήθηκε για πρώτη φορά στην έδρα της από έναν μεγάλο αντίπαλο σε μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Σημασία έχει να δει τα σφάλματα που την οδήγησαν σε αυτό το γεγονός και να συνειδητοποιήσει ότι αν τα μειώσει, θα είναι ξανά η ομάδα που θα έχει σημαντικές ελπίδες για να κατακτήσει τον τίτλο.

Αν καθίσει να κλάψει πάνω από αυτό που συνέβη στην έδρα της, δεν θα το ξεπεράσει ποτέ. Κι εδώ που ιστορία οδηγήθηκε, δεν προκύπτει ούτε δευτερόλεπτο για αρνητικές σκέψεις.

Παρακολουθήστε τη μαραθώνια Game Night για το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός κι όλη τη δράση της τελευταίας αγωνιστικής:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ