ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παραμένει ελκυστική, αλλά πρέπει να λύσει ένα βασικό πρόβλημα

Η ΑΕΚ παραμένει ελκυστική, αλλά πρέπει να λύσει ένα βασικό πρόβλημα
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ήττα της ΑΕΚ στην Κρήτη και το πρόβλημα που πρέπει κάποια στιγμή να διορθωθεί.

Η ΑΕΚ μαθαίνει να χωρά πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Αυτό δεν είναι κάτι απλό και δεν πετυχαίνει πάντα. Ήρθε λοιπόν η ήττα από τον ΟΦΗ, πολύ καθαρά και πολύ δίκαια. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, πρέπει να συνεχίσεις, να σηκώνεις το κεφάλι και να προχωράς.

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε πολύ όμορφα στο τέλος του αγώνα. Εστίασε στα προβλήματα της ομάδας του, προφανώς και δεν θα μπορούσε να κάνει ιδιαίτερη ανάλυση από τη στιγμή που έφευγε ηττημένος από το γήπεδο.

Άλλοι μπορεί να το κάνουν, όχι όμως αυτός. Και αυτό είναι το σημείο στο οποίο η Ένωση μπορεί να χτίσει τη δική της διαφορά. Η νοοτροπία να είναι η ίδια, η ομάδα να αποδέχεται αυτό που της συνέβη και να κοιτάει την επόμενη μέρα της. Υπάρχει παιχνίδι με τον Άγιαξ την Πέμπτη, εκεί πρέπει πλέον να πάει το μυαλό.

Αναμφίβολα η εμφάνισή της ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ ήταν κακή. Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός, σωστά διαβασμένος και έτοιμος να παίξει τα ρέστα του απέναντι στην ΑΕΚ που ξέχωρα από τις σημαντικές απουσίες της, επέλεξε να κάνει ευρύ rotation.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να ερωτηθεί ο Αλμέιδα, όμως η απάντηση είναι εύκολη. Έχει ένα γκρουπ παικτών στους οποίους δείχνει σεβασμό και εμπιστοσύνη. Άρα το ότι παρέταξε μία ομάδα με δεύτερες και τρίτες επιλογές, θα μπορούσε να έχει κακό αντίκρισμα για την ομάδα.

Kάθε φορά που θα παίρνει τόσο δραστικές αποφάσεις, ίσως να υπάρχει και τίμημα

Όταν όμως κάθε μέρα κοιτάζει στα μάτια τους ίδιους παίκτες λέγοντάς τους ότι είναι όλοι ίδιοι, οφείλει και να το αποδεικνύει στην πράξη. Πολύ καλά το έκανε λοιπόν και ας είχε κόστος. Αύριο θα έχει κέρδος.

Ίσως ένα πράγμα που θα συμπεράνει ο Αλμέιδα μετά από αυτή την ήττα, είναι ότι κάθε φορά που θα παίρνει τόσο δραστικές αποφάσεις, απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους και χωρίς άλλες υποχρεώσεις, ίσως να υπάρχει και τίμημα. Ας υπάρχει!

Αν για παράδειγμα αποδειχθεί ότι την Πέμπτη η ΑΕΚ θα έχει ωφεληθεί απέναντι στον Άγιαξ, τότε καλώς και πήρε αυτή την απόφαση. Σίγουρο είναι ότι είχε ζυγίσει τα πάντα πριν παρατάξει το συγκεκριμένο σύνολο στην Κρήτη.

Δίχως να ξεχνάμε επίσης ότι είχε πολλούς παίκτες εκτός (Άμραμπατ, Γιόνσον, Βίντα, Χατζισαφί, Γκαρσία), ενώ έχασε και τον Μάνταλο που ήταν να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις πριν το παιχνίδι.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η ομάδα δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι της

Τι είναι το πιο ανησυχητικό; Ότι αυτή η ομάδα δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι της. Το έπαθε και κόντρα στον ΟΦΗ σε πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, δηλαδή στο ξεκίνημα αυτό.

Καλό είναι να μαθαίνεις να ζεις με αυτή την ιστορία, ακόμα καλύτερο όμως είναι το πώς θα μπορείς να αποτρέψεις να σου συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι.

Δεν γίνεται αυτό το πράγμα να πάει έτσι έως το τέλος. Εις βάρος σου κόλλησε κάθε ματς, σημαίνει ότι πρέπει να βάλεις περισσότερα από ένα, κάποιες φορές και από δύο.

Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να πάει έτσι μέχρι το φινάλε διεκδικώντας τίτλους. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ όμορφη και ελκυστική στο μάτι ομάδα, αλλά δεν θα φτάσει μέχρι το τέλος όπως το θέλει αν δεν διορθώσει αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα πού διαπιστώνεται σε κάθε παιχνίδι.

Συμβαίνει και δεν είμαστε εμείς οι προπονητές. Συμβαίνει όμως και ο προπονητής πρέπει να βρει τους λόγους και τις απαντήσεις εξίσου.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ