ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκανε τεράστια ανατροπή στο πρωτάθλημα και τώρα πρέπει να την διατηρήσει

Η ΑΕΚ έκανε τεράστια ανατροπή στο πρωτάθλημα και τώρα πρέπει να την διατηρήσει
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις απαντήσεις της ΑΕΚ εντός των γηπέδων και την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δρώμενα ανατροπή από ένα -8.

Με ψυχραιμία βάζοντας τα πράγματα κάτω και προσεγγίζοντας όλα όσα η ΑΕΚ είχε μπροστά της να αντιμετωπίσει, όταν το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω Μουντιάλ κι ενώ βρισκόταν στο -8 από τον Παναθηναϊκό, ένα είναι το συμπέρασμα που προκύπτει: η ομάδα κατάφερε μία πολύ μεγάλη υπέρβαση που συνήθως δεν βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διότι είθισται αυτός που αποκτά ένα τόσο εμφανές βαθμολογικό προβάδισμα, να θεωρείται πρωταθλητής προτού ακόμα αλλάξει ο χρόνος.

Προφανώς αυτό συμβαίνει κι επειδή έχουν αλλάξει οι συνήθειες και η κανονικότητα στο πρωτάθλημα. Υπάρχει το VAR το οποίο ξεκαθαρίζει φάσεις, υπάρχει δηλαδή ένας μπούσουλας ώστε να αποτρέπονται οι μεγάλες αδικίες, όσο κι αν οι ομάδες φωνάζουν, η καθεμία για να προασπίσει τα δικά της συμφέροντα.

Την τεχνολογία δεν μπορείς να την ξεγελάσεις, τουλάχιστον όχι όπως τα χρόνια που το παιχνίδι παιζόταν με διαιτητές και βοηθούς.

Οπότε όταν αυτός που προπορεύεται με 8 βαθμούς διάφορα, εν προκειμένω ο Παναθηναϊκός, δεν είναι καλύτερός σου, τότε σε βάθος χρόνου η κανονικότητα που υπάρχει θα ευνοήσει εν τέλει την ομάδα που είναι υπέρτερη.

Καλύτερη η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, αυτή είναι η δική μου άποψη και αυτό πίστευα ακόμα και όταν η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη.

Κι επειδή βλέπω ότι μετά από πολλά χρόνια διεξάγεται ένα πρωτάθλημα με πολύ υψηλότερου βαθμού ισονομία από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια -εξαιρώ την τελευταία πενταετία- ήμουν βέβαιος ότι θα ερχόταν η μέρα που στα ίδια παιχνίδια θα τον έχει ξεπεράσει. Ή ότι στη χειρότερη περίπτωση, θα ήταν πολύ κοντά του.

Την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνεται η διαδικασία της κανονικής περιόδου και είτε η ΑΕΚ θα είναι από πάνω του, είτε στη χειρότερη περίπτωση για εκείνη θα βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω του. Οπότε έχουμε πρωτάθλημα στα playoffs.

Για την ιστορία με το Περιστέρι και τα δοκάρια δεν έχω πολλά πράγματα να καταθέσω πέραν του ότι εδώ και πολύ καιρό άκουγα να λέγονται και διάβαζα να γράφονται ένα σωρό πράγματα τα οποία υποτιμούσαν τη πραγματική βούληση της ΑΕΚ, το να υπάρχει δηλαδή ισονομία μέσα στα γήπεδα, κανονικότα στους αγωνιστικούς χώρους και καμία παραχώρηση σε όσους θέλουν να προβούν σε ανομίες.

Πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της

Δεν θα πω σήμερα ότι η ΑΕΚ έδωσε την απάντησή της μέσα στο γήπεδο, αλλά θα ρωτήσω όλους εκείνους που τη διέσυραν, πως είχαν την εντύπωση ότι θα μπορούσε να χάσει βαθμούς από τον Ατρόμητο αν ο αγώνας γινόταν εξ αρχής υπό κανονικές συνθήκες, δίχως χαμηλά δοκάρια.

Ήταν πολλοί εκείνοι που έκαναν σημαία τους την προσπάθειά της ΠΑΕ να δείξει το σωστό δρόμο απέναντι στις ανωμαλίες του πρωταθλήματος. Κατηγορήθηκε ότι ήθελε να πάρει το ματς στα χαρτιά, λοιδορήθηκε για την τακτική της να πράξει το φυσιολογικό από μία εναντίον της συμμαχία.

Όμως στο τέλος της ημέρας είναι αυτή που έχει το κεφάλι της ψηλά και πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της απέναντι σε όλους. Είναι η καλύτερη ομάδα και καλείται να το δείξει σε κάθε επόμενο ματς. Την Κυριακή η επόμενη πίστα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ