ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι πάλι εμφατικά η ομάδα των ντέρμπι

Ο Νίκλας Ελίασον
Ο Νίκλας Ελίασον INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιβλητική νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ που τον έχει πλέον του χεριού της.

Κάνει γκέλες η νταμπλούχος Ελλάδας ΑΕΚ, έχασε με κάτω τα χέρια στην Κρήτη από τον ΟΦΗ σε ένα ματς που προφανώς διάβασε πολύ λάθος ο προπονητής της, έφερε ισοπαλία εντός έδρας με τον Πανσερραϊκό σπαταλώντας δεκάδες ευκαιρίες για γκολ.

Όμως αν πρέπει κάτι παραπάνω -από τα πολλά- να αναγνωρίσουμε στον Ματίας Αλμέιδα, είναι ότι έκανε ξανά την Ένωση ένα σύνολο το οποίο μπαίνει στα παιχνίδια απέναντι στους μεγάλους της Stoiximan Super League με ακλόνητη πίστη ότι θα τα κερδίσει. Ακούγεται ως φυσιολογικό αλλά είχε πάψει να ισχύει ως τέτοιο εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό εντός έδρας, όμως η εικόνα του αγώνα ήταν για να το παίρνει το παιχνίδι. Πέρασε νικηφόρα από τη Λεωφόρο απέναντι στον πιο σοβαρό ανταγωνιστή της στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό, ενώ είχε ακόμα ένα εύκολο βράδυ με τον ΠΑΟΚ, κόντρα στον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα μετρά πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια με 11-0 γκολ.

Στο συγκεκριμένο ματς έδειξε πόσο καλά γνωρίζει ο προπονητής της το ρόστερ της ομάδας και γιατί λέει την αλήθεια κάθε φορά που επισημαίνει ότι αισθάνεται καλά με τους ποδοσφαιριστές που έχει, όποιοι και αν λείπουν.

Η παράδοση από το παρελθόν που δημιουργείται ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η επικράτησή της ήταν ένας περίπατος. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπήκε ποτέ στο ματς, ο οποίος δημιούργησε την πρώτη απειλή κατά της εστίας του Στάνκοβιτς στο 95ο λεπτό, προδομένος από το πλάνο του προπονητή του το οποίο ήταν εντελώς ανεπαρκές απέναντι σε αυτό του Ματίας Αλμέιδα.

Από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, η ΑΕΚ έπαιζε κόντρα στον ΠΑΟΚ σαν να αντιμετωπίζει μία μικρομεσαία ομάδα. Δίχως ασφαλώς να την υποτιμήσει αλλά κάνοντας την να δείχνει τέτοια.

Αυτό που έχει πετύχει η ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή, παρουσίασαν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει στον πάγκο κάποιος ο οποίος θα σε οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Αλμέιδα είναι αυτός ο οποίος έδωσε τις οδηγίες ώστε ο Σιμάνσκι να κάνει όλα τα σωστά πράγματα μέσα στο γήπεδο για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, ο Αλμέιδα ήταν αυτός ο οποίος πήρε από τους ποδοσφαιριστές του ό,τι ακριβώς ζητούσε πριν από την έναρξη του αγώνα.

Με τρομερή μελέτη του αντιπάλου, σωστό διάβασμα για την απενεργοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του και εκμετάλλευση των πολλών αδυναμιών του. Στην σκακιέρα των προπονητών, ήταν ακόμα ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αλμέιδα ήταν ο βασιλιάς και ο λουτσέσκου ένα απλό πιόνι.

Το έχω επισημάνει πάρα πολλές φορές ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ΑΕΚ είναι να παρουσιάζεται σε κάθε γήπεδο, απέναντι σε οποιαδήποτε συνθήκη, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο και ανεξάρτητα από τις απουσίες που έχει, έχοντας την ίδια ταυτότητα και νοοτροπία.

Χωρίς τον παραμικρό φόβο ακόμα κι αν της λείπουν 11 βασικοί, με την ίδια πίστη και η επιθυμία για να πάρει τη νίκη. Ένα επίτευγμα ιδιαίτερα ξεχωριστό αν όχι ανεπανάληπτο στη σχεδόν εκατόχρονη ιστορία της.

Μία ομάδα που μόλις μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε από το να χαρακτηρίζεται ως μόνιμα ηττοπαθής, να αναγνωρίζεται ως εκείνη που σε οποιοδήποτε γήπεδο κι αν εμφανιστεί θα βάλει δύσκολα στον αντίπαλο, θα του δημιουργήσει προβλήματα και θα τον κάνει να σκέφτεται ότι έπαιξε κόντρα σε μία πολύ σοβαρή ομάδα ακόμα και όταν θα την έχει νικήσει.

Είναι σίγουρα πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα, από την άλλη δεν θα είναι καθόλου εύκολο για κανέναν από αυτούς που ευελπιστούν να της τα πάρουν, να το πετύχει.

Αυτή είναι η μεγάλη νίκη της, αυτό είναι το κατόρθωμα που κάνει όλους όσους την παρακολουθούν και την αγαπούν να αισθάνονται ξανά όμορφα μαζί της και περήφανοι για την προσπάθειά της.

Δείτε την Game Night

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ