ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν αρκεί για τον τίτλο

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις πολύ περιορισμένες πλέον πιθανότητες της ΑΕΚ να κατακτήσει φέτος στο πρωτάθλημα αν και απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα.

Αν κάτι πρέπει να κρατήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ από το παιχνίδι τίτλου στη Λεωφόρο, το οποίο δεν είχε την κατάληξη που περίμεναν και ήθελαν, είναι η περηφάνεια που πρέπει να νιώθουν για τον Ματίας Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του. Διότι μέσα από έναν κυκεώνα αιφνίδιων και ανατρεπτικών προβλημάτων, κατάφεραν όχι απλώς να πολεμήσουν σαν πρωταθλητές αλλά και να επιδείξουν την καταφανή ανωτερότητα του ποδοσφαίρου τους σε σχέση με αυτό του Παναθηναϊκού.

Ασφαλώς, στο τέλος της ημέρας μετράει το αποτέλεσμα και η ΑΕΚ δεν πήρε αυτό που της άξιζε βάσει της εικόνας που είχε στο παιχνίδι. Όπως άλλωστε της έχει συμβεί κάμποσες φορές φέτος,με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό στο οποίο θα έπρεπε να προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά βρέθηκε στο τέλος να ηττάται με 1-3.

Όπως κι άλλες αναμετρήσεις στις οποίες αδίκησε τον εαυτό της, ενώ θα μπορούσε να πάρει έστω ισοπαλία σε ήττες από μικρομεσαίες ομάδες και να έχει σήμερα αυτόν τον έναν παραπάνω βαθμό θα την καθιστούσε φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ίσως είναι γραφτό της μοίρας της σε μία χρονιά που ξεκάθαρα μέσα στα γήπεδα έχει παρουσιάσει την πιο ελκυστική ομάδα, το πιο κυριαρχικό σύνολο από κάθε άλλο, να μην κατακτήσει στο τέλος τον τίτλο. Δεν έχει τη ρέντα που είχε ο Παναθηναϊκός σε ματς στα οποία εκείνος κέρδισε μετά το 90, ούτε απήλαυσε διαιτητικής δικαιοσύνης σε περιπτώσεις που θα μπορούσε να πάρει καθαρά σφυρίγματα σε τουλάχιστον τρία ντέρμπι. Από την άλλη, ουδείς μπορεί να κακιώσει τον φοβικό Παναθηναϊκό απέναντί της, για το ότι παραμένει στην κορυφή με τον δικό του τρόπο. Είναι το δικό του κατόρθωμα και ουδείς μπορεί να του το στερήσει.

Η προσωπική άποψή μου είναι ότι ο πρωταθλητής έχει κατά 90% κριθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα έχει την παραμικρή δικαιολογία να μην κάνει τα πάντα ώστε στη χειρότερη των περιπτώσεων να το χάσει στην ισοβαθμία. Σίγουρα στο τέλος της ημέρας δεν θα κάνει καμία διαφορά αυτό, ενδεχομένως δε να την πικραίνει περισσότερο που συνέβη κατά αυτόν τον τρόπο, όμως αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος για να διεκδικήσει έστω το 10% που σήμερα της αναλογεί για να στεφθεί εκείνη πρωταθλήτρια. Να πάρει και τα τρία ματς που απομένουν, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο club, οπότε μετά να έχει ήσυχο το κεφάλι της ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε

Αυτή η ομάδα έδωσε πολλή χαρά φέτος στον κόσμο της και συνεχίζει να το κάνει ακόμα και σε βραδιές που το ποδόσφαιρο δεν τη δικαιώνει και επιλέγει να δίνει το κάτι παραπάνω σε αντιπάλους που δεν αποδίδουν τη δική της ποδοσφαιρική ομορφιά και δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το ρυθμό της, έχοντας ως πρώτο και κύριο μέλημά τους το πώς θα την ακυρώσουν και όχι το πώς θα της επιβληθούν.

Τα προβλήματα που έχει πλέον ν' αντιμετωπίσει σε αγωνιστικό επίπεδο είναι πολλά και σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος για να σκεφτεί τα δοκάρια του Τσούμπερ, τις άλλες χαμένες ευκαιρίες και γενικότερα την καθολική υπεροχή της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οφείλει να κοιτάξει μπροστά, να νικήσει τον Ολυμπιακό την Τετάρτη, ώστε από εκεί κει και πέρα να περιμένει μήπως και αυτό το άθλημα που πολλοί λένε ότι είναι δίκαιο, στο τέλος της δώσει αυτό που δεδομένα το αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον, μέσα από κάποιο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού αφού δεν κρατά πλέον στα χέρια της τη μοίρα της.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ