ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι αυτή που ορίζει το παιχνίδι για να πάρει ξανά το πρωτάθλημα

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την τελική ευθεία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και το πώς ή ΑΕΚ θα έχει το πάνω χέρι εν όψει playoffs.

Παιχνίδι συγκεκριμένων και αυτονόητων απαιτήσεων ήταν αυτό για την ΑΕΚ κόντρα στην Κηφισιά. Να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, να βάλει γκολ και να ικανοποιήσει τον κόσμο της στην επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα. Τα έκανε όλα η ομάδα σε ικανοποιητικό βαθμό, σε ένα παιχνίδι το οποίο πολύ γρήγορα έλαβε μορφή επικράτησης των γηπεδούχων με την αποβολή που άφησε τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο, παρά το χαμένο πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία.

Αυτός ήταν άλλωστε που συνέχισε τον εκπληκτικό ρυθμό του στο σκοράρισμα, που πολύ γρήγορα έδωσε τέλος στον αγώνα. Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν το 3-0 από τον Λιούμπισιτς, ο οποίος στη μόλις τρίτη συμμετοχή του με την ομάδα, πάλι ως αλλαγή, πέτυχε το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα δεν έχεις και πολλά να πεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι, τίποτα περισσότερο από το ότι έπρεπε να μπει ένα W, όπως λένε και οι Αμερικανοί δίπλα από το στατιστικό, για να πας παρακάτω, στα πολύ πιο δύσκολα που έρχονται.

Αυτό το πρωτάθλημα όπως εξελίσσεται, ελλοχεύει κινδύνους παντού και απέναντι σε όλους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσους βαθμούς η Ένωση έχει πετάξει, απέναντι σε ομάδες όπως η Κηφισιά. Έχει ακόμα πιο δύσκολα πράγματα μπροστά της, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στην Λαμία. Σε αυτήν που με 10 ποδοσφαιριστές, κατάφερε να πάρει ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό κι ενώ είχε την ευκαιρία να τον κερδίσει κιόλας.

Πηγαίνουμε σε μία τελική ευθεία πού ίσως δεν έχουμε ζήσει ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, όλοι μπορεί να χάσουν βαθμούς παντού και ας μη φαίνεται αυτό απαραίτητα από το πρόγραμμα. Το μεγάλο ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να περάσει με νίκες από τις έδρες δύο ομάδων που και σε φόρμα είναι και συγκαταλέγονται στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Διπλό στη Λαμία και διπλό στο Βικελίδης, με νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια επί του ΠΑΣ Γιάννενα ενδιάμεσα, θα σημάνουν αυτόματα τη βεβαιότητα ότι αυτή θα είναι το αφεντικό των playoffs.

Όχι ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα έχει χάσει το παιχνίδι, αλλά με το απόλυτο των βαθμών έως το τέλος αυτής της διαδικασίας και πριν μπούμε στην τελευταία δεκάδα των αγώνων που θα κριθεί ο πρωταθλητής, θα είναι αυτή που θα ορίζει το παιχνίδι.

Θα είναι βέβαια πολύ κομβικό για την Ένωση να μην παρουσιάσει στην τελική ευθεία αυτής της ιστορίας τόσες πολλές μαζεμένες απώλειες της τελευταίας στιγμής όπως αυτές που παρουσιάστηκαν πριν από το παιχνίδι με την Κηφισιά. Η ομάδα βρέθηκε χωρίς τρεις στόπερ και με τον Καλενς να σφίγγει τα δόντια για να παίξει, ο Χατζισαφί χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός στόπερ, όλα πήγαν καλά.

Αλλά σίγουρα στα μεγάλα παιχνίδια η ομάδα θα χρειαστεί πληρότητα για να αντεπεξέλθει δίχως να κυνηγάει την ουρά τους όπως πέρυσι, παρόλο που αυτό δεν της κόστισε τελικά. Φαίνεται ότι στην τελική ευθεία θα είναι όλοι οι διεκδικητές εντός για το πρωτάθλημα και όχι ένας όπως πέρυσι απέναντί της. Αυτό απαραίτητα δεν είναι κακό γιατί οι βαθμοί θα χάνονται δεξιά και αριστερά απ' όλους, αλλά από την άλλη καθιστά πολύ πιο δύσκολη την προσπάθειά της να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ