ΑΕΚ

Η ΑΕΚ άγγιξε τη μετριότητα αλλά πήρε μια άνετη νίκη

Η ΑΕΚ άγγιξε τη μετριότητα αλλά πήρε μια άνετη νίκη
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σπουδαιότητα της νίκης της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό που έχει προσπεράσει κατά πολύ.

Τέτοιο βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, θα πρέπει να ταξιδέψεις πολλά χρόνια πίσω για να βρεις ανάλογο. Την ΑΕΚ δηλαδή να υπερισχύει κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο, να προηγείται με 2-0 και να δίνει ένα γκολ δώρο στον Ολυμπιακό, ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Με χάλια ψυχολογία όπως στις δηλώσεις του παραδέχθηκε ο Τσούμπερ, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα με την επανεμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο.

Κι όμως, μέσα από μία πολύ μέτρια εικόνα έως το 75', με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί ανορθόδοξα να πλησιάσει στην περιοχή της, πάλι σου έδειχνε ότι είναι η ομάδα που θα πάρει το ματς. Εκτός εάν έκανε ακόμα ένα γκολ δώρο, κάτι που αυτή τη φορά απέφυγε. Πολύ περίεργο βέβαια να δωρίζει τέρματα στο Παναιτωλικό και στον Πανσερραϊκό και να τα αποφεύγει κόντρα στους ερυθρόλευκους. Για όλα, όμως, υπάρχει μία αρχή...

Το είχα γράψει και στο προηγούμενο άρθρο ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα των ντέρμπι. Το έχει κερδίσει με την εικόνα της και με τα αποτελέσματα που τρέχουν από την έναρξη των περσινών playoffs έως σήμερα. Παραμένει αήττητη σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων απέναντι στους τέσσερις της πρώτης πεντάδας και αυτό το έχει μεταφέρει σε όλους. Πολύ δύσκολα θα χάσει από εκείνους, διότι είναι αυτή που ακόμα και σε μια ημέρα στην οποία δεν αποδίδει τα μέγιστα, τους έχει μεταφέρει ότι είναι το αφεντικό. Και αυτή είναι μία τρομερή μετάλλαξη σε σχέση με όσα γνωρίζαμε πριν από το καλοκαίρι του 2022.

Η ΑΕΚ ζει, αλλά δεν πεθαίνει με τα ρίσκα που παίρνει στον αγωνιστικό χώρο

Έχει βέβαια πράγματα να κοιτάξει η ομάδα για το πώς μπήκε σε ρίσκα με έναν Ολυμπιακό που πραγματικά, δεν βλέπεται. Παραμένει επίσης ορατό το ζήτημα διαχείρισης των αποτελεσμάτων, όμως η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που ζει - και συνεχίζει να ζει- αλλά δεν πεθαίνει με τα ρίσκα που παίρνει στον αγωνιστικό χώρο.

Παίζει ένα ποδόσφαιρο το οποίο μπορεί να την απογειώσει αλλά ταυτόχρονα και να την πληγώσει. Όμως ο δρόμος της είναι τέτοιος και δεν αλλάζει αυτό. Στο φινάλε, ο Ματίας Αλμέιδα έχει βρει τον τρόπο να την οδηγεί στα ντέρμπι με ασφάλεια και με καλά αποτελέσματα. Ποιος μπορεί να τον ψέξει για την μεθοδό του;

Η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία στην κανονική ύπαρξή του, ομολογουμένως έχει ενισχύσει την μεθοδολογία του προπονητή. Τρομερή και η αποτελεσματικότητά του, καθώς συνεχίζει να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι από τότε που επέστρεψε στην ενεργό δράση. Το κάνει με συνέπεια, ενώ ταυτόχρονα βοηθά το σύνολο να βρίσκει περισσότερους τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Είναι ο καταλύτης σε αυτή την προσπάθεια για την ΑΕΚ, ποδοσφαιριστής από την υγεία του οποίου θα εξαρτηθεί το αν η ομάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει έως το τέλος αυτά που κατέκτησε πέρσι.

Πέρα από την νίκη, καταπληκτικό είναι το νέο ότι είναι διαθέσιμος πλέον και ο Πάολο Φερνάντες που πήρε χρόνο συμμετοχής και έδειξε ότι πολύ σύντομα, θα είναι απόλυτα ενεργός στις υποχρεώσεις της. Μία υπερπλήρης φαρέτρα πλέον στη μεσοεπιθετική γραμμή για τον Ματίας Αλμέιδα.

Είναι πάρα πολύ εμφανές ότι αυτή η ομάδα θα μείνει έως το τέλος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Για το δεύτερο, όμως, θα πρέπει να το αποδείξει απέναντι σε εναν πολύ δυναμικό Άρη, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ