ΑΕΚ

Αλήθεια θα αλλάξουν όλοι;

Οι παίκτες της ΑΕΚ μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας
Οι παίκτες της ΑΕΚ μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον αγώνα που η ΑΕΚ δεν έπρεπε να χάσει, την επόμενη μέρα στον πάγκο της ομάδας και γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν τα πάντα με τα νεύρα αλλά μόνο με σχέδιο.

Τι παραπάνω μπορούσε αλήθεια να περιμένει κάποιος από την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ; Ποια θα ήταν μία λογική απαίτηση από τους ποδοσφαιριστές που μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό, είδαν οπαδούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ για να τους μαλώσουν και άκουσαν τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας να τους αποκαλεί ξεφτίλες;

Βάσει όλων των προαναφερθέντων λοιπόν, η εικόνα τους ήταν ικανοποιητική. Το ίδιο και το σχέδιο για μία σειρά νοκ άουτ αγώνων. Να μην δεχθεί η ομάδα γκολ και να μπορέσει μέσα από τις λιγοστές φάσεις που θα δημιουργήσει, να πετύχει έστω ένα. Δεν μπορείς άλλωστε να ζητάς κάτι περισσότερο από αυτή την ΑΕΚ.

Έτσι θα έπρεπε να τελειώσει το ματς, με την Ένωση να είναι η νικήτρια του παιχνιδιού με 1-0. Ωστόσο όταν είσαι μίζερος, και κακορίζικος, θα σου συμβούν ακόμα και αυτά που δεν σου αξίζουν να πάθεις, ως μία συνέχεια όλων των προηγούμενων. Ούτε η τύχη δεν θέλει την ΑΕΚ πλέον, αντιθέτως θα την τιμωρεί όπου τη βρίσκει μπόσικη.

Όπως στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με το καταπληκτικό τέρμα του ΠΑΟΚ, προϊόν ενός λάθος μαρκαρίσματος -το οποίο παρά τις κραυγές του Μανόλο Χιμένεθ στο τέλος του αγώνα, ήταν φάουλ- του Ρουμάνου κεντρικού αμυντικού Ιονούτ Νεντελτσιάρου. Ακόμα και αυτό το παιχνίδι, από το οποίο το λιγότερο που θα έπρεπε να πάρει ήταν η ισοπαλία, τελικά χάθηκε. Όπου φτωχός και η μοίρα του...

Ο κιτρινόμαυρος οργανισμός έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της επόμενης σεζόν για τον πάγκο, καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με προπονητές που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Μανόλο Χιμένεθ, τον έναν εκ των οποίων έχουν στην κορυφή της λίστας ενώ υπάρχουν ακόμα δύο επιλαχούσες περιπτώσεις.

Ο Μελισσανίδης έχει ήδη γυρίσει το διακόπτη και το αν σώζεται κάτι από τη φετινή σεζόν δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα, πρωτεύουσα σημασία στο μυαλό του έχει το να φέρει έναν τεχνικό που θα πιστέψει ότι θα οδηγήσει την ΑΕΚ σε μία άλλη πορεία. Όλα αυτά που βλέπουμε λοιπόν να εκτυλίσσονται στον αγωνιστικό χώρο απο τους ποδοσφαιριστές που φορούν τα κιτρινόμαυρα, έχουν πλέον πολύ μικρή σημασία, γιατί το ίδιο το κλαμπ δεν δείχνει να να δίνει πλέον βαρύτητα στο τώρα αλλά στο μετά.

Το να καταγράφουμε ξανά και ξανά τα όσα κωμικοτραγικά έχουν συμβεί από το καλοκαίρι του 2018 έως σήμερα για να οδηγηθεί η κατάσταση σε αυτό το χάλι της φετινής σεζόν, που δυστυχώς για τους φίλους της ομάδας ονομάζεται ΑΕΚ, εκτός από κουραστικό είναι και ανώφελο. Ο Μελισσανίδης έδωσε μία υπόσχεση επί της ουσίας όταν έλεγε στους ποδοσφαιριστές όσα δυσκολοχώνευτα τους είπε. Η ύβρις προς εκείνους ήταν και μία υπόσχεση προς τον κόσμο της ΑΕΚ συνάμα, ότι θα τα αλλάξει όλα.

Φαντάζομαι ότι ούτε ο ίδιος περιμένει πως στα εναπομείναντα ματς θα μεταμορφωθεί η πλειάδα των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ σε κάτι τρομακτικά καλύτερο από αυτό που βλέπουμε σήμερα. Και επειδή δεδομένα η ΑΕΚ θα πρέπει να απαλλάξει τουλάχιστον τους μισούς από αυτούς που φορούν τη φανέλα της από τις υπηρεσίες της, οι διαφοροποιήσεις θα πρέπει να είναι κοσμογονικές. Και εδώ το ερώτημα που τίθεται, είναι με ποιο επιτελείο θα τα κάνει όλα αυτά; Ποιοι από αυτούς που έχει στην ομάδα θα μπορέσουν να λύσουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος καμιά εικοσαριά συμβόλαια και να φέρουν άλλους τόσους, καλύτερους από τους υπάρχοντες;

Αυτή την περίοδο, η ΑΕΚ ζει ανάμεσα στο ποδόσφαιρο που δεν θέλει να βλέπει κανείς και στη μάλλον ουτοπική ελπίδα ότι θα αλλάξουν όλα, επειδή αυτό απλά ειπώθηκε. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ΑΕΚ δύσκολα θα απαλλαγεί από το ποδόσφαιρο που δεν θέλει να βλέπει κανείς γιατί της είναι μάλλον ακατόρθωτο το να πετύχει τόσο συνταρακτικές αλλαγές με τον τρόπο που λειτουργεί και τα στελέχη που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι.

Ας κοιτάξει λοιπόν καλύτερα να βρει τον προπονητή ο οποίος θα μπορέσει να φτιάξει μια καλύτερη ομάδα με τον κορμό που υπάρχει τώρα και με πέντε έξι επιπλέον δυνατές προσθήκες. Θα είχε ομολογουμένως ενδιαφέρον να δούμε το 70% του ρόστερ των 40 και πλέον ποδοσφαιριστών να αλλάζει, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη και χωρίς σχέδιο, επειδή κάποιος απλά το είπε πάνω στα πολύ μεγάλα νεύρα του. Ακόμα κι αν αυτός είναι ο Μελισσανίδης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ