ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έξι μήνες προεργασία, λείπει η ουσία

Ο Τζαβέλλας κατά την παρουσίασή του απ' την ΑΕΚ μαζί με τον Παναγιώτη Κονέ.
Ο Τζαβέλλας κατά την παρουσίασή του απ' την ΑΕΚ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την "ανακύκλωση" ονομάτων στην ΑΕΚ, η οποία θα βρεθεί σε σοβαρό μεταγραφικό αδιέξοδο εφόσον δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τις υποθέσεις των Λε Ταλέκ και Αραούχο.

Ακόμα κι αν θέλεις να βρεις ελαφρυντικά στις υποθέσεις που ναυάγησαν, έρχεται το παρόν να σε πείσει ότι και πάλι στην ΑΕΚ, κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Είναι θεμιτό να χτυπήσεις πόρτες προπονητών που δεν ανοίγουν, πριν καταλήξεις σε αυτόν που ήξερες από την αρχή ότι είναι η πιο βατή και εφικτή λύση.

Είναι επίσης μέρος του παιχνιδιού να μην πείσεις δύο στόπερ από υψηλό ράφι (Παπασταθόπουλος και Ντα Σίλβα) επειδή προτίμησαν άλλες προκλήσεις ή περισσότερα χρήματα. Δεν παίζεις μόνο σου στο μεταγραφικό παζάρι. Να πούμε ότι συμβαίνει επίσης να έχεις διαβάσει λάθος μια υπόθεση όπως αυτή του Εντσάμ και να πιάνεσαι αδιάβαστος σχετικά με το πότε και πως τελικά μένει ελεύθερος. Άντε να πούμε ότι υποφέρεται κι αυτό...

Στο τραπέζι της μεταγραφικής ανημποριάς και της ανακύκλωσης γνωστών ονομάτων ωστόσο, εμφανίζονται κι άλλα επιχειρήματα που δυστυχώς για την ΑΕΚ, καταδεικνύουν ύπαρξη προβληματικής διαχείρισης στο κομμάτι της ενίσχυσης, το οποίο είναι και το πλέον σημαντικό για την ομάδα.

Από το ''ξεφτίλες, θα σας αλλάξω όλους'' του Δημήτρη Μελισσανίδη μόλις (και ακριβώς, καθώς ήταν 5/5) δύο μήνες πριν, έχουμε οδηγηθεί στο να βλέπουμε στην Ολλανδία ακριβώς τα ίδια -και αγωνιστικά απαράλλαχτα λόγω της μετριότητας που ως επί το πλείστον τα διακρίνει- πρόσωπα. Αν μάλιστα αποδεχθούμε ως επιχείρημα ότι οι περισσότεροι εξ αυτών που παρέμειναν στο ρόστερ προορίζονται για αναπληρωματικοί, τότε δημιουργείται και το εύλογο ερώτημα: οι βασικοί που ακριβώς είναι;

Εδώ και έξι μήνες, οι άνθρωποι που ''τρέχουν'' το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ισχυρίζονταν ότι έχει γίνει το σωστό διάβασμα αναγκών της ΑΕΚ και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες ποιότητας ώστε να βελτιωθεί σημαντικά το επίπεδο. Ο μεγαλομέτοχος τα έκανε όλα πιο συγκεκριμένα μιλώντας για 7 προσθήκες, ενώ ο Μιλόγεβιτς τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ποιότητα και γρήγορα, κάνοντας λόγο ανοιχτά ακόμα και για περισσότερες μεταγραφές από 7, εφόσον χρειαστεί.

Μολαταύτα, ούτε το περίφημο scouting των Κονέ - Παπαδημητρίου -Ταυλαρίδη (και λοιπών), ούτε η αυτή η πολύμηνη προεργασία, έχουν φέρει έως σήμερα τίποτα περισσότερο από έναν τερματοφύλακα (Στάνκοβιτς) που τον εμφάνισε ατζέντης ο οποίος έχει κι άλλους παίκτες στην ομάδα.

Κατά τα άλλα, προκύπτουν ατυχείς προσπάθειες ενίσχυσης σε πολλές θέσεις -καθώς είναι κι ένα σωρό που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας-, συνεχείς διαψεύσεις ονομάτων που όντως έχουν απασχολήσει, ενώ η προσπάθεια να υπάρξει ουσία γίνεται μέσα από γνωστά και σε ένα βαθμό φθαρμένα πρόσωπα.

Έπεσε απότομα ο πήχης των επιδιώξεων

Από μόνη της η ΑΕΚ ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των μεταγραφικών στοχεύσεων και επιδιώξεων, αρχικά με την υπόθεση του Νταμιάν ντα Σίλβα και ακολούθως με αυτή του Ολιβιέ Εντσάμ. Αν δεν υπάρξει κάποια συνταρακτική ανατροπή με την περίπτωση του δεύτερου, η αποτυχία θα συνεχίσει να προκαλεί θόρυβο και άγχος καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος σε παίκτες από ανώτερο ράφι, για τους οποίους εν τέλει το αρμόδιο επιτελείο δεν βρήκε τον τρόπο ώστε να πετύχει την ένταξή τους στην ''Ένωση''.

Γενικότερα έως σήμερα, οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη επιτυχία να καταγράψουν στο ενεργητικό τους. Πέραν των δύο προαναφερθέντων ναυαγίων, δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας κάμποσες δουλειές που ανέλαβαν τον Ιανουάριο του 2021.

Απέτυχαν να φέρουν αποτέλεσμα στην υπόθεση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου -για την οποία επέμειναν εις βάρος εκείνης του Βράνιες ο οποίος ήταν έτοιμος να υπογράψει στην ΑΕΚ και απλά περίμενε το κάλεσμά τους- ούτε μπόρεσαν να πείσουν τον πρώτο στόχο για το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γάλλο Κενί Λαλά να προτιμήσει την ΑΕΚ, προτού εκείνος επιλέξει τον Ολυμπιακό.

Δεν κατάφεραν επίσης την ανατροπή στην υπόθεση του Μάρκο Λιβάγια αν και ο Κονέ ζήτησε να την αναλάβει προσωπικά, ενώ απέτυχε τον Γενάρη να ολοκληρώσει κάποιες από τις πολλές προσπάθειες για την απόκτηση τερματοφύλακα και στο τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έφερε στην Ελλάδα τον Ολεγκ Νταντσένκο, για τον οποίο σήμερα και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι ήταν μια λάθος επιλογή. Και κάπως έτσι, αφού τα είδαν σκούρα με περιπτώσεις που δεν είχαν τον τρόπο να φέρουν στα μέτρα τους, γύρισαν στα γνωστά κατατόπια...

Η Ένωση απέκτησε τον Τζαβέλλα ο οποίος αν και νιόφερτος στην ομάδα είναι πρόσωπο φθαρμένο στην εγχώρια πραγματικότητα, προσπαθεί να φέρει εις πέρας την απόκτηση του Λε Ταλέκ που αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή, επιχειρεί να πείσει τη Λας Πάλμας να της δώσει τον Αραούχο και δεδομένα -παρά τα όσα λέγονται εκ του αντιθέτου- θα το συζητούσε αν ο Βράνιες ήταν ελεύθερος, ελπίζοντας να πέσει στην αγκαλιά της ως ώριμο φρούτο. Ε, δεν το λες και scouting...

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE INTERWETTEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ