Το ένστικτο του Γκονσάλες, η κλάση του Πουέρτα, ο εξαιρετικός Φίλης και η χαλάρωση των τελευταίων λεπτών

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας με τα νέα αστέρια του, τον Γκονσάλες και τον Πουέρτα να λάμπουν. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.
Ο Αρμάντο Γκονσάλες εξελίσσεται σε παίκτη Superbet Κυπέλλου Ελλάδας για την ώρα στον Ολυμπιακό και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ευελπιστεί ο νεαρός σέντερ φορ να έχει συνέχεια στο πρωτάθλημα και στο Europa League. Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής πέτυχε δύο γκολ και είχε και μία ασίστ εναντίον του Βόλου στο Καραϊσκάκης, ενώ ένα τέρμα και μία ασίστ είχε πριν από μία εβδομάδα κόντρα στην ΑΕΛ, στη Λάρισα.
Ο Γκονσάλες βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, διαθέτει αυξημένο το ένστικτο του σκόρερ και μόλις προσαρμοστεί πλήρως θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος στράικερ είναι καλός τακτικά, βοηθάει και ανασταλτικά και άφησε ικανοποιημένο τον Βάσκο τεχνικό.
Όπως ευχαριστημένος ήταν ο Ισπανός κόουτς και από τον Γκουστάβο Πουέρτα, ο οποίος στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό, σκόραρε και είχε πολύ καλή απόδοση. Η κλάση του Κολομβιανού κεντρικού χαφ είναι τέτοια που μπορεί να κάνει τη διαφορά εντός και εκτός των τειχών και οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πολλά από εκείνον. Άλλωστε, φάνηκε στο δεξί πλασέ που έκανε ο έμπειρος μέσος στο τέρμα που πέτυχε. Ο Λατινοαμερικάνος άσος είναι ένας επιπλέον λόγος για να περνάει η μπάλα χαμηλά από το κέντρο και να διαφοροποιηθεί το παιχνίδι στου Ολυμπιακού.
Εξαιρετικός ξανά και ο Φίλης
Πέρα από τον Γκονσάλες και τον Πουέρτα, αξίζει να σταθεί κανείς στην εξαιρετική παρουσία του Χρήστου Φίλη, ο οποίος συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Κολομβιανό και ήταν όπως έπρεπε, τόσο ανασταλτικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Ο υψηλόσωμος χαφ, όποτε έχει χρησιμοποιηθεί, είναι από τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Μετά το 90λεπτο που είχε στο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο, όλα δείχνουν ότι θα είναι στον πάγκο το Σάββατο, αλλά ο 19χρονος ποδοσφαιριστής θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει γερά και στην εξίσωση των αγώνων του πρωταθλήματος.
Μια και η αναφορά στον προερχόμενο από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, Φίλη, θετική παρουσία είχε και ο Κουτσογούλας, ο οποίος έπαιξε ως εξτρέμ και μόλις ένα δεκάλεπτο στο τέλος στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ. Ο 22χρονος προσφέρει λύσεις και θα συνεχίζει να αγωνίστηκε στα παιχνίδια του Κυπέλλου.
Επίσης, καλή παρουσία στο ματς με την ομάδα της Μαγνησίας είχε ο Σμαϊλοβιτς, όχι όμως και ο Κάρμο ο οποίος έκανε κάποια λαθάκια, ο Πέντερσεν είχε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Γκονσάλες, ο Φορτούνης είχε ορισμένες καλές ατομικές ενέργειες, ενώ οι ερυθρόλευκοι περίμεναν περισσότερα από τον Σα και τον Τικνιζάν.
Η επιστροφή του Γιάρεμτσουκ
Στα θετικά για τον Ολυμπιακό ήταν η επιστροφή του Γιάρεμτσουκ μετά από ενάμιση μήνα απουσίας -είχε να αγωνιστεί από τα φιλικά ματς στην Ολλανδία. Ο Ουκρανός σέντερ φορ ήταν μέσα στις φάσεις, είχε δύο καλές στιγμές, ενώ σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά γιατί ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.
Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε όλη την ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Βόλο την περασμένη εβδομάδα, προχωρώντας σε ροτέισον ενόψει του ματς με αντίπαλο τον ΟΦΗ το Σάββατο στο Καραϊσκάκης. Ο Βάσκος τεχνικός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βασικό τον Πέντερσεν, γι΄ αυτό τον λόγο επέλεξε να τοποθετήσει τον Κουτσογούλα ως δεξιό εξτρέμ. Ο τελευταίος ήταν ο ένας από τους δύο νεαρούς παίκτες των «ερυθρόλευκων» στο αρχικό σχήμα -ο άλλος ήταν ο Φίλης.
Παρεμπιπτόντως, ο Ισπανός προπονητής ξεκίνησε το ματς με εννέα μεταγραφές και τους δύο νεαρούς Έλληνες παίκτες. Ο Ολυμπιακός που είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο, φτάνοντας στο γκολ με το κοντινό δεξί σουτ του Γκονσάλες. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο β΄ ημίχρονο με το πόδι πατημένο στο γκάζι και πολύ γρήγορα ο Γκονσάλες με κεφαλιά – “ψαράκι” στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Ο Μεξικανός είχε ευκαιρίες για να πετύχει χατ -τρικ, ενώ λίγο αργότερα πήρε την σκυτάλη ο Πουέρτα.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη League Phase του Κυπέλλου και στρέφει πλέον το βλέμμα στον αγώνα πρωταθλήματος εναντίον του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας, όμως, φρόντισαν να εκνευρίσουν τον Μεντιλίμπαρ με την εικόνα τους στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τον Βόλο, καθώς χαλάρωσαν υπερβολικά, δεν ήταν προσεκτικοί, με συνέπεια να δεχτούν δύο τέρματα.