OPINIONS

Όταν ο Ρονάλντο δεν πρόλαβε να χτυπήσει (το πέμπτο) πέναλτι

Όταν ο Ρονάλντο δεν πρόλαβε να χτυπήσει (το πέμπτο) πέναλτι
© EPA

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε να χτυπήσει το τελευταίο πέναλτι και δικαιώθηκε παίρνοντας όλη τη δόξα, ρισκάροντας βέβαια να μείνει με άδεια χέρια όπως πριν τέσσερα χρόνια στο Ντόνετσκ (video)

Η συζήτηση για το πότε πρέπει να χτυπήσει πέναλτι ο καλύτερος εκτελεστής μιας ομάδας είναι από τις αγαπημένες των ποδοσφαιρόφιλων όταν τα παιχνίδια ολοκληρώνονται χωρίς νικητή και στις παρατάσεις. Αρκετοί υποστηρίζουν (μεταξύ τους και ο υπογράφων) ότι το καλό σου χαρτί το ρίχνεις πρώτο στη μάχη για να ξεκινήσεις τη διαδικασία των πέναλτι με καλή ψυχολογία (γκολ), αλλά και για να μην ρισκάρεις την πιθανότητα να μην προλάβει να εκτελέσει.

Υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι το τελευταίο πέναλτι που μπορεί να αποδειχθεί το πιο κρίσιμο, πρέπει να το αναλάβει ο καλύτερός σου εκτελεστής. Υπάρχει βέβαια και ο Κριστιάνο Ρονάλντο που νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και ζητά αυτός από τον προπονητή του να αναλάβει το πέμπτο πέναλτι.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ικανοποίησε την επιθυμία του Πορτογάλου σούπερ σταρ με την οποία τελικά πήρε όλη τη δόξα καθώς ευστόχησε κάνοντας το τελικό 5-3 στα πέναλτι για τη Ρέαλ. Δεν ήταν όμως πάντα όλα τόσα ρόδινα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο...

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012, ΝΤΟΝΕΤΣΚ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Όταν ο Ρονάλντο δεν πρόλαβε να χτυπήσει (το πέμπτο) πέναλτι

Το να κρατήσεις για 120 λεπτά εκείνη την Ισπανία μακριά από την εστία σου δεν ήταν λίγο πράγμα. Οι Πορτογάλοι το κατάφεραν στον ημιτελικό του Euro 2012 και με το 0-0 οδήγησαν την αναμέτρηση στα πέναλτι. Το πρώτο μάλιστα εκτελέστηκε από τον Τσάμπι Αλόνσο και το απέκρουσε ο Ρούι Πατρίσιο. Το 1-0 δεν έγινε όμως για τους Πορτογάλους καθώς το επόμενο, του Ζοάο Μοουτίνιο, το απέκρουσε ο Ίκερ Κασίγιας.

Ακολούθησαν πέντε εύστοχα πέναλτι εκατέρωθεν και με το σκορ στο 3-2 για την Ισπανία, ο Μπρούνο Άλβες έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής για τη "Furia Roja", ο Φάμπρεγκας, που σκόραρε για το τελικό 4-2, στέλνοντας την ομάδα του σε έναν ακόμα τελικό.

Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Έμεινε ο μόνος παίκτης από τους δέκα που δεν χτύπησε ποτέ πέναλτι. Ήταν τελευταίος στη σειρά για την Πορτογαλία, ωστόσο η εξέλιξη των πρώτων εννέα πέναλτι ήταν αρκετή να κρίνει τον νικητή....

Ακούστηκαν πολλά τότε για την εξέλιξη του ημιτελικού. Οι φήμες ήθελαν τον CR7 να ζητά εκείνος το τελευταίο πέναλτι για να πάρει τη δόξα. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι ο προπονητής του, Πάουλο Μπέντο, του ζήτησε αν έχει πρόβλημα να χτυπήσει το πέμπτο και αυτός δεν του το αρνήθηκε. Μένοντας τελικά με... άδεια χέρια.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να βρεθεί στην τελευταία θέση παρά την τραυματική εμπειρία του ημιτελικού του Ντόνετσκ. Ο Ζινεντίν Ζιντάν συμφώνησε με τον Πορτογάλο και τα υπόλοιπα είναι πια "χρυσή" ιστορία στις ευρωπαϊκές σελίδες της Ρεάλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ