OPINIONS

Να είχε κάθε νομός έναν Αστέρα...

Να είχε κάθε νομός έναν Αστέρα...

Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει για κάτι πιο σημαντικό από τις συμμετοχές του Αστέρα στους ομίλους του Europa League: Την ελπίδα που δίνει στα νέα παιδιά της Αρκαδίας ότι μπορούν να τα καταφέρουν!

Ελπίδα, προοπτική, όραμα. Οργάνωση! Λέξεις τις οποίες στην Ελλάδα της κρίσης τις έχουμε ανάγκη. Λέξεις τις οποίες τα νέα παιδιά τις έχουν ανάγκη. Λέξεις οι οποίες παραμένουν άγνωστες στους περισσότερους τομείς της ζωής μας, πόσο μάλλον στο χρεοκοπημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι όμως στον Αστέρα.

Η χθεσινή ανακοίνωση για τους νεαρούς από την ακαδημία της ομάδας που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο είναι η πιο σημαντική, η πιο ευχάριστη των τελευταίων ημερών στον αρκαδικό σύλλογο. Στην τετράδα των παιδιών που έγιναν άντρες, συναντάς δύο πιτσιρικάδες (Παπαγγελής, Τσιώλης) που έχουν καταγωγή από το Λεβίδι Αρκαδίας.

Στις αρχές του Ιουνίου, ένας άλλος Αρκάς φόρεσε το αστέρι στο στήθος. Ο Γιάννης Κώτσιρας από τη Μεγαλόπολη για τον ακούγονται μόνο τα καλύτερα από όσους τον έβλεπαν κάθε Κυριακή με τον Παναρκαδικό. Και όλοι αυτοί θα βρουν στο Θόδωρος Κολοκοτρώνης τον αρχηγό του Αστέρα: Τον Δημήτρη Κουρμπέλη από το μικρό Κορακοβούνι που έφτασε στα σαλόνια του Europa League.

Τέσσερις Αρκάδες φέτος στην πρώτη ομάδα! Ο Αστέρας έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη την Τρίπολη καθώς είναι πια η ομάδα από την περιφέρεια με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς αγώνες. Όμως αυτή η φετινή τετράδα είναι πιο σημαντική από τα παιχνίδια στο Εuropa League. Οι κιτρινομπλέ "ζωντάντεψαν" το ποδόσφαιρο της περιοχής τους! Από πότε είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο να "μιλήσει", να "γράψει", να ασχοληθεί με κάποιο παιδί από την Αρκαδία; Προσωπικά, πριν τον Αστέρα δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη περίπτωση.

Πλέον, οι πιτισιρικάδες από την Αρκαδία που αγαπούν το ποδόσφαιρο μπορούν να ονειρεύονται, να ελπίζουν. Πόσο όμορφο θα ήταν αυτή η ελπίδα για τους νέους να υπήρχε σε κάθε νομό... Ένας Αστέρας που θα βάζει πράγματα στο μυαλό τους που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μπορούν να τα πραγματοποιήσουν!

ΥΓ: Για την ώρα ο Αστέρας δίνει ελπίδα και σε παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι άλλοι δύο επαγγλεματίας πια, είναι από την Κεφαλλονιά (Νάτσης) και την Καρδίτσα (Μακροστέργιος). Ίσως να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κορίνθιου Μπακασέτα και του Τρικαλινού Φορτούνη που "άρπαξαν" την ευκαιρία που βρήκαν στην Τρίπολη.

ΥΓ2: Η Τρίπολη είναι πλέον ένας ελκυστικός προορισμός και για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που είναι ήδη επαγγελματίες. Τα φετινά παραδείγματα των Καλτσά και Τσουκαλά είναι χαρακτηριστικά (και έρχονται να προστεθούν σε περιπτώσεις όπως του Γιάννου και του Γιαννιώτα). Με την στάση τους "απαίτησαν" από τις πρώην τους ομάδες να παίξουν στον Αστέρα και αυτός πλήρωσε αντίστοιχα τους Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ