OPINIONS

Παππάς: "Mε απογοήτευσε ο ξεροκέφαλος Ντέμης"

Παππάς: "Mε απογοήτευσε ο ξεροκέφαλος Ντέμης"
INTIME SPORTS

Αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Πέτρος Παππάς μιλώντας για την εποχή Νικολαϊδη, τα οικονομικά της ομάδας, τον... "βλάκα" εαυτό του που έμεινε στην Ενωση αλλά και για τις προθέσεις του, καλώντας ταυτόχρονα τους εύπορους ΑΕΚτζήδες να συνδράμουν άμεσα οικονομικά.

Ο Πέτρος Παππάς μίλησε στην εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ" τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει νέος Μαρινάκης γιατί ούτε την ευρωστία του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού έχει, αλλά ούτε και φιλοδοξίες για το "βρώμικο" -όπως το χαρακτηρίζει- ποδόσφαιρο.

Ο κ. Παππάς παράλληλα βάζει ως στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ενωση, ενώ θεωρεί ότι όσοι ΑΕΚτζήδες μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά και δεν το κάνουν τώρα, θα είναι συνυπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πέτρος Παππάς:

- Πως μπήκατε στην ΑΕΚ;

Με πλησίασε ο Ν. Κούλης μέσω του πατέρα μου και με πληροφόρησε για την κίνηση Νικολαίδη. Δέχθηκα για να σώσουμε όλοι μαζί την ΑΕΚ από τη Δ' Εθνική αλλά και γιατί πίστευα σε ένα πιο έντιμο ποδόσφαιρο. Οσο για το οικονομικό έβαλα τότε 200.000 ευρώ, το 4% δηλαδή των μετοχών της ομάδας.

- Σας είχε πείσει τότε ο Νικολαίδης;

Όλους μας είχε πείσει, άλλωστε αυτή η σκέψη ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

- Τελικά γιατί έφυγε ο Ντέμης; Εκανε μεγάλα λάθη;

Ο Ντέμης έφυγε γιατί είδε πως η πράξη από τη θεωρεία απείχε πάρα πολύ και διότι οικονομικά η ομάδα πήγαινε πολύ χειρότερα από ότι περίμενε. Επίσης οι σχέσεις του με αρκετούς μετόχους είχαν διαταραχθεί καθώς κάθε χρονιά μίλαγε στην αρχή για μείωση του μπάτζετ για να βγαίνει οικονομικά η ομάδα, ωστόσο πάντα αυτό αυξανόταν.

Ο Ντέμης είχε καλές προθέσεις, αλλά κατά τη διάρκεια της παραμονής του υπήρχαν μεγάλες σπατάλες. Και ήταν ξεροκέφαλος αφού δεν άκουγε τους ανθρώπους που ήξεραν παραπάνω στον τομέα της διαχείρισης.

- Σας απογοήτευσε ο Ντέμης;

Τον θαύμαζα ως παίκτη και αρχικά και ως πρόεδρο. Αλλά με απογοήτευσε γιατί αυτοί που παίρνουν αποφάσεις πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι, αλλά αυτός ήταν ξεροκέφαλος και δεν άκουγε. Του το έχω πει και προσωπικά, ωστόσο ο ίδιος διαφωνεί και μας θεωρεί όλους συνυπεύθυνους.

" Έμεινα από βλακεία "

- Πόσα χρήματα έχετε βάλει ως τώρα στην ΑΕΚ;

Όσα και οι άλλοι βασικοί χρηματοδότες, οκταψήφιο νούμερο. Ξεκίνησα με 200.000 και το 4% και έφτασα το 32%, λίγο λιγότερο από το ποσοστό του Νοτιά.

- Τελικά γιατί μείνατε στην ΑΕΚ και δεν... πηδήξατε από το καράβι όπως οι άλλοι;

Εγώ έμεινα για να βοηθήσω με όσους απέμειναν. Έμεινα από αυτοσεβασμό. Έτσι θεωρούσα στην αρχή. Τελικά μάλλον έμεινα από... βλακεία, γιατί μόνο βλακεία είναι να πληρώνεις και να σε βρίζουν και από πάνω. Επίσης έμεινα για να μη δω την ΑΕΚ στη Δ΄κατηγορία.

Εμεινα με την ελπίδα πως κάποιος εύπορος ΑΕΚτζής θα έβαζε κάποια στιγμή το χέρι να βοηθήσει. Δεν υπάρχει όμως κανένας! Ακόμα οι φίλαθλοι έχουν εγκαταλείψει την ομάδα. Η ομάδα φέτος μπαίνει μέσα κατά 10 εκατ. ευρώ. Οι νέοι φόροι μας έχουν τσακίσει. Πως να τα καταφέρουμε οικονομικά;

- Θα μείνετε τώρα ή θα φύγετε;

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ο φυσικός μου χώρος. Το έμαθα με πολύ ακριβό τρόπο. Ήμουν ρομαντικός για να μην μπω γραφικός όταν πίστευα ότι θα αλλάξει. Εχουμε να κάνουμε με βία, ψευτιά, νοθεία και εγκληματική αδιαφορία. Εσείς στη θέση μου θα μένατε; Για να χάνω συνεχώς χρήματα και να με βρίζουν νυχθημερόν σε μια εποχή που όλα πάνε χάλια και υπάρχει μεγάλη ανάγκη ρευστότητας;

"Δεν είμαι Μαρινάκης"

-Τι θέλετε να πείτε στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

α) Να επιστρέψουν στο γήπεδο δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα.

β) Ενα Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι-οφ αρκεί για να ορθοποδήσει η ομάδα. Εκεί πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας.

γ) Μόνο ενωμένοι οι ΑΕΚτζήδες μπορούν να επιτύχουν. Αν τρωγόμαστε μεταξύ μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

δ) Απευθύνομαι στους εύπορους ΑΕΚτζήδες: Τώρα ή ποτέ είναι η ώρα να συνδράμουν οικονομικά. Αν απέχουν θα είναι συνυπεύθυνοι για ότι γίνει στο μέλλον.

-Τι γίνεται με τον Μελισσανίδη;

Νομίζω ότι δεν θέλει να μπει στην ΑΕΚ.

-Υπάρχουν υποψήφιοι να πάρουν την ΑΕΚ;

Δεν υπάρχει κανείς. Οποιος ενδιαφέρεται είναι καιρός να εμφανιστεί.

-Γιατί δεν μπαίνετε στη λογικά να λειτουργήσετε ως ένας... Μαρινάκης;

Δεν πλησιάζω την οικονομική ευρωστία του κ. Μαρινάκη. Εμεινα βασικά για να μην βυθιστεί το πλοίο χωρίς να είμαι όχι ο καπετάνιος αλλά ούτε καν ο λοστρόμος. Ελπίζω ο κόσμος να το εκτιμήσει αυτό. Δεν έχω κάποια άλλη φιλοδοξία και η βρωμιά του ποδοσφαίρου δεν με ελκύει καθόλου.

Μεταγραφές, Ντούσκο, γήπεδο

- Θα γίνουν μεταγραφές;

Δεν γνωρίζω, δεν εμπλέκομαι σχεδόν καθόλου στο τρέξιμο της ομάδας. Θεωρώ ότι αν μπουν κάποια χρήματα θα είναι πολύ μετρημένα. Ο Χιμένεθ το γνωρίζει και θα είναι προσεκτικός στις επιλογές του. Εγώ ότι υποσχέθηκα ως τώρα το έχω κάνει και με το παραπάνω. Οφειλα να δώσω κάποια χρήματα παραπάνω και αυτά που ζήτησε ο Αδαμίδης από μένα θα τα έχρι.

-Αληθεύει ότι δεν φύγατε το καλοκαίρι για να προστατεύσετε τον Μπάγεβιτς;

Πολλές φορές ήθελα να φύγω, όπως το καλοκαίρι. Αλλά ήμουν στην ομάδα που έφερε τον Ντούσαν και όπως δείχνει η πορεία μου, δεν εμπλέκω ανθρώπους και μετά φεύγω. Αυτός ήταν ένας λόγος. Ο βασικότερος όμως είναι πως είχα μια συμφωνία με τη διοίκηση και έπρεπε να τη τηρήσω.

-Τι έγινε με τον Ντούσαν;

Θεωρώ ότι έφυγε σωστά αφού η ομάδα δεν είχε αποτελέσματα. Ηταν γενναία η απόφαση του, ίσως μάλιστα να έπρεπε να φύγει μετά τα αισχρά γεγονότα της Καλλιθέας.

-Η γνώμη για Χιμένεθ;

Εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε.

-Γιατί δεν πάτε γήπεδο;

Μετά την Καλλιθέα το σιχάθηκα. Η αποχή μου είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία...

-Κάποιοι λένε ότι δεν είσαι ΑΕΚ αλλά Απόλλων.

Ημουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΑΕκτζής. Για δυο χρόνια βοήθησα οικονομικά τον φίλο μου, που ενισχύει με τη σειρά του τον Απόλλωνα. Πλέον δεν συμμετέχω οικονομικά στην ενίσχυση του Απόλλωνα.

-Θα γυρίσει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη;

Το βρίσκω δύσκολο γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις του Απόλλων είναι αρκετά μεγάλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ