OPINIONS

(Και) αυτό το καλοκαίρι η ομάδα σου προετοιμάζεται να τα σαρώσει όλα

(Και) αυτό το καλοκαίρι η ομάδα σου προετοιμάζεται να τα σαρώσει όλα

Ναι, ακόμα και στην περίοδο κρίσης τίποτα δεν αλλάζει στους τίτλους των αθλητικών εφημερίδων. Γιατί αν η ομάδα σου ήταν η Άννα Βίσση, κάθε καλοκαίρι θα προετοιμαζόταν για διεθνή καριέρα. Το κείμενο έχει τις αποδείξεις, κατανοητές και στο γυναικείο φύλο που δεν καταλαβαίνει το "τρελαμένο" αγόρι της στην παραλία.

Ξεκινώ με σένα κοπελιά, που βλέπεις στην παραλία το αγόρι σου και απορείς που έχει 2-3 αθλητικές εφημερίδες στο χέρι σε μια περίοδο που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση.

Έστω λοιπόν ότι είσαι φανατική θαυμάστρια της Βίσση και υπάρχει και μια καθημερινή εφημερίδα που ασχολείται αποκλειστικά με την αγαπημένη σου σταρ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 'Τα νέα της Αννούλας' κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδους τίτλους "Ψήνεται ντουέτο με Timberlake", "Οι μουσικοί της Madonna φλερτάρουν με το αστέρι μας", "Η τραγουδάρα που ετοιμάζεται θα την εκτοξεύσει στο top-10 της Αμερικής", "Η Eurovision φέτος της ανήκει".

Τι πιο "λογικό" να τρέξεις στο περίπτερο για να διαβάσεις στα ενδότερα της εφημερίδας την κάθε λεπτομέρεια της μεγάλης διεθνούς καριέρας που διαφαίνεται στο δρόμο της Άννας; Διαβάζεις τα νέα, ονειρεύεσαι και ταξιδεύεις στον μαγικό και πρωτόγνωρο χειμώνα που θα ζήσεις.

Αλλά έρχεται δυστυχώς ο χειμώνας και η Vissi παραμένει Βίσση καταλήγοντας για μία ακόμα σεζόν να τραγουδάει στο Fever με τον Νίνο. Και σαν να μην έφτανε αυτό τερματίζει και μόλις 9η στην Eurovision. Με τι καρδιά να πας να αγοράσεις την εφημερίδα που γράφει "Μάγεψε και χθες το βράδυ το αθηναϊκό κοινό στο Fever" ή "Εντυπωσιάστηκε ο Καραφώτης βλέποντας live την Άννα"; Εσύ το καλοκαίρι πλήρωνες για μεταξωτές κορδέλες και το χειμώνα κατάλαβες ότι ήταν φύκια. Μα το επόμενο καλοκαίρι η αγάπη σου για την τραγουδίστρια θα σε οδηγήσει ξανά και ξανά στα περίπτερα για να αγοράσεις ελπίδα…

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους άντρες.

Όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο και η ομάδα τους προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου τους πουλάνε ...όνειρα.

Πρώτα πρώτα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό καλοκαίρι σκάνε δεκάδες βόμβες, σε σημείο που ο Μπιν Λάντεν να μοιάζει μπροστά του μαθητούδι του δημοτικού. Παράλληλα η κάθε κουτσή αρσενική Μαρία βαφτίζεται "παιχταράς". Και η φαντασία(;) στους τίτλους συνεχίζεται: Πέφτουν τσιμέντα και γήπεδα, μπάλες χάνονται, ο πλανήτης παραμιλάει…. Γενικότερα παρατηρείται στις ομάδες ένας μεταγραφικός ΟΡΓΑΣΜΟΣ. Με τέτοιο τίτλο πώς να μην φτιαχτεί το αγόρι σου καλή μου;

(Και) αυτό το καλοκαίρι η ομάδα σου προετοιμάζεται να τα σαρώσει όλα

Και το πάρτι δεν έχει τελειωμό. Οι ρεπόρτερ των ομάδων διαβεβαιώνουν ότι η φετινή προετοιμασία είναι καλύτερη από ποτέ. Στις προπονήσεις πέφτουν κορμιά, αλλά το κλίμα μεταξύ των παιχτών είναι άριστο. Όταν υπάρχει νέος προπονητής, σημειώνεται σε όλους τους τόνους πως πρώτη φορά γίνεται τόση σπουδαία δουλειά. Και όταν τα μεγάλα ονόματα που σου τάξανε τελικά δεν έρχονται, το τροπάριο αλλάζει:

Οι μικροί της ομάδας φέτος έκαναν φοβερή προσπάθεια και το χειμώνα θα καταπλήξουν ή ο τάδε παίχτης που πέρσι απογοήτευσε, αυτή τη χρονιά θα είναι η "νέα" μεταγραφή του συλλόγου.

Εκεί όμως που πραγματικά πέφτει το γέλιο της αρκούδας είναι με τους χαρακτηρισμούς που δίνονται στα νέα αποκτήματα. Αναφέρθηκα στην αρκούδα γιατί κατά καιρούς έχουν παρέλαση από τα ελληνικά γήπεδα κάθε λογής ζώα όπως κόμπρες, τσακάλια, ελάφια, λύκοι, λιοντάρια και σκυλιά. Από τη μεριά της η αστυνομία βρίσκει το μπελά της με τόσους δολοφόνους, φονιάδες, κανόνια και σφαίρες . Βράχοι, ογκόλιθοι και δυναμίτες δίνουν μια πιο brutal διάσταση στις ομάδες. Ενώ δεν λείπουν και διαφορά επαγγέλματα όπως μαέστρος, υδραυλικός, εργάτης. Και φυσικά το ...πολυεργαλείο.

(Και) αυτό το καλοκαίρι η ομάδα σου προετοιμάζεται να τα σαρώσει όλα

Το πρωτάθλημα όμως κάποια στιγμή ξεκινάει και το crash test μεταξύ του καλοκαιρινού ονείρου και της χειμερινής πραγματικότητας σχεδόν πάντα βγάζει νικητή τη δεύτερη. Τα τελευταία χρόνια οι Παναθηναϊκοί ονειρεύονται πως φέτος θα παίξουν μπαλάρα και θα κατακτήσουν το νταμπλ. Οι Ολυμπιακοί τη δικιά τους ευρωπαϊκή πορεία. Η Αεκτζήδες πρωτάθλημα και γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Αρειανοί το κύπελλο Ελλάδος και οι Παοκτσήδες να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα. Την άνοιξη όμως μόνο ένας θα καταλήξει να γιορτάζει τον τίτλο στο Fever με την ...Άννα Βίση!

* Το κείμενο γράφτηκε τον Αύγουστο του 2008 για το free magazine "2morrow". Έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα και δεν βρήκα καμία διαφορά με το τι βλέπουμε τώρα- ακόμα και σε περίοδο κρίσης- που το καλάθι θα έπρεπε να είναι μικρό. Διαφωνείς; Δες πχ σημερινούς τίτλους:

(Και) αυτό το καλοκαίρι η ομάδα σου προετοιμάζεται να τα σαρώσει όλα

Τα σχόλια σου δεκτά και στο @thkoun Θα σε ακολουθήσω φτάνει να μην γεμίζεις το timeline με φωτογραφίες από παραλίες. Αργεί ακόμα η άδεια μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ