OPINIONS

Από την Πάτρα στη Νιόν

Από την Πάτρα στη Νιόν

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2012 ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα για τον Ολυμπιακό, αλλά η αγωνία στο λιμάνι χτυπάει κόκκινο το μεσημέρι (15:00) λόγω της κλήρωσης του Europa. Εννέα πρώην κάτοχοι του θεσμού στους πιθανούς αντιπάλους. Γράψτε στα σχόλια την δικιά σας γνώμη/επιθυμία/διαίσθηση για την κλήρωση!

Η τελευταία εμφάνιση του Ολυμπιακού μέσα στο 2012 ήταν αποκαρδιωτική το βράδυ της Τετάρτης (19/12) στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαΐκή. Τόσο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ όσο και οι περισσότεροι παίκτες εμφανίστηκαν ντεφορμέ στο "Κώστας Δαβουρλής" ωστόσο αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει στο μυαλό όλων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι η αποψινή κλήρωση για τη φάση των "32" του Europa League.

Στις 15:00 το μεσημέρι ξεκινάει η διαδικασία όπου θα αναδείξει τον αντίπαλο των νταμπλούχων Ελλάδας στα διπλά παιχνίδια τα οποία θα διεξαχθούν 14 και 21 Φλεβάρη του 2013. Και μπορεί οι Πειραιώτες να βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών, όμως οι... απέναντι μόνο ανίσχυροι δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ανάμεσα στους 16 πιθανούς αντιπάλους, οι 9 έχουν κατακτήσει τον θεσμό είτε με την ονομασία Κύπελλο Εκθέσεων, είτε ως UEFA είτε ως Europa League (με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν σηκώσει το συγκεκριμένο τρόπαιο).

Εμείς χωρίσαμε τις ομάδες σε 4 γκρουπ των ομάδων, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας της κλήρωσης. Δείτε αναλυτικά τα ονόματα και γράψτε στα σχόλια την δικιά σας γνώμη/επιθυμία/διαίσθηση για την κλήρωση.

Μακρυά και αγαπημένοι

Ατλέτικο Μαδρίτης*

Η κάτοχος του θεσμού. Κυνήγησε την Μπαρτσελόνα σχεδόν για έναν ολόκληρο γύρο. Και έχει και το πυρηνικό όπλο που λέγεται Φαλκάο.

Ιντερ*

Το ότι βρίσκεται μακρυά από την κορυφή του καμπιονάτο (7 βαθμούς) την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη να ρίξει το βάρος της στην Ευρώπη.

Νάπολι*

Αναγεννημένη τα τελευταία χρόνια, δε θα έλεγε όχι σε μια ευρωπαϊκή διάκριση που θα ξυπνήσει μνήμες Μαραντόνα. Και κανείς δεν θέλει αντίπαλο τον Καβάνι.

Λεβερκούζεν*

Μετά τη Μπάγερν το χάος; Όχι ακριβώς. Η Λεβερκούζεν έχει εξαιρετική βελτίωση φέτος κλείνοντας τον α' γύρο στη δεύτερη θέση της Bundesliga.

Μακρυά (καλύτερα και αυτοί)

Τότεναμ*

Διεκδικεί στο πρωτάθλημα την έξοδο στο Champions League και ίσως είναι πιο χαλαρή στο Europa. Με τα ίσως όμως δεν γίνεται δουλειά. Και ο Ολυμπιακός στην Αγγλία υποφέρει.

Νιούκαστλ*

Κακή χρονιά στην Πρέμιερ (15η) η οποία πιθανότατα την οδηγήσει εκτός στόχων στο νησί και εντός στην Ευρώπη. Και είναι αγγλική ομάδα. Ούτε ισοπαλία δεν έχει πάρει ο Ολυμπιακός στο νησί.

Ζενίτ*

Ομάδα επιπέδου Champions League, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον φετινό αποκλεισμό από τους ομίλους. Και ξέρει το δρόμο για το θεσμό (νικήτρια το 2008).

Ανζί

Φοβού του νεόπλουτους. Και τον Ετό. Εχει βέβαια το μειονέκτημα της απραξίας λόγω του χειμώνα (όπως και η Ζενίτ) αλλά καλύτερα μακρυά.

Το μη χείρον...

Αγιαξ*

Δεν κουβαλάει μόνο το τεράστιο όνομα του παρελθόντος αλλά έδειξε και ότι είναι ανταγωνιστικός τερματίζοντας τρίτος στον όμιλο των θηρίων (Ρεάλ, Ντόρτμουντ, Σίτι).

Στουγκάρδη

Μέτρια χρονιά στη Γερμανία (9η) και με αρκετά αμυντικά προβλήματα (29 γκολ σε 17 ματς). Δεν θα τα βάψουν μαύρα στον λιμάνι αλλά δεν παύει να είναι ομάδα επιπέδου Bundeslinga.

Γκλάντμπαχ*

Ισόβαθμη με την Στουγκάρδη, δέχεται και αυτή αρκετά γκολ (25). Στα θετικά για τον Ολυμπιακό ότι τα πάει καλά με τους Γερμανούς τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση όμως τη Σάλκε φέτος).

Λεβάντε

Τερμάτισε σε θέση που της έδωσε την έξοδο στην Ευρώπη στην Πριμέρα. Και φέτος παραμένει και πάλι ψηλά (6η). Δεν έχει το όνομα αλλά έχει τα τελευταία χρόνια τη χάρη.

Επιθυμητές

Ντινάμο Κιέβου

Το όνομα θεωρητικά μπορεί να τρομάζει αλλά απέχει πλέον πολύ από το επίπεδο της Σακτάρ (φαίνεται και στη βαθμολογία, 14 βαθμούς πίσω). Θα είναι και άπραγη λόγω χειμώνα.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Πριν μερικά χρόνια θα σκόρπιζε χαμόγελα μια τέτοια κλήρωση. Εχοντας όμως αποκτήσει πείρα από τις συνεχείς πορείες στο Champions League θέλει προσοχή.

Βασιλεία

Πάντα υπολογίσιμη αλλά δεν είναι ομάδα που απέκλεισε πέρσι την Μάντσεστερ. Λείπει ο Σακίρι. Και ανάμεσα σε τόσες ομάδες είναι επιθυμητή μια ελβετική.

Σπάρτα Πράγας

Ίσως η καλύτερη κλήρωση για τον Ολυμπιακό. Πιο αδύναμη από τις 16, δίνει και μάχη με Πλζεν και Γιάμπλονετς για τον τίτλο. Καλώς να έρθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ