ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πιο παλικαρίσια κούρσα πρωταθλητισμού στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Η πιο παλικαρίσια κούρσα πρωταθλητισμού στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν μέχρι την επόμενη και ο Θέμης Καίσαρης εξηγεί γιατί αυτή είναι Η πιο παλικαρίσια κούρσα πρωταθλητισμού στην ιστορία των πράσινων.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ξανά από την Τούμπα, με το ίδιο σκορ που είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό του στον 1ο γύρο, στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Παναθηναϊκός πήγε ξανά στην Τούμπα σχεδόν έξι μήνες μετά. Μεσολάβησαν 24 ματς πρωταθλήματος από εκείνο το διπλό, μεσολάβησαν γκολ, τάκλιν, αποκρούσεις, νίκες, οι πρώτες ήττες, γκέλες, τραυματισμοί, επιστροφές, απογοητεύσεις, χάρες. Τα πάντα.

Αλλά, μερικά πράγματα δεν άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος και τότε πριν γίνει το ματς στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος και τώρα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Οκτώβριο και παρέμεινε στην κορυφή, ο Παναθηναϊκός νίκησε και τον Απρίλιο και παρέμεινε στην κορυφή.

Κρατάνε με τα νύχια τους, όπως το ούρλιαξε ο Πατσίνο

Αλύγιστος, ανένδοτος. Τότε με τον Αϊτόρ στο χορτάρι, τώρα με τον Ισπανό να μπαίνει στην αποστολή και να κάθεται στον πάγκο, παρότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε μόνο πέντε ματς πίσω του, τώρα έχει μόνο πέντε ματς μπροστά του. Πέντε.

Πέντε στροφές πριν την καρό σημαία και οι πράσινοι είναι πρώτοι. Κρατάνε την πρώτη θέση με τα νύχια τους, ακριβώς όπως το ούρλιαζε ο Πατσίνο στον μονόλογο στο Any given Sunday.

Με ο,τι έχουν και κάποιες φορές με ο,τι δεν έχουν. Με το τέταρτο μπάτζετ του πρωταθλήματος, με όπλο την άμυνα, την οργάνωση στο χορτάρι, την ομοιογένεια και τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς.

Ήρωες

Αναδεικνύοντας σε κάθε διάστημα της σεζόν και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ο Σπόραρ ήταν μοιραίος με τον Βόλο, μετά ο απόλυτος ήρωας με Άρη και Ολυμπιακό.

Στα σόσιαλ έφαγε ξανά ανάθεμα επειδή έχασε το τετ-α-τετ στην Τούμπα και επειδή τάχα πήγε να χαλάσει τη φάση του 0-1.

Ο Μπερνάρ μάζεψε δικαιολογημένη γκρίνια κατά τη διάρκεια της σεζόν, δεν έδωσε όσα περιμενε ο κόσμος ή όσα "θα έπρεπε" με βάση το συμβόλαιό του.

Ο Βραζιλιάνος βρήκε επιτέλους μια σπουδαία εμφάνιση σε ντέρμπι στη νίκη επί του Ολυμπιακού και στην Τούμπα βρήκε και το γκολ που θα "έκανε" τη διαφορά.

Με την τριάδα Κουρμπέλη, Πέρεθ, Τσέριν να αποδεικνύεται το "κλειδί" στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να είναι πραγματικός ηγέτης, ειδικά μετά την αποβολή του στην Τρίπολη.

Ο καθοριστικός Ιωαννίδης

Με τον Ιωαννίδη να έχει παίξει 1.311 λεπτά. Έλληνας φορ σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; Ο αγαπημένος Φώτης των οπαδών του Παναθηναϊκού, που θα πάρει το πέναλτι στην Τούμπα, που θα στήσει την μπάλα και εκτελέσει εύστοχα για το μεγαλύτερο γκολ της καριέρας του.

Ο Ιωαννίδης που θα φτάσει τα έξι γκολ, που θα έχει δώσει τις νίκες με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, αλλά και την ισοπαλία στο 98' με τον ΟΦΗ.

Πελαγοδρομούσαν στο τέλος

Ο Παναθηναϊκός που είναι πρώτος με ο,τι έχει. Και ο,τι δεν έχει. Δεν είχε καθαρό μυαλό μετά το 1-2, ο Κλεϊνχέισλερ χάρισε ένα ανόητο πέναλτι και σώθηκε από τον έλεγχο στο VAR και το οφσάιντ του Τόμας.

Ακόμα και μετά την ακύρωση του πέναλτι, οι πράσινοι πελαγοδρομούσαν, δεν μπορούσαν να αμυνθούν και να απομακρύνουν, έμοιαζαν σαν να παίζούν με οκτώ παίκτες.

Ανήμποροι ακόμα και για τις στοιχειώδεις αντιδράσεις στο χορτάρι, περίμεναν το σφύριγμα της λήξης ως λύτρωση.

Ήρθε και τους βρήκε με σφιγμένες γροθιές. Ήρθε και τους βρήκε και πάλι νικητές. Ήρθε και τους βρήκε ακόμα αήττηττους από τις 30 Ιανουαρίου και το ματς στην Τρίπολη

Ήρθε και τους βρήκε και τώρα στην πρώτη θέση.

Θαυμασμός

Ήρθε κι έσβησε ένα ματς. Έμεναν έξι και τώρα μένουν πέντε. Η πιο συναρπαστική, η πιο παλικαρίσια κούρσα πρωταθλητισμού που έχουμε δει ποτέ από τον Παναθηναϊκό θέλει ακόμα μόνο πέντε αγώνες για να φτάσει το τέλος της.

Και κάπου εδώ, συνειδητοποιείς ότι έχουν στερέψει τα επίθετα για αυτό που έχουν πετύχει ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του. Ούτε ανάλυση, ούτε τίποτα. Μόνο θαυμασμός για την προσπάθεια, τον χαρακτήρα, τη σοβαρότητα, την πίστη αυτού του συνόλου.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ