OPINIONS

Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος!

Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος!
INTIME SPORTS

"Tης γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος, πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος", λέει ο λαϊκός βάρδος , που δικαιώθηκε στις αναμετρήσεις βόλεϊ Ολυμπιακός-ΑΕΚ, όπου είχαμε τρεις συνεχόμενες νίκες της "Ένωσης" και μετά τρεις συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού.

Και τι δεν είδαμε στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά και τι θα δούμε στο φαιναλ φορ του Κυπέλλου, που ξεκινάει την Παρασκευή στη Σαντορίνη;

Είδαμε έξι ματς που τελείωσαν με το ίδιο σκορ, 3-1 σετ!

Και τα έξι κρίθηκαν στο τρίτο σετ, όταν οι δυο ομάδες έπαιζαν πόντο-πόντο, ενώ στα άλλα είχαμε πλήρη κυριαρχία των ομάδων που κέρδιζαν το σετ.

Όλο το πρωτάθλημα κρίθηκε σε τρεις φάσεις, στο 24-23 του τρίτου τελικού, κι ενώ το σκορ ήταν 1-1 σετ. Εκεί όλως περιέργως ο προπονητής της ΑΕΚ Απόστολος Οικονόμου πήρε ταιμ άουτ, αν και η ομάδα του βρισκόταν στο σετ μπολ και στο πρωτάθλημα μπολ. Τότε η αρχηγός του Ολυμπιακού Δήμητρα Γιακουμή , με 2 μπλοκ και μια επίθεση, έκρινε το σετ, το ματς, το πρωτάθλημα.

Κι επειδή πολλά διαβάσατε για το ματς, ας ασχοληθούμε με τη συνέχεια, όπου για την ΑΕΚ προβλέπεται καταστροφική και για τον Ολυμπιακό ευοίωνη.

Πρώτα απ όλα η άμεση παραίτηση του προέδρου της ερασιτεχνικής Κώστα Παπαδημητρίου σόκαρε. Άφησε την ομάδα στα δύσκολα, παραμονές του φαιναλ φορ του κυπέλλου, λέγοντας μάλιστα "δεν είναι δυνατόν να χάνουμε το πρωτάθλημα, ενώ προηγούμαστε 2-0 νίκες. Η ομάδα κρίθηκε ανεπαρκής" Ακυβέρνητη θα πάει η ΑΕΚ στο φαιναλ φορ του Κυπέλλου

Από την άλλη ο Τέλης Σωτήρχος στην πιο ένδοξη στιγμή της καριέρας του τόνισε "δεν ασχολούμαι με γκόμενες", όταν τον ρώτησαν για την κριτική που δέχθηκε όλο το χρόνο. Τώρα τι εννοούσε , πρέπει να ρωτήσουμε την πυθία.

Το βόλει γυναικών έχει φτάσει σε χαμηλό επίπεδο στη χώρα μας, λόγω της κρίσης που έδιωξε όλες τις σπουδαίες ξένες παίκτριες και οι ελληνίδες δεν είναι τουλάχιστον τώρα του επιπέδου τους. Οι σημερινές ομάδες του Ολυμπιακού και του ΑΕΚ, δεν θα έμπαιναν καν στα πλει οφ πριν από τρία χρόνια, όταν έπαιζαν Τσόσκο,Μόλναρ, Φερνάντες, Ντουμιτρέσκου, Ογκινένοβιτς, Σέκολο.Λετόνεν και άλλα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου βόλει. Είναι ενδεικτικό ότι κορυφαία διαγώνια του πρωταθλήματος ήταν η Κις, που έπαιζε πριν από τρια χρόνια στην έβδομη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Πανιώνιο.

Πλήγμα για το βόλει γυναικών και η οπισθοχώρηση του αυτοκράτορα Παναθηναικού, που κάνει ανανέωση και εξυγίανση, αφού απαρτίζεται από νεαρές ταλαντούχες παίκτριες. Με αυτές βέβαια δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε δυο-τρια χρόνια, χωρίς την προσθήκη σπουδαίων ξένων, αλλά το καλό είναι ότι στο βόλει γυναικών γίνεται προσπάθεια, σε αντίθεση με το βόλει ανδρών, που έχει χρέη 1.5 εκατομμύρια ευρώ και κινδυνεύει με υποβιβασμό για αγωνιστικούς, αλλά και οικονομικού λόγους.

Απώλεια και η οπισθοχώρηση του Ηρακλή στο βόλει ανδρών, για αγωνιστικούς, αλλά και οικονομικού λόγους, λόγω εικονικών τιμολογίων που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ.

ΥΓ: Το μέλλον στο βόλει γυναικών είναι του Ολυμπιακού, αφού διαθέτει τις νεαρές και βασικές στην εθνική γυναικών, Χριστοδούλου, Κοσμά, αλλά και την Κύπρια Κωνσταντίνου για άλλα τρία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ