OPINIONS

"Θα σας αλλάξω όλους"

"Θα σας αλλάξω όλους"

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που τελικά τήρησε αυτό που είχε πει στους παίκτες μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του Ολυμπιακού μέσα σ' ένα καλοκαίρι.

Όταν στις 25 Απριλίου 2013, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στο Ρέντη, μετά την απαράδεκτη εμφάνιση στο επεισοδιακό-λόγω αποδοκιμασιών- ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και είπε στους παίκτες "θα σας αλλάξω όλους", ελάχιστοι πίστευαν ότι θα πραγματοποιήσει την απειλή του.

Κι όμως άλλαξε όλη την ομάδα, όπως έκανε και πριν από τρία χρόνια όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό και θα το διαπιστώσετε αν θυμηθείτε ποιοι ήταν πέρυσι βασικοί. Μόνο ο Μανιάτης γλύτωσε από την ... καλοκαιρινή λαίλαπα, καθώς μερικοί από αυτούς πωλήθηκαν, άλλοι παραχωρήθηκαν, κάποιοι πέρασαν στον πάγκο και μερικοί είναι υπό παραχώρηση.

Να ξεκινήσουμε από τον τερματοφύλακα, όπου ο Μέγιερι φαίνεται να χάνει τη θέση του βασικού από τον Ισπανό Ρομπέρτο, ενώ ο Κάρολ κρατήθηκε μετά βίας στην ομάδα, αν και δεν αποκλείεται η παραχώρηση του.

Ο Τοροσίδης είχε πωληθεί νωρίτερα, ο Μοντέστο και ο Ντιακιτέ επέστρεψαν στη Γαλλία, ενώ ο Παπάζογλου δεν υπολογίζεται για βασικός. Στο άλλο άκρο ο Χολέμπας θεωρείται παρελθόν, αφού τα βρήκε ο Ολυμπιακός με τη Μπεσίκτας και για τις θέσεις των δυο ακραίων μπακ προορίζονται ο Σαλίνο και ο Μπονκ, ενώ υπάρχει πασπαρτού ο Μιγκέλ Τόρες που παίζει και στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Εκεί κέρδισε απ οτι φαίνεται μια θέση ο Σιόβας, με παρτενέρ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που δεν αγωνιζόταν πέρυσι, ενώ στον πάγκο βρίσκονται ο Μανωλάς και ο νεοαποκτηθείς Μεντζανί. Ο Κοντρέρας εξάλλου οδεύει προς το Ισραήλ.

Για τη θέση του αμυντικού χαφ προορίζεται ο Αφρικανός Γιαταμπαρέ, μαζί με τον Μανιάτη, τον μοναδικό που διασώθηκε από την περσινή ομάδα, ενώ ο Φείσα και ο Μασάντο είναι υπό πώληση, καθώς δεν φαίνεται να έχουν θέση στην ενδεκάδα του Μίτσελ.

Από εκεί και πέρα την ενδεκάδα αναμένεται να συμπληρώσει η τετράδα Σαβιόλα, Ντομίνγκες, Βαίς, Κάμπελ, ενώ χτυπούν με αξιώσεις την πόρτα ο Φουστέρ, που δεν αγωνιζόταν πέρυσι, λόγω τραυματισμών, αλλά και οι Ολαϊτάν, Μήτρογλου.

Ο Γκρέκο επέστρεψε στην πατρίδα του, ο Αμπντούν πωλήθηκε στη Νότιγχαμ, ο Τζιμπουρ ψάχνει ομάδα, ενώ ο Βλαχοδήμος παραχωρήθηκε δανεικός στην Άουγκσμπουργκ.

Η περσινή προσπάθεια ελληνοποίησης της ομάδας δεν ήταν επιτυχημένη, παρά την κατάκτηση του νταμπλ και το σύνθημα "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό", φαίνεται να ενήργησε καταλυτικά, αφού άλλαξε όλη η ομάδα και στην ενδεκάδα, μετά βίας θα βρεθούν τρεις-τέσσερις Έλληνες .

Ίδιον των οπαδών του Ολυμπιακού βέβαια είναι η γρίνια, πότε δικαίως και πότε αδίκως. Γι αυτό και αρκετοί από αυτούς που τα έβαζαν πέρυσι με παίκτες της ενδεκάδας, διαφωνούν τώρα για την πώληση τους, Ο Ολυμπιακός απ οτι φαίνεται άλλαξε πολιτική και με το σύνθημα "αγοράζουμε παίκτες με μεταπολιτική αξία και μετά τους πουλάμε " αλλάζει σελίδα . Αυτό εξάλλου κάνουν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και δεν πιστεύουμε ότι θα βρίσκαμε πολλούς που δεν θα πωλούσαν αντί 2.5 εκατομμυρίων ευρώ τον Χολέμπας, τον Φέισα ή τον Μασάντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ