OPINIONS

Όταν ο Μήτρογλου έχανε το πέναλτι...

Όταν ο Μήτρογλου έχανε το πέναλτι...
INTIME SPORTS

'Οταν ο Κώστας Μήτρογλου, έπαιρνε με τσαμπουκά την μπάλα από τα χέρια του Γκαλέτι, την έστηνε στην άσπρη βούλα και αστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι στις 13 Αυγούστου 2008, στην Κύπρο,κόντρα στην Ανόρθωση, έμπαινε στην μαύρη λίστα και εξαφανιζόταν από την ενδεκάδα, με δεδομένο και τον ερχομό του Ντιόγκο.Στις 2 Οκτωβρίου 2013 αποθεώνεται από τους πάντες, χάρη στα τρία γκολ που πέτυχε στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Στέφανος Λεμονίδης θυμάται...

Περίεργη ιστορία, αυτή του Κώστα Μήτρογλου, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να είναι διχασμένοι και με τους θαυμαστές του να τα βάζουν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που του χρέωναν τον παραγκωνισμό του σπουδαίου σκόρερ.

Κι εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση, καθώς ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε εμπάθεια με τον Μήτρογλου, αφού τον ξεκίνησε στην θητεία του επί Μαρινάκη και στα δυο πρώτα ματς στην ενδεκάδα και μετά την απόκτηση του Τζιμπουρ, σε συνδυασμό με την ύπαρξη των Πάντελιτς, Μιραλάς, προτίμησαν να τον δώσουν δανεικό, αντί να είναι τρίτος επιθετικός.

Κάτι ανάλογο συνέβει και στην πρώτη θητεία του Βαλβέρδε, αφού εκείνη την εποχή ήρθε ο Ντιόγκο, ως ο νέος Φαν Νιστελρόι και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Ολυμπιακός τον άρπαξε από τα χέρια της Πόρτο και της Τσέλσι. Έπρεπε επομένως να παίξει ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, αφού ξοδεύτηκαν και 10 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του! Ο Βελβέρδε δεν τον αγαπούσε υπέρμετρα, αλλά δεν τον αντιπαθούσε...

Πάμε λίγο πιο πίσω, όταν ο Μήτρογλου πέτυχε στις 6 Απριλίου 2008 γκολ με τη Λάρισα(2-1) στις καθυστερήσεις και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα. Και τότε ο κόσμος ήταν διχασμένος, αφού οι επικριτές του έλεγαν και λένε ότι δεν μαρκάρει, ότι δεν δίνει τη μπάλα από το αριστερό στο δεξί, ότι, ότι, ότι...

Είχαν και έχουν δίκιο σε όλα, αλλά όταν ένας παίκτης έχει το χάρισμα να πετάει τη μπάλα στα δίχτυα, τότε η θεωρία του σωστού ποδοσφαίρου σηκώνει ψηλά τα χέρια και τον καλωσορίζει ως Μεσία. Κι ας έκανε το ανορθόδοξο στο τρίτο γκολ, όπου έπρεπε να πασάρει στον αμαρκάριστο Βάις, κι ας του έφυγε το κοντρόλ στο πρώτο. Ποδόσφαιρο είναι η μπάλα στο ...πλεκτό και σε λίγο καιρό, ο Μήτρογλου θα σαλπάρει για άλλες πολιτείες, είτε το θέλουμε , είτε όχι, γιατί οι σκόρερς είναι δυσεύρετοι και κοστίζουν ακριβά.

ΥΓ1 : Μιας και ξεκινήσαμε από το πέναλτι του Μήτρογλου που έβγαλε τον Ολυμπιακό εκτός ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, να επισημάνουμε ότι το πέναλτι της Άντερλεχτ προήλθε απο λάθος καταλογισμό κόρνερ. Ο Σιόβας άγγιξε την μπάλα με το στήθος, ένα μέτρο πίσω από την τελική γραμμή. Αμέσως μετά ήρθε η ανόητη ενέργεια του Σάμαρη και το ξεχάσαμε.

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός μπήκε για τα καλά στο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, αφού Μανωλάς, Μήτρογλου, Σιόβας, Σάμαρης, Χολέβας, Βάις, Ολαιτάν και όχι μόνο, ενδιαφέρουν πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ. Με τη λογική "πουλάμε και αγοράζουμε" βγαίνει κερδισμένος ο σύλλογος, αν συνδυαστεί αυτή η πολιτική με σωστές κινήσεις. Και με τα λεφτά των πωλήσεων , έρχονται ταλαντούχοι, αλλά και φτασμένοι παίκτες όπως ο Σαβιόλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ