OPINIONS

Μεταγραφή 5 εκατομμυρίων

Μεταγραφή 5 εκατομμυρίων
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το στόρι της μεταγραφής του Γιάννη Φετφατζίδη στη Τζένοα, αλλά και τα κέρδη των Πειραιωτών από αυτό το "deal". "Η πώληση του ήταν η καλύτερη λύση γι αυτόν, αλλά και τον Ολυμπιακό", αναφέρει.

Η μεταγραφή του Γιάννη Φετφατζίδη στη Τζένοα ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, αφού γύρω στις 10μμ κόντεψε να χαλάσει, αλλά μέτρησε η θέληση του 23χρονου μεσοεπιθετικού να παίξει στο Καμπιονάτο και φυσικά το πολύ χρήμα που θα μπει στα ταμεία του Ολυμπιακού και μπορεί να είναι και 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φετφατζίδης λοιπόν έκανε τη μεταγραφή της ζωής του και ανοίγει επιτέλους γι αυτόν η πόρτα της ενδεκάδας, αφού θα έχει ένα επιπλέον μπόνους από τους άλλους παίκτες, λόγω του κόστους της απόκτησης του.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε την πώληση της χρονιάς, μαζί με αυτή του Φέισα βεβαίως , βεβαίως, αφού έδωσε έναν παίκτη που δεν ήταν ενδεκαδάτος και θα πάρει ως και 5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 3,5 είναι το κόστος της μεταγραφής, οι 500.000 αν ο παίκτης συμπληρώσει ένα μίνιμουμ συμμετοχών και το 1 εκατομμύρια τα χρήματα της μεταπώλησης του, καθώς ο Ολυμπιακός κράτησε το 30% των δικαιωμάτων του. Κερδισμένοι και οι δυο λοιπόν.

Ο Φετφατζίδης ήταν ανακάλυψη του Ερνέστο Βαλβέρδε που αιφνιδίασε στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό και τον χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα της πρεμιέρας με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο.

Ο Ολυμπιακός έχασε 1-2, αλλά σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών κέρδισε έναν παίκτη. Παρά την καλή θέληση του "Βάσκου" όμως, ο Φετφατζίδης δεν κέρδισε μια θέση στην ενδεκάδα και γρήγορα περιορίστηκε στον πάγκο με κάποιες αναλαμπές.

Ο κόσμος τον γούσταρε τον μικρό, βιάστηκε να τον βαπτίσει νέο Μέσι και ασκούσε πίεση στον προπονητή και τη διοίκηση να παίζει βασικός. Κι όταν έμπαινε στο γήπεδο ξεσήκωνε τις εξέδρες με την είσοδο του και με τις πρώτες ντρίμπλες που δεν είχαν όμως και συνέχεια.

Η διοίκηση για να του ανεβάσει το ηθικό του έκανε αναπροσαρμογή συμβολαίου με πολλαπλασιασμό των αποδοχών του, αλλά κι αυτό δεν ενήργησε θετικά στη ψυχολογία του παίκτη, αφού εκεί απέδιδαν οι ειδικοί τις μεταπτώσεις του.

Ούτε η κλήση του στην Εθνική και ακόμη περισσότερο, ούτε το γκολ της νίκης επι της Μαρσέιγ στη Γαλλία (με τη... μοναδική στην κυριολεξία πάσα του Γέστε) τον έφεραν στα ουράνια. Ο Βαλβέρδε έφυγε, ήρθε ο Ζαρντίμ, αλλά ούτε και τότε στέριωσε ο Φετφατζίδης. Ούτε και με τον Μίτσελ που του έδωσε πολλές ευκαιρίες.

Και φτάνουμε την εφετινή περίοδο, που ο Ολυμπιακός γέμισε με παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση με τον Φετφατζίδη, με αποτέλεσμα ο "μικρός" να αγωνισθεί ένα ημίχρονο με την Καλλονή και ένα με τον Ατρόμητο, όπου διακρίθηκε, αλλά στο δεύτερο ματς ζήτησε αλλαγή στο ημίχρονο.

Όλα έδειχναν ότι και η εφετινή χρονιά θα είναι όπως οι προηγούμενες , ώσπου ήρθε η πρόταση της Τζένοα, και τι πρόταση; Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που δεν ήταν βασικός και ήθελε να φύγει, ήταν μάνα εξ ουρανού.

Κι όταν γύρω στις 10 το βράδυ πήγε να χαλάσει η μεταγραφή, ο Φετφατζίδης σήκωσε μαύρα πανιά και έκανε το παν για να μετακομίσει, όπως και μετακόμισε με τις ευχές του Ολυμπιακού και τις δικές του ευχαριστίες.

Και έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή που φεύγει από τη χώρα του για το εξωτερικό όσον αφορά σε ευρώ! Σε δραχμές είναι φυσικά τα 2.500.000 δις (το καλοκαίρι του 1999) που κόστισε ο Γρηγόρης Γεωργάτος.

Η πώληση του ήταν η καλύτερη λύση γι αυτόν, αλλά και τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας διεθνής θα ανασάνει από την απίστευτη πίεση του κόσμου και της φανέλας(ρωτήστε και τον Ντε Βισέντι) και θα παίξει ελεύθερα στο καμπιονάτο για να δείξει το ταλέντο και την αξία του.

Και ο Ολυμπιακός μπήκε για τα καλά πλέον στη λίστα των ευρωπαϊκών κλαμπ που βγάζουν παίκτες από τις υποδομές τους και τους πουλάνε σε πολύ καλή τιμή, επενδύοντας μάλιστα αυτά τα λεφτά σε άλλους νεαρούς παίκτες από το εξωτερικό.

Και έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ