OPINIONS

Λονδίνο, ώρα μηδέν για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό

Λονδίνο, ώρα μηδέν για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την επεισοδιακή κατάκτηση Κυπέλλου και την πανηγυρική κατάκτηση της Ευρωλίγκας, που φέρνουν τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό σε μια εβδομάδα προβληματισμού. Οι σκέψεις και το δίλημμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη συνέχεια, αλλά και η αναζήτηση για τον ποδοσφαιρικό... Σπανούλη.

H επεισοδιακή κατάκτηση του Κυπέλλου το βράδυ του Σαββάτου, σε συνδυασμό με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το βράδυ της Κυριακής, φέρνει τον Ολυμπιακό σε εβδομάδα προβληματισμού και περισυλλογής, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ έζησε από κοντά και τα δυο γεγονότα, παρέμεινε στο Λονδίνο και εντός της εβδομάδας πρέπει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας και για τον δρόμο που θα χαράξει.

Πριν από δυο εβδομάδες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε πει "δεν με ενδιαφέρει το κύπελλο, θα κάνω επανεκκίνηση της ομάδας, όπως πριν από τρία χρόνια ". Τώρα όμως που έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων είναι περισσότερο σκεπτικός και προσεκτικός, γιατί είναι πολύ δύσκολο να γκρεμίζεις, ό,τι έχτισες και να ξαναχτίζεις πάνω στις ... στάχτες της ομάδας. Κι αν η πρώτη απόπειρα ήταν επιτυχημένη, δεν σημαίνει ότι θα ξανασυμβεί και στη δεύτερη, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης.

Υπάρχει επομένως και δεύτερο σενάριο που λέει , ενισχύω την υπάρχουσα ομάδα με τρεις σπουδαίες μεταγραφές, με την απόκτηση δυο αστεράτων χαφ και ενός πλάγιου επιθετικού για να δώσω φρεσκάδα, ταχύτητα, αισιοδοξία στον κόσμο.

Ποιο από τα δυο σενάρια θα επικρατήσει; Ουδείς γνωρίζει προς το παρόν, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθούν δυο-τρεις σπουδαίοι παίκτες, είτε με το πρώτο , είτε με το δεύτερο. Η ομάδα είναι δεδομένο ότι χρειάζεται έναν Σπανούλη, που θα την πάρει στις πλάτες της και θα την σηκώσει στα δύσκολα, όπως έκανε ο MVP της Ευρωλίγκα στο Λονδίνο.

Θα σηκώσουν λοιπόν τα μανίκια στον Πειραιά, αλλά πριν πιάσουν δουλειά πρέπει να σκεφτούν πολλά πράγματα και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Οι παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό είναι πολλοί, πρέπει να αποδεσμευθούν αρκετοί, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τους ατάλαντους δανεικούς, να μειωθεί το ρόστερ, που αριθμεί πάνω από 40 ποδοσφαιριστές, να σπάσουν συμβόλαια, να πουληθούν παίκτες.

Ποιοί θα μείνουν , θα συνεχισθεί η ελληνοποίηση της ομάδας, θα στηριχθεί περισσότερο σε ξένους που θα δώσουν καλύτερα αποτελέσματα, θα μείνουν οι "γέροι" με προσωπικότητα Ιμπαγάσα, Μοδέστο, θα ανανεώσει το συμβόλαιο του ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, Κάρολ , τι θα γίνει με τον Τζιμπούρ, πως αξιολογείται ο Μήτρογλου που ...χάθηκε στον τελικό του κυπέλλου;

Και μη ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος θα πάρει τις αποφάσεις, αλλά ο Μίτσελ θα κάνει τις εισηγήσεις, θα γίνει κουβέντα με τον Κοβάσεβιτς και ουδείς γνωρίζει αν θα παραμείνει το μοντέλο των περασμένων ετών, ή θα γίνει αναδιάρθρωση και στο τεχνικό επιτελείο, όπως και στο ρόστερ.

Στο Λονδίνο, ο καιρός θα είναι βροχερός όλη την εβδομάδα, γεγονός που βοηθάει στις περισυλλογή, μακριά από σειρήνες που θέλουν να χαϊδέψουν αυτιά και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας πάντα παίρνει ριζικά μέτρα όταν πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο. Πόσο μάλλον ένας επιτυχημένος καπετάνιος, που αλλάζει ρότα στο καράβι, όταν αυτό βρεθεί σε ταραγμένα νερά και ψάχνει τον προσανατολισμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ