OPINIONS

Η ώρα του Μίτσελ

Η ώρα του Μίτσελ
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τα όσα είδαμε και δεν είδαμε στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ και για τον Μίτσελ του οποίου οι επιθυμίες ικανοποιήθηκαν και πλέον δεν θα έχει κανένα ελαφρυντικό.

Ένα ημίχρονο δεν είναι ποτέ αρκετό για να δεις τις αρετές και τις αδυναμίες μιας ομάδας, αλλά σίγουρα είναι ενδεικτικό τι μπορούμε να περιμένουμε από τον εφετινό Ολυμπιακό, που είναι σχεδόν πλήρης και απομένει πλέον να μας δείξει ο Μίτσελ τις ικανότητες του.

Είδαμε λοιπόν στο "Καραισκάκης":

1. Τέσσερις τεχνίτες παίκτες, Βαίς, Τσόρι, Κάμπελ, Σαβιόλα να ανεβάζουν την ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού και σίγουρα δεν θα δούμε τον περσινό βαρετό τρόπο ανάπτυξης, με γιόμες προς το κεφάλι του Μήτρογλου και του Τζιμπούρ.

2. Τρεις ταχύτατους παίκτες, Βαίς, Κάμπελ, Σαβιόλα, που μπορούν να προωθήσουν την μπάλα, να συνδυαστούν με τη μία και να σμπαραλιάσουν την αντίπαλη άμυνα, ιδιαίτερα σε φάση αντεπίθεσης.

3. Τον Τσόρι που μπορεί να κάνει την κάθετη μπαλιά και να ακινητοποιήσει τους αμυντικούς, αλλά και να εκτελέσει φάουλ και κόρνερ με ακρίβεια και να κάνει κομπίνες στα στημένα, κάτι που δουλεύτηκε στην προπόνηση.

4. Τον Αβραάμ Παπαδόπουλου, που με την κλάση και την εμπειρία του, έδινε λύσεις στην άμυνα και είναι ενδεικτικό, ότι για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ στα καλοκαιρινά φιλικά ματς.

Δεν είδαμε

1. Σταθερότητα και διάρκεια, κάτι που είναι αναμενόμενο περίπου σαράντα μέρες πριν από την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και απροθυμία στο δεύτερο μέρος, με τη βοήθεια βέβαια της Άντερλεχτ που δεν πίεσε, δεν τρόμαξε, δεν ξύπνησε τους παίκτες του Ολυμπιακού.

2. Ακραία μπακ με σταθερότητα στα αμυντικά καθήκοντα τους, αφού τόσο ο Σαλίνο, όσο και ο Χολέμπας βοήθησαν επιθετικά, αλλά αφήναν τις θέσεις του και προκαλούσαν κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού.

3. Διάρκεια στο παιχνίδι του Τσόρι, που μετά από δυο -τρεις εκτελέσεις φαουλ και κόρνερ, παραχώρησε τη θέση του στον Χολέμπας, αν και τα πόδια του είναι ικανά για σπουδαία πράγματα.

4. Τον αμυντικό χαφ που θα φοβίσει, καθώς ο Φέισα αν και ορεξάτος δεν κάλυψε επάξια αυτή τη θέση, ενώ ο Μασάντο έδειξε ότι βολοδέρνει, δεν του αρέσει και δεν την "έχει" αυτή την ικανότητα, όσο κι αν επιμένει ο Μίτσελ.

Η προσθήκη του Τόρες, σίγουρα θα δώσει λύσεις στην άμυνα, καθώς αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις, ήρθε σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία και με πολλές παραστάσεις από το ισπανικό πρωτάθλημα, όπου κέρδισε τίτλους με τη Ρεάλ.

Το γεγονός εξάλλου ότι συνεργάστηκε τρεις φορές με τον Μίτσελ, θα βοηθήσει τον Ισπανό προπονητή να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα του Μίτσελ να φτιάξει ομάδα, αφού ικανοποιήθηκαν όλες οι επιθυμίες του, ζήτησε πέντε- έξι μεταγραφές, ο Ολυμπιακός πήρε μια ολόκληρη ενδεκάδα και ο Ισπανός δεν έχει πλέον κανένα ελαφρυντικό.

Και φυσικά περιμένουμε να πει " η ομάδα είναι πλήρης", ιδιαίτερα αν αποκτηθεί και ένα αμυντικό χαφ, όπως είπε την Άνοιξη, "μας λείπουν έξι παίκτες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ