OPINIONS

"Φάγαμε" τη σούπα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

"Φάγαμε" τη σούπα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το ντέρμπι-σούπα, την αμυντική διάθεση του ΠΑΟΚ, αλλά και την ακατάσχετη "φλυαρία" του Ολυμπιακού. Ο τελικός του Κυπέλλου (αν προκριθούν, αμφότεροι) ίσως να είναι διαφορετικός. Υπερβολική διάθεση για ...διαμαρτυρίες από την πλευρά των Θεσσαλονικέων.

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ήταν το χειρότερο των τελευταίων χρόνων, αφού δεν είδαμε ούτε μια κλασσική ευκαιρία και από τις δυο πλευρές κι αυτό έχει δυο αναγνώσεις.

Στον Ολυμπιακό το αποδίδουν στην έλλειψη κινήτρου των παικτών και προσδοκούν στον τελικό κυπέλλου(αν φτάσουν οι δυο ομάδες) να δουν διαφορετική ομάδα, παίκτες που να τρώνε σίδερα και να μη μένουν στον όρκο νίκης που έκαναν,πριν από τον αγώνα,στο κέντρο του γηπέδου. Αποδίδουν την ισοπαλία στον αμυντικό προσανατολισμό του ΠΑΟΚ, που όντως ήρθε για να μη χάσει.

Στον ΠΑΟΚείναι ευχαριστημένοι επειδή δεν έχασαν από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έκαναν και κάτι για να τον κερδίσουν, με τον τρόπο που έπαιζαν. Μια ισοπαλία στο "Καραισκάκης"είναι βέβαια επιτυχία, αλλά σε ενδεχόμενο ραντεβού στον τελικό πρέπει να κερδίσουν για να πάρουν το κύπελλο και για να το πράξουν, πρέπει να παίξουν πιο επιθετικά.

Στον Ολυμπιακό δεν υπήρχε ο παίκτης που θα κάνει το απρόβλεπτο, θα κάνει την κάθετη πάσα, θα αιφνιδιάσει. Ο Βλαχοδήμοςδεν δημιουργούσε ρήγματα, ο Τζιμπουρ έχει να παίξει μπάλα από τότε που συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του, ενώ ο Αμπντούν ήταν για μια ακόμη φορά φλύαρος.

Ο Μασάδο δεν το... βρήκε ακόμη, ο Φετφατζίδης ήταν εντυπωσιακός, όχι όμως ουσιαστικός. Όσο για τον Μήτρογλου, μπήκε πολύ αργά για να προσαρμοσθεί στις ανάγκες του παιχνιδιού. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε61%-39% κατοχή μπάλας, 16-8 τελικές προσπάθειες, 8-2 κόρνερ, αλλά δεν έκανε την επιβλητική εμφάνιση της Τούμπας,όπου μπορούσε να κερδίσει με άνεση.

Δεν ήθελε να χάσει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, όπου παρουσιάστηκεάνευρος, αλλά δεν απείλησε τον Ολυμπιακό και όπως είπαμε παραπάνω , έπαιξε για να μη χάσει κι όχι για να κερδίσει.

Και έμεινε ευχαριστημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας. Θύμισε τη σφιχτοδεμένη ομάδα του Σάντος, που δύσκολα δεχόταν γκολ, αλλά δεν υπήρχε και κάποιαέμπνευση από πλευράς παικτών του Ολυμπιακού.

Πάμε και στον εξωαγωνιστικό τομέα, όπου είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Από το πρώτο λεπτόόλος ο ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Δώνη διαμαρτυρόταν για τις αποφάσεις των διαιτητών και των εποπτών,ακόμη και στα πλάγια άουτ.

Πολλές φορές από την υπερβολική τους, μάλλον, διάθεση να αμφισβητήσουν τις διαιτητικές υποδείξεις, έχασαν το μέτρο. Όταν έληξε το ματς,4-5 παράγοντες του ΠΑΟΚ έπεσαν πάνω στον διαιτητή, που αν εξαιρέσουμε το οφσάιντ του Καμαρά (αρμοδιότητα του επόπτη) μοίρασε το καρπούζι στη μέση.

Στον Ολυμπιακό χαρακτήριζαν άψογη φιλοξενία, τόσο προς τον Ιβάν Σαββίδη όσο και προς την υπόλοιπη αποστολή.

Τα έχουν όμως με τον Γ. Χ. Γεωργιάδη, κυρίως γιατί δεν περίμεναν από ένα πρώην ποδοσφαιριστή, που φόρεσε την "ερυθρόλευκη" φανέλα να βρίζει Θεούς και δαίμονες, χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δείξει ότι αμφισβητεί τον Ολυμπιακό και το πέτυχε εξωαγωνιστικά, όχι όμως αγωνιστικά.

Όσον αφορά το επεισόδιο στα δημοσιογραφικά, δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, αλλά πρόκειται για πρόβλημα του Ολυμπιακού που πρέπει να λυθεί άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ