OPINIONS

Εξυγίανση Ολυμπιακού και νέος χάρτης βόλεϊ

Εξυγίανση Ολυμπιακού και νέος χάρτης βόλεϊ
Ολυμπιακός βόλεϊ πανηγυρική INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το ευεργετικό διάλειμμα που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να επιστρέψει στους τίτλους και τις νέες δυνάμεις που γεννιούνται στο βόλεϊ

Mετά από διάλειμμα ενός χρόνου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις κούπες και φαίνεται πως άρχισε να αποδίδει καρπούς η εξυγίανση που ξεκίνησεπέρυσι η διοίκηση του. Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση Κουντούρη,η καλύτερη η Θύρα-7, έβαλε ως στόχο το μηδενισμό των χρεών που ξεπερνούσαν τα 6 εκατομμύρια ευρώ, γνωρίζοντας ότι το περιορισμένο μπάτζετ δεν θα φέρει τίτλους, τουλάχιστον για μια χρονιά.

Κούρεψε τα χρέη, πλήρωσε όλους τους απλήρωτους παίκτες-προπονητές, έκανε διακανονισμό και μείωσε στο ήμισυ τα κασέ των εναπομεινάντων παικτών. Δεν κράτησε τον Ντεσπέινγια να γλυτώσει περίπου 100.000ευρώ, παρότι γνώριζε ότι ο Κουβανός θα πάει στον Ηρακλή και θα κάνει τη διαφορά. Έτσι πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε όλες τις μάχες, τερμάτισε πέμπτος, κέρδισε όμως πολλά για το μέλλον.

Οι παίκτες κατάλαβαν ότι όσα τους υποσχέθηκαν τα πήραν μέχρι τελευταίο ευρώ, κι ας ήταν κατά πολύ λιγότερα από προηγούμενα χρόνια, κι όταν άλλοι συνάδελφοι τους είχαν μεγαλύτερα κασέ, αλλά στα...χαρτιά. Γι αυτό το λόγο οι Στεφάνου, Χριστοφιδέλης, Σμαραγδής πήγαν χωρίς δεύτερη κουβέντα από τον Ηρακλή στον Ολυμπιακό και συγκρότησαν μια σπουδαία ομάδα.

Αντίθετα ο Ηρακλής και ο Παναθηναικός που δεν ενδιαφέρθηκαν για το μέλλον και την εξυγίανση τους κινδυνεύουν να χαθούν από τον χάρτη λόγω χρεών, προστίμων από το ΣΔΟΕ και κακοδιοίκησης. Το είπε και ο Κράβαρικ "ίσως είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που παίρνει μέρος ο Ηρακλής" και δεν είχε άδικο. Προκάλεσεβέβαια λύπη, γιατί η ομάδα που είχε στη σύνθεση της παίκτες, όπως οι Μπολ, Στάνλει, Τσέρνιτς, Γκιούρδας, Μπάεφ, Κράβαρικκαι μάζευε 3000 φιλάθλους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Ρώμης οδεύει προς εξαφάνιση.

Κι αυτό γιατί οι υπερτιμολογήσεις προς χορηγούς μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και η χώρα πέρασεσε άλλη φάση. Αυτής της τιμωρίας των φοροδιαφεύγοντων. Η πολιτική κάλυψη δεν υπάρχει πια και κάθε κατεργάρης κάθεται στον πάγκο του. Στον Παναθηναικό, τα χρέη των περασμένων διοικήσεων προς παίκτες ξεπερνά το 1,5εκατομμύριο ευρώ, κι αν ο Μακρόπουλοςπλήρωσε πέρυσι για τις υποθέσεις που τελεσιδίκησαν,δεν θα το κάνει και του χρόνου. Και από τη στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία των επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών θα σκάνε πολλές υποθέσεις.

Ο Ηρακλής και ο Παναθηναικός χάνονται, και στη θέση τους βρίσκονται νέες ομάδες από την επαρχία, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία της εξέλιξης. Όποιος δεν εξελίσσεται, εξαφανίζεται, όπως οι δεινόσαυροι. Ο Φοίνικας Σύρου μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και τη συμμετοχή στον τελικό των περσινών πλέι οφς, έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου. Όλα δείχνουν ότι θα έχει διαχρονική παρουσία, αφού υπάρχει σοβαρή διοίκηση, μια παρέα 10-12 φιλόδοξων παραγόντων, με επικεφαλής τον Παλιόπορτα.

Στο φαιναλ φορ του Κυπέλλου βρέθηκαν για πρώτη φορά δυο εκπρόσωποι από την επαρχία, με τον Παμβοχαικό, ομάδα της Βόχας Κορινθίας να φλερτάρει με τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Πέρυσι ήταν τρίτος και χρειάστηκαν τρία ταιμ μπρεικ, για να την αποκλείσει από τον τελικό ο Ηρακλής. Η τρίτη επαρχιακή δύναμη που αναδύεται, είναι ο γνωστός Εθνικός από τη μάνα του βόλεϊ, Θράκη. Η διαφορά του από τις προαναφερθείσες ομάδες της περιφέρειας, είναι ότι δεν στηρίζεται στις μεταγραφές, αλλά στα δικά της παιδιά, που κατακτούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων.

Οι Κουμεντάκης, Δαλακούραςείναι οι πρώτοι αυτής της παρέας και ο Θανάσης Μουστακίδηςτρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση, αφού βλέπει κι άλλους νεαρούς να τους ακολουθούν. Κοντά σε αυτούς προσθέστε και την Ορεστιάδα που επιστρέφει στην Α1, αλλά και την Παναχαϊκή, διάδοχο της ΕΑΠατρών. Το πρωτάθλημα βόλεϊ θα έχει ενδιαφέρον και την επόμενη περίοδο, παρότι έχασε πολύ από την αίγλη του παρελθόντος, εξαιτίας της πτώσης του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ