OPINIONS

Εχθρός του εαυτού του ο Ολυμπιακός

Εχθρός του εαυτού του ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Μέρες του 2007 ζει ο Ολυμπιακός, αφού αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι ο... Ολυμπιακός όταν δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος και κυριαρχεί η εσωστρέφεια.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει την περίοδο 2006-07, όταν και τότε ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα από τα... Χριστούγεννα και δεν υπήρχε εχθρός εκτός των τειχών.

Ο κόσμος αποδοκίμαζε τον Τροντ Σόλιντ γιατί δεν προχώρησε η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ονειρευόταν αλλιώς τον Ολυμπιακό, ενώ κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα ο μεγάλος Τζόρτζεβιτς, τον μούντζωναν και απαιτούσαν ναμην παίζει στην ενδεκάδα.

Έφταναν μάλιστα στο σημείο να προτιμούνστη θέση του Τζόλε, τον... μεγάλο Χάρη Παπά, ενώ απορούσαν γιατί δεν έπαιζε ο σπουδαίος Μάρκο Νε... Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ακραίων αντιδράσεων, ήταν η αντικατάσταση του Σόλιντ με τον Τάκη Λεμονή, χωρίς να διορθωθεί βέβαια η κατάσταση.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο έγινε Μάρτη. Ο κόσμος κατέκλυσε τοΚαραϊσκάκης, απαιτούσε συντριβή του αντιπάλου και ξεκίνησε να αποδοκιμάζει όταν το ματς πλησίαζε στη λήξη του και το αποτέλεσμα είχε μείνει στο 0-0. Τότε... έσπρωξαν την ομάδα στην επίθεση, ο Ανατολάκης έχασε την μπάλα και ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0.

Ακολούθησαναποδοκιμασίες, λαϊκά δικαστήρια, απόδοση ευθυνών, γιούχα κατά του Κόκκαλη και η φιέστα που έγινε τις επόμενες ημέρες κατέληξε σε εμφύλιο. Προηγήθηκε βέβαια και η εκδίωξη του Ριβάλντο, που έφερε τον διχασμό, ενώ στο τεφτέρι υπήρχε και ο αποκλεισμός του κυπέλλου από τα Γιάννινα.Και φτάνουμε στις χθεσινές αποδοκιμασίες, με αυτούς που φώναζαν πριν από μερικούς μήνες "έκανες τον ΠΑΟ, Αεκάκι", νακραυγάζουν την Κυριακή "έκανες το Θρύλο Αεκάκι".

Ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά να παρομοιάζουν την κατάσταση με αυτή της ΑΕΚ είναι άκρως σουρεαλιστικό. Και ουδείς ισχυρίζεται ότι έπρεπε να χαίρονται γι' αυτό που έβλεπαν, αλλά αν η βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων ήταν στον ένα βαθμό και η ισοπαλία έδινε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, θα είχαμε αποθέωση όλων, ακόμη και με αυτή την κακή εμφάνιση.

Κανείς δε μπορεί να γίνει ... φίλος

Το σίγουρο είναι ότι ουδείς μπορεί να κάνει... φίλους τουςοργανωμένους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Άρη, της ΑΕΚ. Στην πρώτη στραβή, ακόμη και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 37 βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό, θα γιουχάρουν. Βέβαια για την εικόνα του Ολυμπιακού έβαλε το χεράκι του και ο Μίτσελ που όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τους Βλαχοδήμο, Μασάντο, Φετφατζίδη και με τον Παναθηναϊκό είχε τους δυο πρώτους στον πάγκο και τον τελευταίο εκτός αποστολής.

Στα Χανιά παραμιλούσαν όλοι για τον Ιμπαγάσα και στο αμέσως επόμενο ματς, ο Αργεντινός γυάλιζε τον πάγκο, παρέα με τον Μήτρογλου που έχει απόδοση ένα γκολ ανά 10 λεπτά, αλλά τη φανέλα του βασικού την πήρε στο σπίτι του ο Τζιμπουρ, που το τελευταίο δίμηνο είναι σκιά του καλού εαυτού του.

Και φυσικά τα χειρότερα έρχονται, αν προκύψει εμφύλιος στον κόσμο του Ολυμπιακού και η φιέστα με τον Πανιώνιο θα είναι άκρως επικίνδυνη για υγιείς φιλάθλους. Κι αν δεν αποκτηθούν 2 σπουδαίοι παίκτες για να αντιστραφεί το κλίμα, θα έχουμε το παράδοξο φαινόμενο, να περνάει κρίση η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημααπό τα... Χριστούγεννα, όταν η ΑΕΚ είναι στη Β' Εθνική και ο Παναθηναϊκός εκτόςΕυρώπης μετά από 16 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ