ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μαρινάκης τούς έβαλε ξανά στην πρίζα

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης EUROKINISSI

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αποκρυπτογραφεί τα μηνύματα της επίσκεψης του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις εγκαταστάσεις του Ρέντη δύο μέρες μετά το επιβλητικό 4-1 στη Λεωφόρο και τέσσερις πριν από τον τελικό Κυπέλλου.

Έχει αραιώσει πολύ τις επισκέψεις του στο Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης το τελευταίο διάστημα. Εδώ που τα λέμε δεν έχει και κάποιον ιδιαίτερο λόγο να το κάνει, αφού όλα φαίνεται να λειτουργούν ρολόι. Ο κόουτς Μαρτίνς και οι συνεργάτες του τα έχουν βάλει όλα σε σειρά, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμφανιστεί ο πρόεδρος για νουθεσίες. Αυτά συμβαίνουν συνήθως όταν η απόδοση της ομάδας συνοδεύεται από καταιγίδες.

Για ποιον λόγο, λοιπόν, ο ισχυρός άντρας της διοίκησης αποφάσισε να επισκεφθεί τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές δύο μέρες μετά το επιβλητικό 1-4 στη Λεωφόρο σε βάρος του Παναθηναϊκού; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Επειδή καταλαβαίνει και αφουγκράζεται ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή έπρεπε να θυμίσει το αυτονόητο. Πως όλοι πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον τελικό του Κυπέλλου με θέα το δεύτερο στη σειρά νταμπλ και να μη δώσουν δικαιώματα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξέρει πολύ καλά πως δεν θέλει και πολύ κάποιοι να αντιμετωπίσουν χαλαρά το συγκεκριμένο παιχνίδι επειδή κατέκτησαν αέρα το πρωτάθλημα, ενώ επιβλήθηκαν και με σχετική άνεση του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος. Γνωρίζει από πρώτο χέρι πως σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν βγάλει εδώ και μέρες εισιτήρια, προκειμένου την Κυριακή το πρωί να πετάξουν με προορισμό τις πατρίδες τους ή όποιο άλλο μέρος επιλέξουν για να κάνουν διακοπές. Το έχουν ανάγκη, άλλωστε, καθώς εδώ και δύο χρόνια παίζουν ασταμάτητα με δέκα μέρες διακοπές… Οι διακοπές, ωστόσο, για όλους πρέπει να αρχίσουν στην ώρα τους, όχι νωρίτερα.

Εδώ και μέρες στον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν αυτό το παιχνίδι ως τον αγώνα της χρονιάς. Δικαίως μιας και θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με την κατάκτηση ενός τίτλου, απέναντι στην κορυφαία ομάδα και να γλυκάνουν την τελευταία γεύση μιας σεζόν που έμειναν πολύ πίσω στην κούρσα του τίτλου. Θα έχουν αυξημένο κίνητρο, απόλυτη συγκέντρωση, ενώ και ο Πάμπλο Γκαρσία φρόντισε να… εκμεταλλευτεί την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης για να σφίξει τα λουριά. Η ατάκα του Ουρουγουανού “εγώ κάποια στιγμή θα φύγω, αλλά μαζί μου θα φύγουν πολλοί…”, ασφαλώς χτύπησε ως καμπανάκι στα αποδυτήρια της ομάδας του.

Την ίδια ώρα στον Ολυμπιακό, όλα είναι μέλι – γάλα. Φιέστα την προηγούμενη Τετάρτη, επίδειξη δύναμης την Κυριακή, το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με διαφορές απίθανες που ξεπερνούν τους 20 βαθμούς από τον επόμενο. Σε αυτόν τον τελικό υπάρχει φαβορί και είναι ξεκάθαρο. Αυτός, όμως, δεν είναι απαραίτητα και καλός οιωνός. Ακόμη και η παραμικρή υπεροψία, ή έλλειψη συγκέντρωσης μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω κι αυτό προσπάθησε να προλάβει με τα λόγια του ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Αυτό που ήθελε να πει με δύο κουβέντες είναι πως το ματς του Σαββάτου θα θυμίζει... πόλεμο και στο γήπεδο θα πρέπει να εμφανιστούν πολεμιστές, τίποτε λιγότερο ή διαφορετικό.

Παράλληλα, τα είπε και με τον κόουτς και με τους αρχηγούς. Και για να τα πει με τους “κάπτεν” της ομάδας, δεν θέλησε απλά να μεταφέρουν κάποια επιπλέον λόγια στους υπόλοιπους. Σίγουρα υποσχέθηκε πως σε περίπτωση κατάκτησης και του Κυπέλλου, όλοι θα έχουν κάτι έξτρα να περιμένουν… Θα μοιραστούν άλλο μισό εκατομμύριο ευρώ. Όχι κι άσχημα.

Τι επισήμανε, λοιπόν, και τι ζήτησε επιτακτικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Πρώτα απ’ όλα ξεκαθάρισε το… αυτονόητο, ότι ο τελικός δεν θα έχει καμία σχέση με τα ματς που προηγήθηκαν για το πρωτάθλημα. Είναι ένα ματς, 90 ή 120 λεπτά κι όποιος το θέλει πιο πολύ θα το σηκώσει… Πρόσθεσε ότι περιμένει πίστη και πάθος από το πρώτο λεπτό. Στοιχείο απαραίτητο για να περάσει το σχετικό μήνυμα στον αντίπαλο, αναφορικά με το ποια ομάδα θα είναι το “αφεντικό” της αναμέτρησης.

Υπογράμμισε ότι το πιο δυνατό στοιχείο του Ολυμπιακού είναι η ενότητα και αυτό πρέπει να διατηρηθεί και επανέλαβε ότι η εικόνα στις προπονήσεις των τριών ημερών που απομένουν μέχρι το Σάββατο πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή. “Πρέπει να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να κλείσουμε καλά τη σεζόν και να πάρουμε το κύπελλο. Θα είναι σημαντικό για τον προπονητή, για εσάς, για όλους εμάς”, είπε χαρακτηριστικά.

Πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο, έχει σημασία η τελευταία γεύση. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι υποχρεωμένοι για ένα ακόμη παιχνίδι να αποδείξουν την ανωτερότητά τους, απέναντι στον πιο ισχυρό ανταγωνιστή των τελευταίων χρόνων. Κανείς στον Ολυμπιακό δεν ξεχνά πώς χάθηκε ο τελικός πριν από μερικά χρόνια με αντίπαλο την ΑΕΚ, όταν η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε πάει πάλι τρένο στη διαδρομή του τίτλου, αλλά λόγω των όσων συνέβησαν με τα καμώματα και τις παρεμβάσεις… Κοντονή, επηρεάστηκε και τελικά απώλεσε τον τίτλο…

Εκείνη η ήττα είχε στοιχίσει στον Ολυμπιακό. Δημιουργήθηκαν ρωγμές από το πουθενά, ο Μάρκο Σίλβα τελικά αποχώρησε και η επόμενη σεζόν δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη. Επειδή, λοιπόν, όλα έχουν τη σημασία τους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν… ξεχνά, φρόντισε με την παρουσία και τα λόγια του να τους ξαναβάλει όλους στην πρίζα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα είναι μουτζούρα για όλη την ομάδα να μην σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε ένα τελευταίο ματς και να δώσει δικαιώματα για να ανοίξουν στόματα που τον τελευταίο καιρό μένουν ερμητικά κλειστά, λόγω της εμφανούς διαφοράς των δύο “μονομάχων” πάνω στο χορτάρι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ