ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο νόμος του Σωκράτη

SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τα μαθήματα νοοτροπίας και επαγγελματισμού που παραδίδει σε κάθε ευκαιρία με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και τον 200άρη Αβραάμ.

Το παιχνίδι της Τετάρτης με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης ήταν το 483ο στην καριέρα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Από τα τέλη Γενάρη που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού μετράει 18 εμφανίσεις.

Υπήρξαν ματς που χρειάστηκε να παίξει χωρίς να είναι 100% έτοιμος, άλλα που αγωνίστηκε τραυματίας. Οι ανάγκες της ομάδας τον έκαναν να βγάλει σερί παιχνίδια, ενώ χθες χρειάστηκε να σηκωθεί από τον πάγκο στο 20ό λεπτό για να μπει στο γήπεδο χωρίς ζέσταμα προκειμένου να καλύψει την αναγκαστική αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αφήνει στον πάγκο αρκετούς βασικούς και να δίνει ευκαιρίες με το βλέμμα στο μέλλον, ο “Πάπα” έπαιξε σα να μην υπάρχει αύριο. Ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος, ποια είναι η κρισιμότητα του αγώνα και το κίνητρο, ο έμπειρος στόπερ εκμεταλλεύεται την κάθε ευκαιρία για να δώσει το καλό παράδειγμα στους νεότερους συμπαίκτες του.

ΧΩΡΙΣ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΠΕ

Είναι θέμα νοοτροπίας, επαγγελματισμού, αλλά και προσωπικού εγωισμού. Μπαίνει στο γήπεδο για να τα δώσει όλα και να μη δώσει δικαιώματα σε κανέναν. Δεν διαλέγει παιχνίδια, δεν έχει ύφος και τουπέ, όπως θα μπορούσε να έχει κάποιος άλλος στη θέση του όταν έχει γράψει τόσα χιλιόμετρα σε κάποια από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή ένας από τους ποδοσφαιριστές που ο ίδιος ο Παπασταθόπουλος είχε -κατά δήλωσή του- ως πρότυπο, συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν χάρηκε όσο θα ήθελε αυτή την ιστορική στιγμή στην καριέρα του, καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει πολύ νωρίς από το τερέν. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από το ξεκίνημα της σεζόν και ίσως αυτό αποτελέσει τελικά και την αφορμή για να κρεμάσει το καλοκαίρι τα παπούτσια του. Ο Πέδρο Μαρτίνς υπογράμμισε ότι είναι αρχηγός μέσα κι έξω από το γήπεδο και πρόσθεσε ότι τον θέλει στο ρόστερ και της επόμενης περιόδου.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

Το τι σημαίνει ένας ποδοσφαιριστής για μια ομάδα δεν προκύπτει μόνο από τις επιδόσεις του μέσα στις τέσσερις γραμμές, αλλά από τη συνολική του παρουσία στα αποδυτήρια. Ο Αβραάμ είναι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό και για να λέει ό,τι λέει ο κόουτς σίγουρα γνωρίζει πολλά περισσότερα…

Οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν χθες στο γήπεδό τους για να αντιμετωπίσουν μια αξιόμαχη ομάδα, προερχόμενοι από ήττα στην Τούμπα και με τον τίτλο κλειδωμένο στα γραφεία τους εδώ και δέκα μέρες. Η τεχνική ηγεσία πάτησε αυτή τη φορά στο 4-4-2 με τον Χασάν και τον Κάιπερς στην κορυφή της επίθεσης. Για άλλη μια φορά το δίδυμο εμφανίστηκε λειτουργικό με τον πιτσιρικά Βέλγο από τους πιο δραστήριους σε απόδοση. Αμφότεροι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, το οποίο μάλιστα φλέρταραν με εντυπωσιακές ενέργειες, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον αντίπαλο κίπερ.

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Το ίδιο συνέβη και με τους Βρουσάι, Τιάγκο, Καμαρά, Βαλμπουενά που σχημάτισαν την τετράδα της μεσαίας γραμμής σε διάταξη ρόμβου. Για άλλη μία φορά ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε κάτι νέο, στο πλαίσιο των νέων στοιχείων που θέλει να προσθέσει στην ομάδα ενόψει της επόμενης περιόδου. Έβγαλε διάθεση κι ένταση στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός, ήταν κυριαρχικός, αλλά αντιμετώπισε και σοβαρά προβλήματα στα μετόπισθεν που δεν πέρασαν απαρατήρητα από κανέναν. Λογικό είναι όταν υπάρχουν τόσες αλλαγές και η ομάδα αλλάζει φορεσιά από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Από την άλλη πλευρά, είναι λογικό ο προπονητής να αξιοποιεί τα διαθέσιμα ματς για να τσεκάρει παίκτες και διατάξεις πριν φτάσει η ώρα του ταμείου για τη νέα χρονιά.

Παράλληλα, προσπάθησε να κρατήσει σε καλό επίπεδο τα περισσότερα από τα βασικά του όπλα, καθώς γνωρίζει πως υπάρχει μπροστά ένας ακόμη στόχος και η ομάδα απαγορεύεται να χαλαρώσει. Ο δεύτερος ημιτελικός και ο στόχος της κατάκτησης του Κυπέλλου είναι λογικό να τους κρατά όλους στην πρίζα, με τον κόουτς από τη μία να δίνει ευκαιρίες και από την άλλη ανάσες ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΣ που πλησιάζει.

ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ

Μέσα στα θετικά που είδαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πέρα από το γκολ νίκης του Σωκράτη που δεν καθάρισε μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, ήταν και η πολύ σοβαρή παρουσία του Κρίστινσον που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, ενώ έδειξε πολύ υψηλό δείκτη συγκέντρωσης σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Κι όλα αυτά ενώ έχει παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια από την ημέρα που εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας.

Εκείνος που για μία ακόμη φορά έδειξε να ψάχνεται στο γήπεδο ήταν ο Κένι Λαλά, μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του από τον Μπαράλες που τον έστειλε νωρίτερα στα αποδυτήρια. Ο Γάλλος μπακ είναι ορεξάτος, έχει δυνάμεις, ανεβοκατεβαίνει την πτέρυγα, αλλά ακόμη δεν έχει κουμπώσει σωστά με την υπόλοιπη ομάδα. Το τεχνικό τιμ τον πιστεύει και του δίνει χρόνο για να δέσει με το σύστημα. Για καλό και για κακό, ωστόσο, πλην του αξιόπιστου Ανδρούτσου, παίρνει… φόρα και ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ, από τον οποίο ο προπονητής περιμένει πολλά περισσότερα την επόμενη σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ