ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως ξέρει να αντιδρά μετά από γερές σφαλιάρες

Ο Γουόκαπ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μονακό
Ο Γουόκαπ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μονακό EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα κανονάκι στο Μονακό, αλλά οι πραγματικοί τελικοί είναι σε Λιόν και ΣΕΦ. Εκεί μπορεί να στρώσει το έδαφος όπως θέλει για να μπορεί να προχωρήσει ως το Βελιγράδι. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Όσο σκληρά κι αν εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό η βραδιά στο Μόντε Κάρλο, είναι τέτοια η στιγμή που δεν υπάρχει περιθώριο να μείνει κανείς στο ματς της Τετάρτης. Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν το παιχνίδι της Παρασκευής στην Λιόν και ο κόσμος να κρατήσει την πίκρα και την απογοήτευση του μακριά από την ομάδα του, διότι ακολουθεί ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει τη χρονιά στην EuroLeague.

Είναι αλήθεια ότι ουδείς είχε σίγουρη τη νίκη απέναντι στην εξαιρετική Μονακό. Κάθε άλλο. Σίγουρα όμως όλοι περίμεναν κάτι περισσότερο σε ένα ματς που μπορούσε ουσιαστικά να δώσει το πλεονέκτημα έδρας και την τρίτη θέση στον Ολυμπιακό. Η εικόνα ήταν απογοητευτική και οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν ό,τι τους συμβαίνει εδώ και χρόνια. Μέσα στη σεζόν στην EuroLeague θα κάνουν 2-3 εμφανίσεις που θα παραπέμπουν σε ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ε, αυτό έγινε στο Βερολίνο με την Άλμπα, το ίδιο σκηνικό είδαμε και στο Μονακό.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν κρατάει στα χέρια του την 3η θέση, όμως το βράδυ της Πέμπτης μπορεί και πάλι να καθορίζει μόνος του τη μοίρα του. Με άλλα λόγια να του αρκεί το 2 στα 2 όχι μόνο για να πάρει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και για να βρεθεί στην τρίτη θέση. Μπορεί και όχι, όλα θα τα ξέρουμε μετά το ματς της Εφές με την Αρμάνι, αλλά όπως και να έχει για να μπορεί να συζητά σε άλλη βάση, είναι πλέον υποχρεωμένος να μην ξαναχάσει στην EuroLeague. Οι νίκες με την Βιλερμπάν και την Μπαρτσελόνα είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει πια περιθώριο για ήττα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το έχασε, λοιπόν, το κανονάκι του στο Μόντε Κάρλο ο Ολυμπιακός, αν και από την εικόνα του ματς ήταν ξεκάθαρο πως η Μονακό ήταν καλύτερη. Και το ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και είχε τον ασταμάτητο Μάικ Τζέιμς στη σύνθεσή της. Και όχι μόνο αυτόν. Όλοι του έκαναν ζημιά, ο Χολ για παράδειγμα έκανε πάρτι μέσα στη ρακέτα. Οι ερυθρόλευκοι δεν απείλησαν καθόλου πέραν της πρώτης περιόδου και από τη στιγμή που ξέφυγε ο ρυθμός, ήταν αδύνατο να γυρίσει το παιχνίδι.

Εν τέλει ο Ολυμπιακός έφυγε με 20 πόντους στο κεφάλι και μέσα στην τόσο κακή του βραδιά, αυτό ίσως είναι και το μόνο... θετικό. Διότι όλοι γνωρίζουν καλά πως όταν ο Ολυμπιακός δέχεται μια πάρα πολύ γερή σφαλιάρα, ξέρει να αντιδρά άμεσα. Το έκανε άλλωστε και αμέσως μετά την συντριβή με την Άλμπα, όταν ακολούθησε το παιχνίδι με την Ζάλγκιρις και το ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό κι εκεί οι ερυθρόλευκοι έδειξαν το πραγματικά καλό τους πρόσωπο.

Η Βιλερμπάν άλλωστε δεν έχει κίνητρο όπως η Μονακό και θα προέρχεται από ένα ταξίδι επιστροφής από το Κάουνας. Οχι ότι είναι αμελετέα ποσότητα οι Γάλλοι, αλλά δεν είναι και του επιπέδου των Μονεγάσκων.

Με δύο νίκες κόντρα σε Βιλερμπάν την Παρασκευή και την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την πρωταπριλιά, είναι στην 4αδα της κανονικής περιόδου στην EuroLeague και έχει πολλές πιθανότητες ακόμα και για την τρίτη θέση. Άρα δεν έχασε και πολλά στο Μονακό, απλά με αυτή την ήττα μπορεί να τα χάσει όλα - ως προς το πλεονέκτημα διότι ο βασικός στόχος των playoffs έχει επιτευχθεί - με ήττα από την Βιλερμπάν ή τους Καταλανούς.

Στην πραγματικότητα έρχονται δύο τελικοί για τους ερυθρόλευκους, που τους δίνουν την ευκαιρία για το τέλειο πλασάρισμα. Για την 3η θέση που θα τους φέρει και μακριά από την Εφές στα playoffs. Όχι ότι έχουν λόγο να φοβούνται τους Τούρκους, αλλά δεν θα ήταν κι άσχημο να μην ανταμώσουν μαζί τους σε αγώνες για την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου. Γι' αυτό άλλωστε και το πιο επιθυμητό αποτέλεσμα απόψε δεν είναι η νίκη της Αρμάνι επί της Εφές στην Πόλη, που θα σιγουρέψει τον 4αδα και το πλεονέκτημα, αλλά η επικράτηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης που θα τους κρατάει γερά μέσα στο παιχνίδι της τρίτης.

Μόνο που όλα αυτά που υπάρχουν στο μυαλό και είναι τα επιθυμητά σενάρια, θα πάνε στράφι αν επαναληφθεί ανάλογη εμφάνιση το βράδυ της Παρασκευής και ηττηθεί ο Ολυμπιακός και από τη Βιλερμπάν. Εκεί θα αποδειχθούν ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του ιδανικοί αυτόχειρες. Γι αυτό και είναι υποχρεωμένοι να ξεχάσουν τη Μονακό και να παρουσιαστούν σωματικά και ψυχικά έτοιμοι για έναν τελικό.


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ