ΠΑΟΚ

Το σόου του Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ που ανεβαίνει

Ολιβέιρα και Φιλίπε Σοάρες πανηγυρίζουν για το διπλό του ΠΑΟΚ στη Νεάπολη
Ολιβέιρα και Φιλίπε Σοάρες πανηγυρίζουν για το διπλό του ΠΑΟΚ στη Νεάπολη EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έχει πάψει να είναι προβλέψιμος, βγάζει διαφορετική εικόνα στα παιχνίδια του και αποκτά στοιχεία που του δίνουν νέοι πρωταγωνιστές.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι στη Νεάπολη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε ρόλο διοργανωτή. Ο Ρουμάνος προπονητής που τον τελευταίο καιρό του προσπαθεί να βγάλει την πίεση πάνω από τους παίκτες του τονίζοντας ότι δεν κοιτά την βαθμολογία και δηλώνοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις θα φανεί του χρόνου στο γήπεδο κόντρα στον Ιωνικό "αποκαλύφθηκε".

Από τη συμπεριφορά του Λουτσέσκου σε έναν αγώνα στον οποίο η ομάδα του κυριάρχησε και πήρε μια άνετη νίκη, κάθε άλλο παρά έδειξε να καλύπτεται από την ικανοποίηση ενός προπονητή που βλέπει πως όσα δουλεύει με τους παίκτες του εφαρμόζονται με επιτυχία στο γήπεδο.

Τα "γκάζια" του σε κοινή θέα προς τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, που προτίμησε σε μια φάση να εκτελέσει ο ίδιος, απελπιστικά άστοχα από το να περάσει μια πάσα στην περιοχή όπου περίμεναν δυο συμπαίκτες του, ήταν το πρώτο δείγμα.

Το δεύτερο ήρθε σε μια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο όταν στράφηκε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για να διαμαρτυρηθεί σε απευθείας κάλυψη για το γεγονός ότι ο Ρομαό δεν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Άσχετα με όσα δημόσια δηλώνει ο Λουτσέσκου κοιτά και παρακοιτά τη βαθμολογία. Και περιμένει ότι ομάδα του βελτιώσει τη θέση της σε μια χρονιά που μπορεί να είναι μεταβατική αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφεθεί στην τύχη της.

Άλλωστε με την εικόνα που οι παίκτες του έβγαλαν στον αγώνα με τον Ιωνικό έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα και πως το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία θα καλυφθεί.

Καλώς τον και ας άργησε τον Φιλίπε Σοάρες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε στο γήπεδο του Ιωνικού με τον... θρυλικό σκούφο του, αλλά και έναν λαγό βγαλμένο από το καπέλο του: τον Φιλίπε Σοάρες.

Ο νεαρός Πορτογάλος, μετά από 10 μήνες περίπου στη Θεσσαλονίκη, είχε αγωνιστεί σποραδικά στα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και μόνο ως αλλαγή. Στη Νέαπολη πήρε από τον Ρουμάνο τεχνικό φανέλα βασικού και δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του.

Το έκανε μάλιστα συνολικά με την εμφάνιση του και όχι μόνο με το γκολ που πέτυχε, το οποίο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Φιλίπε Σοάρες συμπλήρωσε την τριάδα των χαφ του Δικεφάλου –στην οποία για πρώτη φορά φέτος δεν συμμετείχε ο Τιάγκο Ντάντας- με τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Στέφαν Σβαμπ. Οι τρεις τους άλλαζαν θέσεις πολλές φορές στις κορυφές του τριγώνου που σχημάτιζαν μεταξύ τους.

Έτσι ο Πορτογάλος βρέθηκε πολλές φορές κοντά στους δυο στόπερ του Δικεφάλου για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και άλλες φορές πατούσε στην περιοχή του Ιωνικού, όπως δηλαδή στη φάση του γκολ που πέτυχε.

Ο Λουτσέσκου είδε την ομάδα του να παίρνει και πάλι προβάδισμα με δυο γκολ στο σκορ όπως και στον αγώνα με τον ΠΑΣ, αλλά αυτή την φορά να το διευρύνει, βάζοντας δυο νέους σκόρερ στην φετινή λίστα των παικτών που βρίσκουν δίχτυα και τον Ολιβέιρα να προσθέτει ένα ακόμη όμορφο τέρμα στην συγκομιδή του.

Πρωταγωνιστής ο Κωνσταντέλιας

Ο ΠΑΟΚ αρχίζει και βγάζει στοιχεία στο γήπεδο που του έλειπαν και είναι σημαντικό ότι αυτά του δίνουν παίκτες που, όπως ο Φιλίπε Σοάρες, δεν είχαν μέχρι τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που όταν έγινε αλλαγή χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Ιωνικού ήταν απολαυστικός με συμμετοχή και στα τρία γκολ που πέτυχε η ομάδα του.

Τι δίνει ο νεαρός ακόμη και χωρίς τουλάχιστον για την ώρα να παίρνει πάντα τις καλύτερες αποφάσεις στην τελική του ενέργεια; Σπιρτάδα, ταχύτητα και το απρόσμενο που μέχρι τώρα δεν έβρισκε από κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή του η ομάδα του.

Παίρνει στοιχεία από τους παίκτες που ενεργοποιεί

Ο ΠΑΟΚ δείχνει άλλη εικόνα στα δυο τελευταία παιχνίδια του. Έχει πάψει να είναι μονοδιάστατος στο παιχνίδι του και προβλέψιμος σε ό,τι είχε να κάνει με την αντιμετώπιση του. Βγάζει πλέον πολύ ενέργεια στο γήπεδο και αποκτά ταχύτητα στους συνδυασμούς και τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ράφα Σοάρες, που πέρασε ένα δίμηνο σχεδόν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έγραψε άλλη μια ασίστ δείχνοντας ότι μπορεί να διαταράξει την ιεραρχία που είχε δημιουργηθεί στα αριστερά μπακ και τον ανάγκαζε όσο ήταν υγιείς οι Βιεϊρίνια και Τσαούσης να βλέπει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ από την εξέδρα.

Ο Λουτσέσκου -είτε από ανάγκη είτε επειδή θεώρησε ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες- έχει ενεργοποιήσει ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανταποκρίνονται και δίνουν λύσεις. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν επίσης ο Στέφαν Σβαμπ, ο Ζόαν Σάστρε ακόμη και ο Νέσμπεργκ που κάλυψε το κενό του Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου.

Σε ανοδική πορεία, απαιτείται συνέχεια

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ που είχε ξεχάσει πότε σκόραρε τρεις φορές σε έναν αγώνα πέρασε με ένα καθαρό 3-0 από τη Νεάπολη, πετυχαίνοντας συνεχόμενα τρίποντα για πρώτη φορά μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Έχει μάλιστα την ευκαιρία την Κυριακή νικώντας τον Βόλο στην Τούμπα να κερδίσει μια θέση στην βαθμολογία και να διατηρηθεί κοντά στις ομάδες που προπορεύονται. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για τις αποφάσεις που θα παρθούν ενόψει της μεταγραφικής περιόδου τον Ιανουάριο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ