ΠΑΟΚ

Το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεπληρώσει τον ΠΑΟΚ

Ο Κωνσταντέλιας απογοητευμένος στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Ο Κωνσταντέλιας απογοητευμένος στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον άδοξο αποκλεισμό του ΠΑΟΚ που πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στη Λεωφόρο και έδειξε ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Αν υπάρχει Θεός του ποδοσφαίρου από σήμερα χρωστά και θα πρέπει να δώσει πίσω στον ΠΑΟΚ όσα έχασε στον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος μπορεί να μην πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, οι παίκτες του μπορεί να έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από την Λεωφόρο την ώρα που οι αντίπαλοι τους πανηγύριζαν ωστόσο για 120 λεπτά ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Παίζοντας το γνωστό της κυριαρχικό ποδόσφαιρο, έφτασε στη ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, βγάζοντας αντίδραση, έχοντας πολλές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ και δείχνοντας έτοιμη για την πρόκριση σε έναν ακόμη τελικό.

Κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν τραυματιζόταν ο Ράχμαν Μπάμπα. Η εικόνα του Γκανέζου σωριασμένου στο χόρτο, με τους γιατρούς και τους ανθρώπους των δυο ομάδων να προσπαθούν να τον συνεφέρουν. ήταν σοκαριστική και δεδομένα επηρέασε τους συμπαίκτες του. Μέχρι εκείνο το σημείο τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να στερήσει την πρόκριση από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ακόμη όμως και μετά το γκολ του Δημήτρη Λημνιού - ένας ακόμη πρώην του Δικεφάλου που σκοράρει σε βάρος του - που έστειλε την υπόθεση πρόκριση στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ είχε τρεις φορές την ευκαιρία να περάσει αυτός στον τελικό και την έχασε.

Μπορεί μέσα από έναν τέτοιο αποκλεισμό να βγει ο ΠΑΟΚ δυνατός; Σίγουρα και μπορεί… Γιατί έδειξε, όπως είπε και ο προπονητής του ότι μπορεί να ανταγωνιστεί κάθε αντίπαλο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες προτάσσοντας το ποδόσφαιρο του.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με πίεση στους αντιπάλους και διεκδίκηση κάθε μπάλας η ομάδα του Λουτσέσκου έδειξε ότι έχει και την ικανότητα και την ποιότητα να διεκδικήσει τους στόχους που της απομένουν: το πρωτάθλημα και την διάκριση στην Ευρώπη.

Μπήκε έτοιμος για την ανατροπή και την πρόκριση

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν οι αναμενόμενες, υπό την έννοια ότι δεν υπήρξε κάποια προσπάθεια αιφνιδιασμού του Φατίχ Τερίμ με "αλχημείες". Από την στιγμή που ο Τάισον απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής, ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα με τον Κωνσταντέλια "δεκάρι" και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στα δεξιά της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα ήταν αναμενόμενη η χρησιμοποίηση του Γιόνι Ότο στα μπακ, αντί του Ζόαν Σάστρε και αυτή του Μπράντον Τόμας αντί του Αλί Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης.

Η επιλογή του Γιάννη Μιχαηλίδη δίπλα στον Τόμας Κεντζιόρα δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, καθώς ο Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε και στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Άλλωστε μόλις 2 λεπτά πρόλαβε να παίξει πριν αποχωρήσει με μυικό πρόβλημα δίνοντας την θέση του στον Κουλιεράκη.

Αν υπήρξε κάποια έκπληξη αυτή ήταν μάλλον το γεγονός ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποφάσισε να σπάσει τα συνήθη «ζευγάρια» στα κεντρικά χαφ ξεκινώντας μαζί με τον Σουαλιό Μεϊτέ τον Στέφαν Σβαμπ και κρατώντας στον πάγκο τον Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Το πιο σημαντικό όμως πέρα από τις επιλογές του προπονητή του ήταν ότι ΠΑΟΚ εμφανίστηκε έτοιμος και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Και έφτασε στην ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα κρατώντας μέχρι το τέλος την πρόκριση στα χέρια του.

Με τον Κουλιεράκη να κάνει μεγάλο παιχνίδι στην άμυνα, τον Κετζιόρα να σκοράρει ένα ακόμη μεγάλο γκολ, που τελικά δεν ήταν αρκετό για να στείλει την ομάδα του στον τελικό, τον Μεϊτέ να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή του γηπέδου και τον άτυχο Μπάμπα να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο.

Στήριξαν τον Σαμάτα οι συμπαίκτες του

Πάμε τώρα και στους… αντί- ήρωες. Το γλίστρημα του Αλί Σαμάτα στο τελευταίο χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ μετέτρεψε τον Τανζανό σε εύκολο στόχο. Είναι όμως άδικο να θεωρήσει κανείς ότι αυτός ήταν ο μοναδικός υπαίτιος για τον αποκλεισμό. Μην ξεχνάει κανείς άλλωστε ότι νωρίτερα υπήρξαν και άλλα χαμένα πέναλτι για λογαριασμό του Δικεφάλου.

Αν ευστοχούσε ο Ντεσπόντοφ, αν ευστοχούσε ο Οζντόεφ, αν ευστοχούσε ο Γιόνι Ότο, που και αυτός έκανε καλό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ θα βρισκόταν στον τελικό και ο Σαμάτα, που ήταν ο τελευταίος διαθέσιμος να εκτελέσει πριν τον Ντομινίκ Κοτάρσκι ούτε θα χρειαζόταν να μπει στη διαδικασία.

Το δίκαιο είναι ο Τανζανός να κρίνεται για την μέχρι τώρα συνεισφορά του, που δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, αλλά το να προκύπτει "ανθρωποφαγία" για ένα χαμένο πέναλτι μοιάζει παρατραβηγμένο.

Έτσι και αλλιώς και ο ίδιος βρισκόταν μετά το παιχνίδι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με τους συμπαίκτες του να είναι αυτοί που προσπαθούσαν να τον παρηγορήσουν.

Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη σημαντικά πράγματα να διεκδικήσει και μπορεί να χάθηκε, με τον τρόπο που χάθηκε, το Κύπελλο, αλλά αντέδρασε στις τελευταίες κακές του εμφανίσεις. Και αυτή η αντίδραση είναι που πρέπει να κρατήσει για τη συνέχεια που θα είναι δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα για την ομάδα αυτή που μπορεί να αποκλείστηκε αλλά έκανε υπερήφανο τον προπονητή της και τον κόσμο της.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ