ΠΑΟΚ

Το Κύπελλο ταιριάζει στον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και τον ΠΑΟΚ που μπορεί, σύμφωνα με τον προπονητή του, να μην είναι το φαβορί αλλά θα κάνει τα πάντα για να σηκώσει το τρόπαιο.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στον Βόλο για να παίξει τον έκτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στις τελευταίες επτά σεζόν και να ανακτήσει τα σκήπτρα στον θεσμό που αναμφίβολα κυριαρχεί επί σειρά ετών.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να κερδίσει τελικούς κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες και αυτό θα προσπαθήσει να επαναλάβει στο Πανθεσσαλικό, εκεί όπου ούτως ή άλλως άρχισε να χτίζει την καλύτερη περίοδο του στη διοργάνωση.

Η καλύτερη περίοδός του στη διοργάνωση

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον επεισοδιακό τελικό στον Βόλο της σεζόν 2016-17 με προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς. Συμπτωματικά απέναντι στην ΑΕΚ. Εκείνη την χρονιά είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, την οποία όμως έχασε πραγματοποιώντας άσχημες εμφανίσεις στα playoffs.

Την επόμενη χρονιά αντιμετώπισε και πάλι την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με κόσμο στις κερκίδες σε ένα ιδιαίτερο από κάθε άποψη τελικό. Με όσα είχαν γίνει στη διάρκεια της σεζόν 2017-18 -και κυρίως στα δυο εντός έδρας ντέρμπι: αυτό με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε και εκείνο με την ΑΕΚ που δεν τελείωσε ποτέ. Ήταν ένα ματς στο οποίο παίζονταν πολλά περισσότερα από ένα τρόπαιο για τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός κατάφερε να μετατρέψει σε αποφασιστικότητα την απογοήτευση των ποδοσφαιριστών του, να παρουσιάσει στον τελικό μια ομάδα που βρίσκονταν στο 100% σε μαχητικότητα, πνευματική ετοιμότητα και στο τέλος να πάρει το τρόπαιο.

Στην τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση με την Ένωση σε τελικό Κυπέλλου οι όροι είχαν αντιστραφεί. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πήρε και μάλιστα αήττητη το πρωτάθλημα και πήγαινε ως φαβορί να διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο κύπελλο. Στο τέλος κατάφερε με το χρυσό γκολ του Άκπομ να κατακτήσει, μπροστά σε άδειες εξέδρες το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Μετά από ένα διάλειμμα μιας σεζόν ο Δικέφαλος επέστρεψε στον τελικό του κυπέλλου για να αντιμετωπίσει αυτή την φορά τον, πρωταθλητή της περιόδου 2020-21, Ολυμπιακό. Η χρονιά στο πρωτάθλημα ήταν μάλλον παράξενη για τον ΠΑΟΚ, καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπήρξε αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία στη διάρκεια της σεζόν, με τον Πάμπλο Γκαρσία να διαδέχεται τον Αμπέλ Φερέιρα.

Με τον Ουρουγουανό στον πάγκο ο Δικέφαλος τερμάτισε τέταρτος στην κανονική περίοδο, ωστόσο μέσω των playoffs κατάφερε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη και μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Στο άδειο για μια ακόμη φορά, από κόσμο ΟΑΚΑ, με ένα γκολ του Κρμέντσικ στο 90' επέστρεψε στις κατακτήσεις του κυπέλλου.

Μετά από τέσσερις κερδισμένους τελικούς και έναν χαμένο τον περυσινό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ θέλει να σηκώσει ξανά το τρόπαιο.

Διαφορετικές οι συνθήκες φέτος

Όλα τα παραπάνω είναι ιστορία. Πρόσφατη, αλλά ιστορία. Άλλωστε οι συνθήκες στον φετινό τελικό με την ΑΕΚ θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τους προηγούμενους. Το Πανθεσσαλικό θα είναι άδειο, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος και μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με άσχημα αποτελέσματα στα playoffs και αντιμετωπίζει την ΑΕΚ που κατέκτησε το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Η ιστορία έχει δείξει ότι στον ΠΑΟΚ στους τελικούς του Κυπέλλου, όποιες και αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν, δεν μπορείς παρά να του δίνεις πιθανότητες που του αναλογούν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο ίδιος ο προπονητής του έχρισε φαβορί την ΑΕΚ, ωστόσο προειδοποίησε ότι η ομάδα που δεν είχε σταθερότητα στην διάρκεια της σεζόν έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στον τελικό.

Το σίγουρο είναι ότι όπως και στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες κατακτήσεις – εξαιρουμένης αυτής που έφερε το νταμπλ - το κύπελλο αποτέλεσε για τον ΠΑΟΚ πανάκεια. Ήταν το φάρμακο για να επουλωθούν όλες οι πληγές που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια κάθε μιας από τις σεζόν που προηγήθηκαν.

Κάτι που θα συμβεί και φέτος, αν η ομάδα του Λουτσέσκου σηκώσει το τρόπαιο. Το θέμα όμως είναι πως ότι και αν γίνει τα συμπεράσματα για την φετινή χρονιά έχουν ήδη βγει και με βάση αυτά και όχι ότι συμβεί στο Πανθεσσαλικό θα πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ