ΠΑΟΚ

Τι βλέπει στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου, που δεν βλέπουν όλοι οι άλλοι

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τoν ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στον πρώτο αγώνα με την Μπεϊτάρ και τη σιγουριά του Ραζβάν Λουτσέσκου ότι η ομάδα του θα περάσει στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τις πιθανότητες του για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League την ερχόμενη Πέμπτη στο "καυτό" από κάθε άποψη Ισραήλ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει στην έδρα της Μπεϊτάρ, όσα δεν κατάφερε να πετύχει στο δικό της γεμάτο γήπεδο και θα πρέπει να δείξει εκτός από την ποιότητα της και ψυχικά αποθέματα για να πάρει μια πρόκριση που θα είναι εξ αρχής πολύ σημαντική.

Ψυχικά αποθέματα που δεν φάνηκαν στο πρώτο παιχνίδι, που για τον ΠΑΟΚ χάλασε στο άσχημα εκτελεσμένο χτύπημα πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ μόλις στο 11'. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του σε όλο το παιχνίδι και την πέταξε στα σκουπίδια.

Μια ευκαιρία που προέκυψε εντελώς αναπάντεχα, σε μια φάση που την κατοχή της μπάλας την είχε η Μπεϊτάρ. Το πέναλτι που κέρδισε ο Ζίβκοβιτς και δεν αξιοποίησε ο Σβαμπ, έριξε την εύπλαστη, λόγω της έλλειψης προσωπικοτήτων, ψυχολογία του Δικεφάλου που η αλήθεια είναι είχε την μπάλα στην κατοχή του, είχε τελικές προσπάθειες αλλά λίγες από αυτές ήταν τόσο σημαντικές ώστε να θεωρηθούν ως μεγάλες ευκαιρίες.

Αντίθετα οι Ισραηλινοί είχαν δύο μεγάλες στιγμές το δοκάρι στο 30' και το σουτ του Νικολέσκου στο 65' που θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη χειρότερο το αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν μπροστά από τους φιλάθλους τους και αυτούς του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζονται από τους δικούς τους. Ένα σκηνικό που ναι, μπορεί να αντιστραφεί στο δεύτερο παιχνίδι. Όμως αν τελικά ο Δικέφαλος δεν τα καταφέρει τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η εσωστρέφεια που σχεδόν όλο το καλοκαίρι επικρατεί γύρω από την ομάδα θα γίνει πλέον… καθεστώς.

Η αισιοδοξία του Ραζβάν Λουτσέσκου

Το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, και ούτε λίγο, ούτε πολύ σίγουρος ότι η ομάδα του θα προκριθεί στην επόμενη φάση των προκριματικών του Conference είναι και από μόνο του ένα ζήτημα.

Σημαίνει ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ βλέπει πράγματα που μπορεί πολλοί από τους υπόλοιπους είτε να μην τα γνωρίζουν, είτε να μην τα αντιλαμβάνονται… Στέκεται, στη δημιουργία φάσεων αλλά όχι στην αδυναμία της ομάδας να τελειώσει σωστά τις ευκαιρίες που δημιουργεί, σε σημείο που να μην θεωρούνται τέτοιες.

Τονίζει τη διάθεση των παικτών του αλλά όχι την έλλειψη ποιότητας σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνίδια. Και από την πλευρά του καλά κάνει, αφού σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να στηριχθεί.

Η επιστροφή του Μιχαηλίδη

Στα αγωνιστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε για παρτενέρ του Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ τον Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο Έλληνας αμυντικός έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του και να επιστρέψει και πάλι στην προηγούμενο επίπεδο του. Το γεγονός ότι μπήκε και πάλι στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι σημαντικό για αυτόν.

Όσοι διαβάσατε τη μεγάλη συνέντευξη του προπονητή του ΠΑΟΚ στον Παντελή Διαμαντόπουλο, θα θυμάστε την αναφορά του στον Έλληνα αμυντικό και τις ενστάσεις του για την στάση που κράτησε στο ενδεχόμενο να φύγει από τον ΠΑΟΚ με δανεισμό. Το ότι γύρισε το κουμπί και απέδειξε ότι είναι ξανά υπολογίσιμος αν μη τι άλλο δείχνει και σωστή νοοτροπία.

Επέμεινε στον Μπράντον Τόμας

Θέση στην ενδεκάδα κέρδισε ο Μπράντον Τόμας. Η αίσθηση που υπήρχε όταν ο ΠΑΟΚ επέστρεφε από την Ολλανδία έχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ήταν ότι ο νεαρός Στέφανος Τζίμας είχε, αν όχι το προβάδισμα, πολύ σοβαρές πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού στον αγώνα με την Μπεϊτάρ.

Τελικά ο Λουτσέσκου το σκέφτηκε περισσότερο, ζύγισε τα δεδομένα και κατέληξε στον Ισπανό. Ίσως στην επιλογή του αυτή να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η άμυνα της Μπειτάρ στον τελικό του Σούπερ Καπ με την Μακάμπι Χάιφα έδειξε δυσκολία να αντιμετωπίσει τις κάθετες μπαλιές στο χώρο.

Ωστόσο μόνο μια φορά σε μια κάθετη του Σβαμπ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει με τον Τόμας στην πλάτη των Ισραηλινών αμυντικών. Το περισσότερο παιχνίδι προσπάθησε να το κάνει από τα αριστερά με τις συνεργασίες του Τάισον με τον Ράχμαν Μπάμπα.

Σε μια εβδομάδα ο Λουτσέσκου θα έχει στη διάθεση του του Ντόουγκλας Αουγκούστο και αν χρειαστεί και τον Βιεϊρίνια που ήταν σήμερα τιμωρημένοι. Ο Σαμάτα που πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με την φανέλα του ΠΑΟΚ θα μετρήσει κάποιες επιπλέον προπονήσεις και θεωρητικά θα είναι πιο κοντά στο να υπολογίζεται ως περισσότερος ενεργός.

Το αν η αισιοδοξία του επιβεβαιωθεί ή όχι θα φανεί άλλωστε σε λίγες ημέρες… Και μπορεί να θεωρεί πως η χρονιά δεν μπορεί να κριθεί από τόσο νωρίς, ωστόσο φαντάζει πολύ δύσκολο ο ΠΑΟΚ να αντέξει και δεύτερο πρόωρο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα σε δυο καλοκαίρια.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ