ΠΑΟΚ

Προχωρά με τον ξεχασμένο Μουργκ και το αστέρι του Ζίβκοβιτς

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα | 20 Αυγούστου 2023
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα | 20 Αυγούστου 2023 EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που ζήτησε 4 μεταγραφές και θα είναι ικανοποιημένος αν θα γίνουν οι 2 αλλά έχει τον τρόπο να παίρνει το 100% από την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δεδομένες αδυναμίες στο ρόστερ του. Αυτό είναι δεδομένο πέρα από κάθε αμφιβολία…

Αδυναμίες που δεν μπορούν να καλυφθούν από την ενεργοποίηση ποδοσφαιριστών, όπως για παράδειγμα ο Τόμας Μουργκ, ούτε από τη ρέντα στο σκοράρισμα που έχει βρει -και ο προπονητής του εύχεται να κρατήσει για καιρό- ο Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Αυτά είναι στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League και στη νίκη επί του Αστέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά δύσκολα μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία σε βάθος χρόνου. Δείχνουν όμως περίτρανα ότι θα είναι άδικο για αυτή την ομάδα να μην προσθέσει τα στοιχεία που χρειάζεται για να γίνει ακόμη περισσότερο ανταγωνιστική.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Αστέρα, μίλησε για 3-4 κινήσεις που θεωρεί απαραίτητες να γίνουν μέχρι το τέλος των μεταγραφών και τις οποίες ζήτησε από τον Ιβάν Σαββίδη.

Και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι θα είναι ικανοποιημένος αν γίνουν οι δυο από αυτές. Το σίγουρο είναι ότι είτε έτσι, είτε αλλιώς ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα παλεύουν σε κάθε παιχνίδι προσπαθώντας με κάθε τρόπο να παίρνουν το αποτέλεσμα που χρειάζονται. Αν έρθουν και οι ενισχύσεις που περιμένει ο Ρουμάνος τεχνικός τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για όλους…

Με ήρωες τον ξεχασμένο Μουργκ και το άστρο του Ζίβκοβιτς

Το rotation του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Το ότι θα έφτανε να είναι τόσο εκτεταμένο ώστε να πάρει φανέλα βασικού ο Τόμας Μουργκ ήταν κάτι που λίγοι περίμεναν.

Ο Λουτσέσκου το δηλώνει δημόσια ότι όποιος παίκτης βρίσκεται στο ρόστερ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Μουργκ και με δική του εισήγηση βρέθηκε ακόμη και εκτός ομάδας.

Οι συνθήκες όμως είναι τέτοιες που πλέον όλοι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι για να μπουν στο rotation πριν από ένα τόσο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι όπως αυτό της ερχόμενης Πέμπτης με την Χαρτς στην Σκωτία.

Και δεν είναι μόνο ότι ο Λουτσέσκου… τεντώνει όσο μπορεί το ρόστερ για να καλυφθούν οι ελλείψεις του, αλλά και το γεγονός ότι οι παίκτες του ανταποκρίνονται. Ο Μουργκ ξεκίνησε τελευταία φορά στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος τον Μάρτιο του 2022, είχε να πετύχει γκολ από τότε πάνω κάτω, από τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου όταν είχε σκοράρει σε βάρος του Ολυμπιακού. Και σήμερα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ σε ένα σημείο μάλιστα του παιχνιδιδού στο οποίο ο Αστέρας έδειχνε διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε διάθεση να επιτρέψει οτιδήποτε στους Αρκάδες. Αφού γλίτωσε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, στο χαμένο πέναλτι του Αστέρα, μπήκε στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού αποφασισμένος να καθαρίσει τη νίκη και τα κατάφερε με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς να φτάνει μέσα σε 5 λεπτά το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο Σέρβος κατάφερε να σκοράρει δυο γκολ σε έναν αγώνα για 6η φορά από τότε που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά είναι η πρώτη που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε back to back παιχνίδια. Μέσα σε μόλις τρία 24ώρα ο Ζίβκοβιτς σκόραρε 4 φορές και δείχνει ξανά πόσο επιδραστικός μπορεί να είναι στην επιθετική λειτουργία του Δικεφάλου.

Με αυτόν τον Ζίβκοβιτς, ο Λουτσέσκου μπορεί να βρει τις λύσεις που έψαχνε από τους μεσοεπιθετικούς -και δεν έβρισκε την περασμένη σεζόν- και να ελπίζει ότι η ομάδα του θα συνεχίσει να είναι το ίδιο…κυνική, το ίδιο αποτελεσματική, όπως δείχνει στα τελευταία παιχνίδια.

Μετρά κέρδη ο Λουτσέσκου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετρά μόνο… οφέλη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αν εξαιρέσει κανείς τον τραυματισμό του Αλί Σαμάτα, που μπήκε ως αλλαγή και έφυγε αναγκαστικά από το παιχνίδι λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Λουτσέσκου που είχε σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει, εκτός της νίκης που πήρε η ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος -και που ήταν και το βασικό ζητούμενο- ξεκούρασε ποδοσφαιριστές (Κουλιεράκης, Νάρεϊ και Κεντζιόρα), τσέκαρε την ετοιμότητα ποδοσφαιριστών που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής (Μουργκ, Βιειρίνια, Μιχαηλίδης, ο Ράφα Σοάρες που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Μπάμπα στο Εδιμβούργο) και χρησιμοποίησε και τους Γιαξή και Τζίμα που πήραν τα πρώτα τους φετινά λεπτά σε επίσημο παιχνίδι.

Το γεγονός ότι μέσα από αυτήν τη διαχείριση είδε και την ομάδα του να φτάνει σε μια πειστική νίκη, απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς σίγουρα τον αφήνει πολύ ευχαριστημένο.

Πάρτι στο τέλος με τον κόσμο

Το θέμα είναι ότι με την πρόκριση επί της Χάιντουκ και το ξεκίνημα με το δεξί στο πρωτάθλημα αποκαταστάθηκαν και οι σχέσεις της ομάδας με τον κόσμο της. Το πάρτι που στήθηκε μπροστά από την κερκίδα μετά το τέλος του παιχνιδιού επανάφεραν το κλίμα που επικρατούσε στην Τούμπα στο διάστημα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου που τα πράγματα πήγαιναν καλά για τον Δικέφαλο.

Αν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καταφέρει και κρατήσει αυτή την θετική αύρα γύρω της, διώχνοντας την εσωστρέφεια που κατά καιρούς εύκολα εμφανίζεται τότε θα έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε μια σεζόν που προμηνύεται δύσκολη αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ