ΠΑΟΚ

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΠΑΟΚ…

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΠΑΟΚ…
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, που ήρθε δύσκολα, αλλά ανέδειξε τις αντοχές της ομάδας του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ αλλά επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σε ένα παιχνίδι που ήταν από τα πιο περίπλοκα φετινά τουλάχιστον για τον προπονητή του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε να διαχειριστεί μια ομάδα κουρασμένη και σε μεγάλο βαθμό σοκαρισμένη από τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Είχε επίσης να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες κάποιες από τις οποίες ήταν και κομβικές όπως αυτές του Ντομινίκ Κοτάρσκι και του Τάισον. Αν υπάρχουν δυο ποδοσφαιριστές που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν είναι αυτοί οι δυο. Ο Κροάτης στην εστία και ο Βραζιλιάνος που δίνει τον ρυθμό στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έπρεπε επιπρόσθετα να βρει ισορροπία στην χρησιμοποίηση από τη μια του νεαρού και πολύ ταλαντούχου Στέφανου Τζίμα και του Αλί Σαμάτα, με την κλονισμένη ψυχολογία, από την άλλη . Για να μην "κάψει" τον 18χρονο αλλά και να μην "χάσει" εντελώς τον Τανζανό επιθετικό…

Μπήκαν σαν…υπνωτισμένοι οι παίκτες του

Όλα τα παραπάνω τα έκανε ακόμη πιο περίπλοκα το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η ομάδα του μπήκε σαν υπνωτισμένη στο παιχνίδι. Μέσα σε 5΄ έδωσε το δικαίωμα στον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη να απειλήσει πρώτα με ένα γυρισμό μέσα από την περιοχή και να στη συνέχεια να σκοράρει με ένα ωραίο μακρινό σουτ.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, προσπάθησε με κάθε τρόπο να μπει στην περιοχή του Παναιτωλικού, είχε δυο δοκάρια. Τα πράγματα ωστόσο θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα όταν και πάλι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν "χαλαροί" στο γήπεδο. Το πως μπαίνει η ομάδα του στις αρχές των παιχνιδιών και των ημιχρόνων είναι ένα πρόβλημα στο οποίο λύση δεν έχει βρεθεί και έχει κοστίσει πολύ μέχρι τώρα στο Δικέφαλο.

Όσα δοκίμασε ο Λουτσέσκου

Στα σημαντικά των επιλογών του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν η διατήρηση του διδύμου στα στόπερ με Κεντζιόρα, Κουλιεράκη κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα συνεχόμενα παιχνίδια που παίρνει και λογικά θα πάρει και στη συνέχεια ο Πολωνός. Μπορεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ να έχει τονίσει ότι δεν θεωρεί πρόβλημα την παρουσία δυο αριστεροπόδαρων στο κέντρο της άμυνας του, ωστόσο σήμερα προτίμησε να δώσει ένα ακόμη παιχνίδι στον Κεντζιόρα παρά να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Νάσμπεργκ.

Αντίθετα ο Λουτσέσκου δεν δίστασε να αλλάξει το δίδυμο των χαφ του βάζοντας δίπλα στον Σουαλιό Μεϊτέ τον Μάρκος Αντόνιο. Ένα δίδυμο που το είδαμε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι έπρεπε να φτάσουμε στα τέλη του Φλεβάρη για να ξεκινήσει στην φυσική του θέση έναν αγώνα.

Ούτε η χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου στα χαφ, ούτε η παρουσία του Στέφανου Τζίμα στην γραμμή κρούσης δεν ωφέλησαν σημαντικά τουλάχιστον τον Δικέφαλο. Χωρίς για αυτό να ευθύνονται ατομικά οι δυο ποδοσφαιριστές, όσο τουλάχιστον τους επηρέασε η γενικότερη δυσκολία της ομάδας τους να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Στην πραγματικότητα μόλις δυο τρεις φορές στα 70 λεπτά κατάφερε ο ΠΑΟΚ να μπει στα καρέ του Παναιτωλικού, όλες με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια και είχε ένα δοκάρι με τον νεαρό άσο και ένα γκολ που δεν μέτρησε μετά από χρήση του VAR.

Τον βοήθησαν οι αλλαγές

Το γεγονός ότι στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε τελικά 3 γκολ και πήρε τη νίκη είχε να κάνει και με τις διορθωτικές κινήσεις που έκανε από τον πάγκο ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε συμπαραστάτες στην επίθεση με πρώτο και καλύτερο τον Άντριγια Ζίβκοβιτς που είχε γκολ και ασίστ , ο Μεϊτέ βοήθειες στη μεσαία γραμμή και τα άκρα του Δικεφάλου απέκτησαν μεγαλύτερη…οντότητα με την παρουσία του Γιόνι Ότο.

Από την άλλη είναι νωρίς να διαπιστωθεί αν τελικά ο Λουτσέσκου με την διαχείριση του κατάφερε επαναφέρει τον Αλί Σαμάτα. Ο Τανζανός, που σε καμία περίπτωση δεν έχει αποδώσει όσα περίμεναν από αυτόν οι άνθρωποι του Δικεφάλου, αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και τουλάχιστον προσπάθησε να βοηθήσει. Είναι φανερό ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, η εικόνα του φωνάζει από μακριά ότι η ψυχολογία του είναι στα τάρταρα, ωστόσο ο Λουτσέσκου δεν έχει την πολυτέλεια να τον ακυρώσει.

Ο Τζίμας θα πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο, αλλά πάντοτε σε συνθήκες που θα ευνοούν την ασφαλέστερη προσαρμογή του και θα τον αναδείξουν. Θα είναι δύσκολο και φάνηκε και στο Αγρίνιο για τον νεαρό επιθετικό, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν βγει από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, να αναγκαστεί να σηκώσει αυτός στην πλάτη του την επίθεση του Δικεφάλου και την ευθύνη του σκοραρίσματος. Κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα γίνει και αυτό και είναι προφανές ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Δεν χρειάζεται όμως να πιεστεί…

Στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα κέρδισε ένα παιχνίδι δύσκολο και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η συνέχεια σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να είναι εύκολη. Τα προβλήματα συνεχίζουν να συσσωρεύονται, τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα και σημαντικά, ωστόσο η ομάδα του Λουτσέσκου, που είναι δεδομένα "δουλεμένη", δείχνει και αυθεντική και… πολύ σκληρή για να πεθάνει. Οι αντοχές της θα δοκιμαστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ωστόσο αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει….

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ