ΠΑΟΚ

Όλα ή τίποτα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ

EUROPA CONFERENCE LEAGUE / /   -  (EUROKINISSI)
EUROPA CONFERENCE LEAGUE / / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έφυγε με την ισοπαλία από το Σπλιτ και θα παίξει στην έδρα του πλέον τα ρέστα του για την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League

Ο ΠΑΟΚ με τη λευκή ισοπαλία που πήρε στην κατάμεστη έδρα της Χάιντουκ στο Σπλιτ φέρνει την υπόθεση πρόκριση στο δικό του γήπεδο. Η Τούμπα σε μια εβδομάδα θα κρίνει αν ο Δικέφαλος βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του Conference League και αυτό είναι το κέρδος που αποκόμισε στο πρώτο παιχνίδι στην Κροατία.

Το σίγουρο είναι ότι για να περάσει στα playoffs της διοργάνωσης θα πρέπει σε μια εβδομάδα και στο δικό του περιβάλλον να είναι περισσότερο παραγωγικός στην επίθεση του. Η Χάιντουκ είναι σίγουρα καλύτερη και πιο επικίνδυνη ομάδα από την Μπεϊτάρ και θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για να εξαντλήσει τις δικές της πιθανότητες. Για αυτό και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι δύο φορές πιο προσεκτικός και πιο αποφασιστικός στην ρεβάνς του 0-0 του πρώτου αγώνα στο Σπλιτ.

Μπήκε για να κερδίσει στα ίσα και όχι να κλέψει το παιχνίδι

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε και πάλι στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον Τόμας. Στην λογική του Ρουμάνου τεχνικού από την στιγμή που ο Αλί Σαμάτα δεν είναι στο 100% και δεν μπορεί ακόμη να παίξει για ένα ολόκληρο 90λεπτο μένει στον πάγκο για να παίξει στο τελευταίο κομμάτι – συνήθως για ένα ημίωρο- του παιχνιδιού.

Με τους Τσιγγάρα και Φιλίπε Σοάρες στα κεντρικά χαφ ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάποιον δυναμικό κόφτη στον άξονα κάτι που φαινόταν σε κάποια από τα διαστήματα του παιχνιδιού, ωστόσο τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Λουτσέσκου, δε… "μάσησε" ούτε από το γεμάτο γήπεδο, ούτε από την επιθετικότητα των Κροατών.

Το αντίθετο μάλιστα…πήρε την κατοχή της μπάλας και απάντησε σε όλες τις ευκαιρίες που έκαναν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με δικές του φάσεις. Κάποια καθαρή ευκαιρία, τόσο σημαντική τουλάχιστον όσο το δοκάρι του Σίγκουρ ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε στο πρώτο μισό του αγώνα.

Όμως όποτε βρήκε χώρο, είτε με τον Κωνσταντέλια από τον άξονα, είτε με τον Νάρεϊ από τα δεξιά ο Δικέφαλος έδειχνε ικανός να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Χάιντουκ. Οι παίκτες του όμως δεν ήταν όσο ψύχραιμοι θα έπρεπε στην τελική τους απόφαση και αυτό τους κόστισε όπως και το γεγονός ότι κάποιες συνεργασίες δεν τους βγήκαν στο επιθετικό κομμάτι.

Ανασταλτικά από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν είχε μεγάλα προβλήματα για να αντιμετωπίσει το άμεσο παιχνίδι της παρέας του Μάρκο Λιβάγια με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να παίξουν στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου χωρίς να τα καταφέρουν. Για ένα πεντάλεπτο περίπου από το 9' μέχρι το 13' η άμυνα του δέχθηκε τρεις τελικές από τους Κροάτες και αυτό ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο.

Τον… τράβηξαν πίσω οι φάσεις που έβγαλε η Χάιντουκ

Το γεγονός ότι έστω και συγκυριακά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε συνεχόμενες φάσεις από την Χάιντουκ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρονου ήταν καθοριστικό στην έκβαση του παιχνιδιού. Ένα δεύτερο – και μάλλον τυχαίο- δοκάρι σε μια σέντρα σουτ του Λιβάγια και ένα λάθος του Εκόνγκ δημιούργησαν την αίσθηση ότι η άμυνα του βρέθηκε σε καθεστώς πίεσης αλλά και πάλι αυτή διήρκεσε για λίγα λεπτά.

Ήταν όμως αρκετά για να κάνουν τους παίκτες του περισσότερο προσεκτικούς και ταυτόχρονα συντηρητικούς στις επιθετικές τους πρωτοβουλίες. Η είσοδος στο παιχνίδι του Τάισον δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο Λουτσέσκου με τον Βραζιλιάνο να μην αξιοποιεί και τον Σαμάτα που πέρασε ταυτόχρονα ως αλλαγή στο ματς.

Οι επόμενες κινήσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο ουσιαστικές, με τον Σβαμπ αρχικά στη θέση του Σοάρες και στη συνέχεια του Οζντόεφ στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Δικεφάλου αντί του Τσιγγάρα.

Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο συμπαγής στη μεσαία του γραμμή, κράτησε περισσότερο την μπάλα και έπαψε πλέον να επιτρέπει στους αντιπάλους του να του δημιουργούν κινδύνους. Οι παίκτες του, όμως έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, την πήραν και πλέον θα παίξουν στην Τούμπα τα ρέστα τους για πρόκριση.

Πρέπει να τρέξει για τον αντί- Αουγκούστο

Σίγουρα τα δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά για τον προπονητή του Δικεφάλου αν ο Σαμάτα είχε αποκτηθεί νωρίτερα. Θα ήταν σημαντικό να είναι έτοιμος να παίξει σε ολόκληρο αγώνα σε αυτή την φάση των ευρωπαϊκών προκριματικών του καλοκαιριού.

Το ίδιο θα συνέβαινε αν και η υπόθεση του Οζντόεφ δεν τραβούσε τόσο σε μάκρος και ο Ρώσος έρχονταν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη και όχι λίγα 24ωρα πριν το πρώτο παιχνίδι με τους Κροάτες. Ο χρόνος όμως δεν μπορεί να γυρίσει πίσω…

Τώρα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξουν αντανακλαστικά και να καλύψουν το κενό του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί ήδη παρελθόν και στην Τούμπα θα πρέπει να έρθει άμεσα ο αντικαταστάτης του, είτε αυτός είναι ο Μαξίμοβιτς, είτε κάποιος άλλος εξίσου αξιόπιστος κόφτης που θα αποτελέσει προφανώς δίδυμο στα χαφ με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ στην μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ την σεζόν που πλέον ξεκινά για τα καλά…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ