ΠΑΟΚ

Οι "μαχητές" του Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ που συνεχίζει

Οι "μαχητές" του Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ που συνεχίζει
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τους παίκτες του Δικεφάλου που δικαιώνουν τον προπονητή τους και , που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, και τις αδυναμίες τους δείχνει δυνατοί και ικανοί να φτάσουν στους ομίλους του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο από ότι δείχνει το τελικό 3-0 απέναντι στην Χάιντουκ Σπλιτ αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη- πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League και να βρίσκεται πλέον ένα βήμα από τους ομίλους της διοργάνωσης.

Εφόσον η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καταφέρει να φτάσει ως το τέρμα των προκριματικών του καλοκαιριού θα θυμάται κανείς ότι οι Κροάτες έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά αποδείχθηκαν άστοχοι μπροστά στην εστία του Κοτάρσκι; Κανείς…

Το γεγονός ότι οι παίκτες της Χάιντουκ βρέθηκαν πολλές φορές σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή του Δικεφάλου θα απασχολήσει σίγουρα τον Ρουμάνο τεχνικό. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που στις περισσότερες από τις ευκαιρίες των Κροατών τα λάθη των δικών του παικτών ήταν αυτά που τους έδωσαν την δυνατότητα να γίνουν απειλητικοί. Όχι όμως περισσότερο από ότι χρειάζεται αφού ο σκοπός επετεύχθη και αυτός δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ούτε καν το γεγονός ότι μετά από καιρό ο Ζίβκοβιτς έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και ήταν αυτό που στο τέλος με τα γκολ που πέτυχε έστειλε τον ΠΑΟΚ στα playoffs, δεν μπορεί να απασχολήσει περισσότερο τους ανθρώπους του Δικεφάλου. Όσο και αν ο Σέρβος ήταν αυτός που έφερε το ξέσπασμα στο τέλος και έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της ομάδας του…

Αυτό που μετρά στο τέλος είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε δεύτερη πρόκριση σε αυτήν την καλοκαιρινή περιπέτεια των προκριματικών και του μένει άλλη μία για να φτάσει στον στόχο του, τους ομίλους του Conference.

Ο Λουτσέσκου που επέμενε από το πρώτο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ στην Τούμπα, εκείνο το 0-0 που έδειχνε πολύ κακό ως αποτέλεσμα, ότι η ομάδα του του δίνει αυτοπεποίθηση δικαιώνεται στην πράξη και δείχνει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέρμα.

Με δύο αλλαγές και προβλήματα στο ξεκίνημα

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο Σπλιτ. Ο Στέφαν Σβαμπ που πριν τον αγώνα στο Σπλιτ είχε χάσει κάποιες προπονήσεις και την θέση του στην ενδεκάδα επέστρεψε σήμερα σε αυτήν – με το περιβραχιόνιο του αρχηγού- στο πλευρό του Χάρη Τσιγγάρα.

Μια αλλαγή που ήταν μάλλον αναμενόμενη με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να προτιμά την εμπειρία και το καθαρό μυαλό του Αυστριακού από την ενέργεια και την ταχύτητα του Φιλίπε Σοάρες.

Η δεύτερη διαφοροποίηση είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του Αλί Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Τανζανός επιθετικός στην πραγματικότητα ανέλαβε από το παιχνίδι με τη Χάιντουκ τον ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε, αυτόν του βασικού φορ του ΠΑΟΚ αφήνοντας τον Μπράντον Τόμας στον πάγκο.

Ο Σαμάτα προφανώς δίνει περισσότερο…όγκο στην γραμμή κρούσης του Δικεφάλου και το μόνο ζήτημα που αντιμετώπιζε στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν της αγωνιστικής του ανετοιμότητας.

Με τους υπόλοιπους εννιά να διατηρούν τις θέσεις τους στην ενδεκάδα και τους ρόλους του στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με την Χάιντουκ με την προοπτική να το κερδίσει και να περάσει αυτός αντί των Κροατών στα πλέι οφ του Conference League.

Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς κράτησαν τον ΠΑΟΚ

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι Κροάτες ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έγιναν πολύ περισσότερο απειλητικοί μέχρι να αναλάβει δράση ο Κωνσταντέλιας. Ο νεαρός που κυνήγησε τον Οτζίτζα Οφόε, έκοψε την αντεπίθεση της Χάιντουκ, μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο -αυτή τη φορά- αξιοποίησε ο Σβαμπ δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολη η επικράτηση του Δικεφάλου αν η μπάλα έκανε το χατήρι στον Κουλιεράκη και πήγαινε στην εστία και όχι στο δοκάρι του Λούτσιτς.

Από το 20' και το δοκάρι μέχρι και το γκολ του Άντριγια Ζίβκοβιτς στο 79' οι παίκτες της Χάιντουκ έκαναν μεγάλη προσπάθεια να μην βρίσκουν την εστία του Κοτάρσκι και τον ΠΑΟΚ να έχει μόνο μια καλή στιγμή με τον Κωνσταντέλια να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του Δικεφάλου.

Εδώ και τώρα… μεταγραφές

Με αυτά και με αυτά και παρά τις όποιες…ανορθογραφίες ο Δικέφαλος κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε δύο παιχνίδια με τους Κροάτες, να σκοράρει 3 φορές στο 90λεπτο της Τούμπας και να βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίτευξη του πρώτου φετινού του στόχου.

Η επόμενη ημέρα του σίγουρα συνδέεται με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν. Ο κεντρικός χαφ που είναι απαραίτητος για τη θέση στο "6" πρέπει να αποκτηθεί οπωσδήποτε είτε είναι ο Μαξίμοβιτς, είτε ο Μάρκος Αντόνιο, είτε κάποιος άλλος. Όπως και θα πρέπει να αποκτηθεί και ο εξτρέμ την απόκτηση του οποίου ο Λουτσέσκου την έχει εισηγηθεί από τον περασμένο Μάιο και ακόμη τον περιμένει.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν… και αν μπορούσαν να υπάρξουν τις εξαλείφουν ο Ρουμάνος και οι παίκτες του συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι, παίρνουν προκρίσεις, έστω και αν οι αδυναμίες του ρόστερ μερικές φορές φωνάζουν από μόνες τους.

Ο Λουτσέσκου επιμένει ότι η ομάδα του χτίζει μέσα από την διαδικασία των προκριματικών νοοτροπία νικητή και αυτή είναι που τον οδηγεί στις προκρίσεις. Άδικο δεν έχει αλλά είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και άλλα πράγματα εκτός από αυτή για να καλύψει το έδαφος στον ανταγωνισμό εκτός αλλά κυρίως εντός συνόρων, στο πρωτάθλημα που την Κυριακή αρχίζει…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ